Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

🙋🌤️+2

Z tym piwem to 🤔 jakby ktoś na mnie pomyje wylewał przez 2 miesiące jak Trzaskowski na Mentzmena to nie wiem jak spragniony musiał bym być żeby iść z nim na piwo 🤔🤔🤔

Załatwili go bez mydła myślę że to pomysł Sikora a ten się dał wkręcić nie zmienia to faktu że zawiódł wiele  osób i tak naprawdę to zmobilizuje ludzi do głosowania na Nawrockiego 

• Like 4
Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał(a):

Załatwili go bez mydła myślę że to pomysł Sikora a ten się dał wkręcić nie zmienia to faktu że zawiódł wiele  osób i tak naprawdę to zmobilizuje ludzi do głosowania na Nawrockiego 

Obaj kandydaci siebie warci. Serio jesteś aż tak naiwny?

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
13 godzin temu, Qwazi napisał(a):

A ja wręcz przeciwnie...

@slawek74 co zrobić, żeby miały takie wymiona jak Twoje🤔...tylko nie pisz, że wincy białka, bo tego nie zdzierży ekonomia...i nie tylko 

Złapałem tyle, ile obiektyw objął...od prawej patrząc 6 laktacja, potem 3, 5 i pierwiastka. Wycielenia od lutego do kwietnia

IMG_20250524_183657637_MFNR.jpg

Wymion większych nie będzie bo to nie jest rasa typowo mleczna. Nawet ładne ale taki typ budowy krów  mi się nie podoba 

Dzień dobry 🙋 🤝 pora jechać do potem obchód pól

@Qwazi ładne krowy ale każdy przeważnie chowa czarno białe 

Mi to się nie podoba w tych krowach że one cały czas są tłuste . One mają produkować mleko a nie wyglądać cały czas tak jak byk do sprzedania 

Opublikowano (edytowane)

No nic, piękna pogoda. 3 stopnie, więc nad rzeką pewnie mróz złapał. Zjeść, wypić kawę i przeglądać gniazda. Rzepak kończy kwitnienie, może w końcu będzie okienko pogodowe żeby wywirować...

Edytowane przez Popier96
Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

🙋🌤️+2

Z tym piwem to 🤔 jakby ktoś na mnie pomyje wylewał przez 2 miesiące jak Trzaskowski na Mentzmena to nie wiem jak spragniony musiał bym być żeby iść z nim na piwo 🤔🤔🤔

wiedziałem że on ,,ciepły, 🤦

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Obaj kandydaci siebie warci. Serio jesteś aż tak naiwny?

Może nie naiwny ale chciałbym wierzyć w to że ludzie mają jeszcze kręgosłup moralny i odrobinę zdrowego rozsądku 

13 minut temu, soltys48 napisał(a):

Może o to chodziło?

Kto wie, możliwe.Polityka to takie szachy i gra pozorów 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał(a):

Może nie naiwny ale chciałbym wierzyć w to że ludzie mają jeszcze kręgosłup moralny i odrobinę zdrowego rozsądku 

Kto wie, możliwe.Polityka to takie szachy i gra pozorów 

Nie zagłosuję ani na jednego ani na drugiego. Twoje chrześcijańskie i narodowe wartości są mi obce. Serce służy mi zgodnie z przeznaczeniem - do pompowania krwi. Tego czego ja chcę to nie zrobi ani jeden ani drugi.

Opublikowano

No mus koszulę prasować,czas zobaczyć jak ,,kuma" się trzyma 🤔

Co do polityki ,wszyscy aby wspiąć się do góry a potem pośladki wypiąć....Nie ma jedności ,każdy dla siebie dla swoich.

Widział ktoś Kołodziejczyka 🤔🤔Tyle gadał,tak za rolnikami i gdzie teraz jest szumowina????Taki sam będzie prezydent.

• Like 3
Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał(a):

No mus koszulę prasować,czas zobaczyć jak ,,kuma" się trzyma 🤔

Co do polityki ,wszyscy aby wspiąć się do góry a potem pośladki wypiąć....Nie ma jedności ,każdy dla siebie dla swoich.

Widział ktoś Kołodziejczyka 🤔🤔Tyle gadał,tak za rolnikami i gdzie teraz jest szumowina????Taki sam będzie prezydent.

dokładnie przepadł chłop, nigdzie go nie widać 😂 podziwiam rolników głosujących za pisem 👍👍 chyba zapomnieli o moczniku po 4800 i ropie po 8 zł, pamiętają za to pewnie dopłaty do zboża 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Wymion większych nie będzie bo to nie jest rasa typowo mleczna. Nawet ładne ale taki typ budowy krów  mi się nie podoba 

Dzień dobry 🙋 🤝 pora jechać do potem obchód pól

@Qwazi ładne krowy ale każdy przeważnie chowa czarno białe 

Mi to się nie podoba w tych krowach że one cały czas są tłuste . One mają produkować mleko a nie wyglądać cały czas tak jak byk do sprzedania 

Mi się nie podobają HF-y🤷 

Dzień dobry...o 6 rano było 15°...lato idzie😊

Ej krowiarze...ja żem się tutaj nastawił na przytyki i hejt, a tu cisza...nikt nie pisze, że mało, żeby przy tych litrach krowy wyprzedać, że on by nie miał na chleb z taką wydajnością....no zawiedziony jestem, bo żem się w nastrój bojowy wprowadził 😁

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał(a):

😊

Ej krowiarze...ja żem się tutaj nastawił na przytyki i hejt, a tu cisza...nikt nie pisze, że mało, żeby przy tych litrach krowy wyprzedać, że on by nie miał na chleb z taką wydajnością....no zawiedziony jestem, bo żem się w nastrój bojowy wprowadził 😁

Czekaj już służę pomocą . 

Sławek , Radek. Widzieliśta jaką Mariusz ma wydajność? 😲

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał(a):

dokładnie przepadł chłop, nigdzie go nie widać 😂 podziwiam rolników głosujących za pisem 👍👍 chyba zapomnieli o moczniku po 4800 i ropie po 8 zł, pamiętają za to pewnie dopłaty do zboża 

Złodziejszczak siedzi tam gdzie jest miejsce świni, czyli u koryta.

Co do cen... Najlepszy rok jaki pamiętam. qq mokra po 1000 netto, nie jeden będzie wspominał ile zarobił wtedy

12 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry...o 6 rano było 15°...lato idzie😊

Moze se policzyli ile im zostaje na czysto 😁

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Złodziejszczak siedzi tam gdzie jest miejsce świni, czyli u koryta.

Co do cen... Najlepszy rok jaki pamiętam. qq mokra po 1000 netto, nie jeden będzie wspominał ile zarobił wtedy

Znam takich co jeszcze czekają na pieniądze za tą kukurydzę po 1000zł.

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał(a):

Czekaj już służę pomocą . 

Sławek , Radek. Widzieliśta jaką Mariusz ma wydajność? 😲

No Sławek to zmęczony jest po intensywnym tygodniu i pojechał do Ułęża. A na Radka liczyłem troszeczkę 😁 

13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dziś prawdziwych krowiarzy już nie ma...

Są są.,.a Sławek z Radkiem🤔

13 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Ale tu było o litrach...o PLN -ach nie wspominałem, żeby chłopakom za dużo myślenia nie narobić 😉

7 minut temu, malaczarna napisał(a):

Mąż będzie pierwszy

Zara Zara...ale że jak🙆...z męża będziesz robić pasztet😱

• Haha 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

9 godzin temu, 6465 napisał(a):

Poczekaj trochę. Jak im się znudzą króle to się je zamorduje. Może z dwóch to jaką małą blaszkę pasztetu się ukręci,,😄

Mąż będzie pierwszy

jadł 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

No Sławek to zmęczony jest po intensywnym tygodniu i pojechał do Ułęża. A na Radka liczyłem troszeczkę 😁 

Są są.,.a Sławek z Radkiem🤔

Ale tu było o litrach...o PLN -ach nie wspominałem, żeby chłopakom za dużo myślenia nie narobić 😉

Zara Zara...ale że jak🙆...z męża będziesz robić pasztet😱

Sławek z Radkiem to tylko "Ersatz" krowiarzy

@malaczarna pokaż zdjęcie, zobaczymy, kto tu jest "pasztet"

Opublikowano
6465 napisał:

Czekaj już służę pomocą .  Sławek , Radek. Widzieliśta jaką Mariusz ma wydajność? 😲

a co tam oglądać...🤭 mi jedna zachorowała i pewnie będzie lipa i gopsu będzie się trzeba udać 🤦

Opublikowano

Kurza stopa. Jak wrócę do domu mam zrobić kojec dla psa😖. Podpowiedzcie jak to zrobić szybko, łatwo i małym kosztem. 

Myślę ulepić z tych paneli drucianych z marketu. Uda się taki 2,5x2,5m.

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Teraz, slawek74 napisał(a):

odpoczywam po śniadaniu🙋‍♂️

Takie męczące było?

no trzeba było ręką chleb podnosić a mnie renca od ciągania krów I kierownicy boli...

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v