Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

🙋🌤️+2

Z tym piwem to 🤔 jakby ktoś na mnie pomyje wylewał przez 2 miesiące jak Trzaskowski na Mentzmena to nie wiem jak spragniony musiał bym być żeby iść z nim na piwo 🤔🤔🤔

Załatwili go bez mydła myślę że to pomysł Sikora a ten się dał wkręcić nie zmienia to faktu że zawiódł wiele  osób i tak naprawdę to zmobilizuje ludzi do głosowania na Nawrockiego 

• Like 4
Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał(a):

Załatwili go bez mydła myślę że to pomysł Sikora a ten się dał wkręcić nie zmienia to faktu że zawiódł wiele  osób i tak naprawdę to zmobilizuje ludzi do głosowania na Nawrockiego 

Obaj kandydaci siebie warci. Serio jesteś aż tak naiwny?

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
13 godzin temu, Qwazi napisał(a):

A ja wręcz przeciwnie...

@slawek74 co zrobić, żeby miały takie wymiona jak Twoje🤔...tylko nie pisz, że wincy białka, bo tego nie zdzierży ekonomia...i nie tylko 

Złapałem tyle, ile obiektyw objął...od prawej patrząc 6 laktacja, potem 3, 5 i pierwiastka. Wycielenia od lutego do kwietnia

IMG_20250524_183657637_MFNR.jpg

Wymion większych nie będzie bo to nie jest rasa typowo mleczna. Nawet ładne ale taki typ budowy krów  mi się nie podoba 

Dzień dobry 🙋 🤝 pora jechać do potem obchód pól

@Qwazi ładne krowy ale każdy przeważnie chowa czarno białe 

Mi to się nie podoba w tych krowach że one cały czas są tłuste . One mają produkować mleko a nie wyglądać cały czas tak jak byk do sprzedania 

Opublikowano (edytowane)

No nic, piękna pogoda. 3 stopnie, więc nad rzeką pewnie mróz złapał. Zjeść, wypić kawę i przeglądać gniazda. Rzepak kończy kwitnienie, może w końcu będzie okienko pogodowe żeby wywirować...

Edytowane przez Popier96
Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

🙋🌤️+2

Z tym piwem to 🤔 jakby ktoś na mnie pomyje wylewał przez 2 miesiące jak Trzaskowski na Mentzmena to nie wiem jak spragniony musiał bym być żeby iść z nim na piwo 🤔🤔🤔

wiedziałem że on ,,ciepły, 🤦

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Obaj kandydaci siebie warci. Serio jesteś aż tak naiwny?

Może nie naiwny ale chciałbym wierzyć w to że ludzie mają jeszcze kręgosłup moralny i odrobinę zdrowego rozsądku 

13 minut temu, soltys48 napisał(a):

Może o to chodziło?

Kto wie, możliwe.Polityka to takie szachy i gra pozorów 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał(a):

Może nie naiwny ale chciałbym wierzyć w to że ludzie mają jeszcze kręgosłup moralny i odrobinę zdrowego rozsądku 

Kto wie, możliwe.Polityka to takie szachy i gra pozorów 

Nie zagłosuję ani na jednego ani na drugiego. Twoje chrześcijańskie i narodowe wartości są mi obce. Serce służy mi zgodnie z przeznaczeniem - do pompowania krwi. Tego czego ja chcę to nie zrobi ani jeden ani drugi.

Opublikowano

No mus koszulę prasować,czas zobaczyć jak ,,kuma" się trzyma 🤔

Co do polityki ,wszyscy aby wspiąć się do góry a potem pośladki wypiąć....Nie ma jedności ,każdy dla siebie dla swoich.

Widział ktoś Kołodziejczyka 🤔🤔Tyle gadał,tak za rolnikami i gdzie teraz jest szumowina????Taki sam będzie prezydent.

• Like 3
Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał(a):

No mus koszulę prasować,czas zobaczyć jak ,,kuma" się trzyma 🤔

Co do polityki ,wszyscy aby wspiąć się do góry a potem pośladki wypiąć....Nie ma jedności ,każdy dla siebie dla swoich.

Widział ktoś Kołodziejczyka 🤔🤔Tyle gadał,tak za rolnikami i gdzie teraz jest szumowina????Taki sam będzie prezydent.

dokładnie przepadł chłop, nigdzie go nie widać 😂 podziwiam rolników głosujących za pisem 👍👍 chyba zapomnieli o moczniku po 4800 i ropie po 8 zł, pamiętają za to pewnie dopłaty do zboża 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Wymion większych nie będzie bo to nie jest rasa typowo mleczna. Nawet ładne ale taki typ budowy krów  mi się nie podoba 

Dzień dobry 🙋 🤝 pora jechać do potem obchód pól

@Qwazi ładne krowy ale każdy przeważnie chowa czarno białe 

Mi to się nie podoba w tych krowach że one cały czas są tłuste . One mają produkować mleko a nie wyglądać cały czas tak jak byk do sprzedania 

Mi się nie podobają HF-y🤷 

Dzień dobry...o 6 rano było 15°...lato idzie😊

Ej krowiarze...ja żem się tutaj nastawił na przytyki i hejt, a tu cisza...nikt nie pisze, że mało, żeby przy tych litrach krowy wyprzedać, że on by nie miał na chleb z taką wydajnością....no zawiedziony jestem, bo żem się w nastrój bojowy wprowadził 😁

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał(a):

😊

Ej krowiarze...ja żem się tutaj nastawił na przytyki i hejt, a tu cisza...nikt nie pisze, że mało, żeby przy tych litrach krowy wyprzedać, że on by nie miał na chleb z taką wydajnością....no zawiedziony jestem, bo żem się w nastrój bojowy wprowadził 😁

Czekaj już służę pomocą . 

Sławek , Radek. Widzieliśta jaką Mariusz ma wydajność? 😲

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał(a):

dokładnie przepadł chłop, nigdzie go nie widać 😂 podziwiam rolników głosujących za pisem 👍👍 chyba zapomnieli o moczniku po 4800 i ropie po 8 zł, pamiętają za to pewnie dopłaty do zboża 

Złodziejszczak siedzi tam gdzie jest miejsce świni, czyli u koryta.

Co do cen... Najlepszy rok jaki pamiętam. qq mokra po 1000 netto, nie jeden będzie wspominał ile zarobił wtedy

12 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry...o 6 rano było 15°...lato idzie😊

Moze se policzyli ile im zostaje na czysto 😁

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Złodziejszczak siedzi tam gdzie jest miejsce świni, czyli u koryta.

Co do cen... Najlepszy rok jaki pamiętam. qq mokra po 1000 netto, nie jeden będzie wspominał ile zarobił wtedy

Znam takich co jeszcze czekają na pieniądze za tą kukurydzę po 1000zł.

Opublikowano
9 godzin temu, 6465 napisał(a):

Poczekaj trochę. Jak im się znudzą króle to się je zamorduje. Może z dwóch to jaką małą blaszkę pasztetu się ukręci,,😄

Mąż będzie pierwszy

• Haha 4
Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał(a):

Czekaj już służę pomocą . 

Sławek , Radek. Widzieliśta jaką Mariusz ma wydajność? 😲

No Sławek to zmęczony jest po intensywnym tygodniu i pojechał do Ułęża. A na Radka liczyłem troszeczkę 😁 

13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dziś prawdziwych krowiarzy już nie ma...

Są są.,.a Sławek z Radkiem🤔

13 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Ale tu było o litrach...o PLN -ach nie wspominałem, żeby chłopakom za dużo myślenia nie narobić 😉

7 minut temu, malaczarna napisał(a):

Mąż będzie pierwszy

Zara Zara...ale że jak🙆...z męża będziesz robić pasztet😱

• Haha 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

9 godzin temu, 6465 napisał(a):

Poczekaj trochę. Jak im się znudzą króle to się je zamorduje. Może z dwóch to jaką małą blaszkę pasztetu się ukręci,,😄

Mąż będzie pierwszy

jadł 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

No Sławek to zmęczony jest po intensywnym tygodniu i pojechał do Ułęża. A na Radka liczyłem troszeczkę 😁 

Są są.,.a Sławek z Radkiem🤔

Ale tu było o litrach...o PLN -ach nie wspominałem, żeby chłopakom za dużo myślenia nie narobić 😉

Zara Zara...ale że jak🙆...z męża będziesz robić pasztet😱

Sławek z Radkiem to tylko "Ersatz" krowiarzy

@malaczarna pokaż zdjęcie, zobaczymy, kto tu jest "pasztet"

Opublikowano
6465 napisał:

Czekaj już służę pomocą .  Sławek , Radek. Widzieliśta jaką Mariusz ma wydajność? 😲

a co tam oglądać...🤭 mi jedna zachorowała i pewnie będzie lipa i gopsu będzie się trzeba udać 🤦

Opublikowano

Kurza stopa. Jak wrócę do domu mam zrobić kojec dla psa😖. Podpowiedzcie jak to zrobić szybko, łatwo i małym kosztem. 

Myślę ulepić z tych paneli drucianych z marketu. Uda się taki 2,5x2,5m.

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Teraz, slawek74 napisał(a):

odpoczywam po śniadaniu🙋‍♂️

Takie męczące było?

no trzeba było ręką chleb podnosić a mnie renca od ciągania krów I kierownicy boli...

• Haha 1