Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Mój co dzienni 0.7kg mięsa dostaje i inne smakołyki 🙋‍♂️ wspaniały zwierz 🤭 wolę sam kotleta nie zjeść niż on miałby być głodny 🙋‍♂️

Ja mam tak samo, najpierw jedzą psy potem ja.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Baba się nie opłaca... To co zrobi to kosztuje mniej niż utrzymanie.

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Niech sprząta, gotuje a ja bym miał spokój. 

Sam sobie Piotrze przeczysz raz chcesz raz jej nie chcesz. 

To w końcu jak jest? 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Baba się nie opłaca... To co zrobi to kosztuje mniej niż utrzymanie.

Przecież kobiety też pracują, dwie pensje by były... I ugotowane, uprane, posprzątane, wyprasowane. I jeszcze jedna zaleta ale może się powstrzymam...😁

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Mój co dzienni 0.7kg mięsa dostaje i inne smakołyki 🙋‍♂️ wspaniały zwierz 🤭 wolę sam kotleta nie zjeść niż on miałby być głodny 🙋‍♂️

No, jeszcze czego, dopiero darmozjad.

1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Sam sobie Piotrze przeczysz altaz chcesz raz jej nie chcesz. 

To w końcu jak jest? 

Głupia jesteś - robota zrobiona jest w porządku. Tylko koszty utrzymania przewyższają zyski, zrozumiano?

Teraz, Michał18 napisał(a):

Piotrze wczoraj pisałeś że pogodziłeś się z wegetacją a jednak chcesz jakby gotowała i sprzątala

Bo wyrobnik jest do pomocy dobry ale nie za obecną cenę.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Wełpa napisał(a):

Pewnie jakieś goście się zwalą zaraz na łeb 😁 tylko wolałbym tych co lubie🤭 

U mnie chałupa zamknięta, furtka też. 

a siostra w święta rodziców nie odwiedziła?

Opublikowano

Przecież kobiety też pracują, dwie pensje by były... I ugotowane, uprane, posprzątane, wyprasowane. I jeszcze jedna zaleta ale może się powstrzymam...😁

A jak pracuje to w chałupie nie zrobi. Zrozumiałe? Miałem przez prawie 20 lat taki chodzący przykład w chałupie. 

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

a siostra w święta rodziców nie odwiedziła?

Była chyba wczoraj. 

Opublikowano

No, jeszcze czego, dopiero darmozjad.

Głupia jesteś - robota zrobiona jest w porządku. Tylko koszty utrzymania przewyższają zyski, zrozumiano?

Bo wyrobnik jest do pomocy dobry ale nie za obecną cenę.

Niewolnictwa się zachciało 🙆‍♂️🤦

• Haha 1
Opublikowano

A jak pracuje to w chałupie nie zrobi. Zrozumiałe? Miałem przez prawie 20 lat taki chodzący przykład w chałupie. 

No tu masz rację. Znam takie przypadki co obie osoby pracuja . To ugotowane jest jedynie na weekend.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Wełpa napisał(a):

Te swoje mądrości, możesz wymieniać z Kaśką

Ej ej, przystopuj może trochę ,bo akurat z nią wymieniam.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

No jak nie zrobi? Większa część kobiet pracuje, w domu zrobi i czasem na podwórku pomoże. 

Posługując się twoim rozumowaniem to skoro ty pracujesz, to kto robi w domu i na podwórku?

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

Mam takie pytanie, rodzice też nie obchodzą?

Odpowiem szczerze - nie wiem. 

No jak nie zrobi? Większa część kobiet pracuje, w domu zrobi i czasem na podwórku pomoże. 

Posługując się twoim rozumowaniem to skoro ty pracujesz, to kto robi w domu i na podwórku?

W domu nie sprzątam kompletnie, okien nie myję, piorę rzadko, raz na tydzień a teraz to nawet raz na 2 tygodnie. Tyle co trochę podgotować.

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

Ej ej, przystopuj może trochę.

To ty folguj, zaczynasz potem się jeżysz jak indor. 

Z nią rozmawiasz, mnie cytując...

Odpowiem szczerze - nie wiem. 

W domu nie sprzątam kompletnie, okien nie myję, piorę rzadko, raz na tydzień a teraz to nawet raz na 2 tygodnie. Tyle co trochę podgotować.

Dzisiaj możesz posprzątać śmiało tylko się chyba nie chce? Pranie to ile pralkę włączyć? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v