Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Krzysiu jaka moc i obroty silnika i ile monet za niego chcesz?

2800 obr moc chyba 3.3 ale pewien nie jestem bo włącznik sporo zasłania. Mam jeszcze jeden taki tylko 1400obr, mocy nie pamiętam 

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chyba dla bogatych, co z tego że tani w naprawach, jak pier**li się jak dobra pani spod latarni xD Raz Opla miałem, nie chcę więcej tej marki na podwórku ...

Gówno jakieś miałeś a nie Opla, ja mam już drugiego 1,7 Isuzu , 100 tys  każdym i bez problemów, w tym nowszym tylko mi w tłoku dziurę wypaliło

24 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Opel tani...Może dawniej tak ale nie teraz . 

To co teraz jest tanie 🤔

33 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

VW jest dla ludu...

A dla biednych, to autokary...

Teraz to już mało gdzie dojedziesz autokarem 

Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

2800 obr moc chyba 3.3 ale pewien nie jestem bo włącznik sporo zasłania. Mam jeszcze jeden taki tylko 1400obr, mocy nie pamiętam 

Zobacz moc tego 1400

Opublikowano
41 minut temu, szymon09875 napisał(a):

No to rzeczywiście o wiele taniej 😉

Dla biednych to jest mpk 

Utrzymanie auta każdego kosztuje. Jednego mniej drugiego więcej. 

Części jak części. Jak sam nic a nic nie dlubiesz to niestety usługa mechanika nagania. 

Ja się rozglądam za jakimś lepszym skanerem diagnostycznym i będzie już miodzio 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Caritas można stać z puszką   a rodzina na chore dziecko nie...

Jedno jest pewne że puszka dla chorego dziecka jest tylko w innej formie poprzez Fundacje i zbieranie 1% zwrotu podatku lub SMS. To jest ta "puszka"

Opublikowano

Ja na mojego nie narzekam.  Tyle że rozliczamy się często na innych zasadach. 

Aczkolwiek dziś byłem świadkiem jak wyceniał robotę, to sporo taniej bierze niż inni. A na robocie się zna. Praktycznie jak chodzić zaczął to już w warsztacie siedział i silniki składał 🤭

1 minutę temu, pedro2 napisał(a):

Części jak części. Jak sam nic a nic nie dlubiesz to niestety usługa mechanika nagania. 

Ja się rozglądam za jakimś lepszym skanerem diagnostycznym i będzie już miodzio 

Opublikowano
20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Gówno jakieś miałeś a nie Opla, ja mam już drugiego 1,7 Isuzu , 100 tys  każdym i bez problemów, w tym nowszym tylko mi w tłoku dziurę wypaliło

To co teraz jest tanie 🤔

Zależy co naprawiasz. Każde auto inaczej kosztuje. 

Opublikowano
5 minut temu, tomek222 napisał(a):

Ha ha ha czyli tak jak myślałem gówno wiesz w nogach śpisz 🤣

Współczuję 

Ale jak se w gie poscieliłeś to i w gie śpisz. 

Napisz do owsika może ci kawałek tapczana sprezentuje 

Opublikowano
14 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Jedno jest pewne że puszka dla chorego dziecka jest tylko w innej formie poprzez Fundacje i zbieranie 1% zwrotu podatku lub SMS. To jest ta "puszka"

...najważniejsze by pomagać.

Jakoś lżej, ...jak się ... pomoże..

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Ja na mojego nie narzekam.  Tyle że rozliczamy się często na innych zasadach. 

Aczkolwiek dziś byłem świadkiem jak wyceniał robotę, to sporo taniej bierze niż inni. A na robocie się zna. Praktycznie jak chodzić zaczął to już w warsztacie siedział i silniki składał 🤭

Ja lubię dłubać i nie mam zaufania do wymieniaczy 😉 i nowe wyzwania...  to tylko ludzie robią, a dzisiaj wszystko w internetach jest. 

Olej w skrzyni też wymienię sobie statycznie. Nie ma misy i filtr niewymienialny 🤦 przy dynamicznej ponoć filtr potrafi rozerwać i dopiero robi się klops. 

Także lepiej 2 razy olej nowy przelać niż narobić bigosu. 

6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Volvo i BMW też się psują

Te. ☝️

Miarkuj se

🤭

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To co teraz jest tanie 🤔

Co to jest 100 tys na Isuzu? Kolega ze studiów miał astrę F, pół bańki miała ponad przelotu, z czego połowę na opale. Poszła na hutę bo z budy durszlak został, a silnik jeszcze był żywy. Nie było mrozu żeby nie paliła. 

Za to moja żona miała astrę G po tatusiu z oplowskim dieslem. Kijem tego grata bym nie tknął...

Opublikowano
18 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja w Opolu tylko Isuzu, czego drzesz te jape , Volvo i BMW też się psują

Volvo ma tą przewage że ma prostrzą budowe - te starsze, ale pojebaną elektronike i niektóre na podzespołach Forda 🤮. BMW b. drogie części i pojebaną budowe - zwłaszcza rozrząd od strony skrzyni, to jest sztos.(Patrzyłem kupić sobie X3). Wymiana za samą robocizne min 5 tys.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, pedro2 napisał(a):

Ja lubię dłubać i nie mam zaufania do wymieniaczy 😉 i nowe wyzwania...  to tylko ludzie robią, a dzisiaj wszystko w internetach jest. 

Olej w skrzyni też wymienię sobie statycznie. Nie ma misy i filtr niewymienialny 🤦 przy dynamicznej ponoć filtr potrafi rozerwać i dopiero robi się klops. 

Także lepiej 2 razy olej nowy przelać niż narobić bigosu. 

Te. ☝️

Miarkuj se

🤭

Ja w aucie to jak zawieszenie i klocki mam sam robić to już mnie trzęsie 🤣 ręce poobdzierane i tyle z tego 🤣

6 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Co to jest 100 tys na Isuzu? Kolega ze studiów miał astrę F, pół bańki miała ponad przelotu, z czego połowę na opale. Poszła na hutę bo z budy durszlak został, a silnik jeszcze był żywy. Nie było mrozu żeby nie paliła. 

Za to moja żona miała astrę G po tatusiu z oplowskim dieslem. Kijem tego grata bym nie tknął...

2.0 dti 🤣🤣🤣 

A żeby tego co to wymyślił na golasa przez Grenlandię w te i nazad przegonili 🤣🤣

Edytowane przez szymon09875
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v