Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Wełpa napisał(a):

Najpierw go wybierali razem z PSL a teraz będą protestować... Agro Unia z kołodziejczakiem też będzie? Bo pisiory pewnie się podłączą... 

W tym obecnym rządzie nawet nie ma jednego polityka który by był pro Polski, aż mi krew oczy zalewa. Same sprzedajne sk,rwysyny.

Ostatnio chyba nawet w sejmie śpiewali załęskiemu sława Ukrainie 🤦

Gdzie wcześniej czytałem że POdobno Kołodziejczyk ma być chociaż był w tym rządzie.

Pada coś białego z nieba i chłodno 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czyli jednak...możliwe że minimalna na etacie lepsza?🤔

Według mnie nie. Zimą to u siebie więcej czasu na odpoczynek. Co chce to robię. 

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał(a):

No coś sensownego na moje potrzeby to 100-150 trzeba szykować 

Trupa jakiegoś kupować nie wiem czy jest sens. Lepiej wtedy chyba po prostu dołożyc 10-15 i kupić 1224 

Trupa to się nawet nie ma co pakować, szkoda zdrowia i pieniędzy na naprawy, ciągle coś...

No nie wiem, czy bym kupił drugi raz coś polskiego. No chyba że to utrzymane by było. Ale te ciągniki to wszystkie robiły na pgr-ach są zajechane. Kolega ma dwie renówki takie starsze. No i dobrze się to sprawuje, tak myślałem żeby też taką kupić. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał(a):

Dziad pewnie nie wróci. Jak go tyle nie ma czasu. On w dzień w kojcu siedział a na noc na duże podwórko. Ostatnio mąż widział że przez panel 1.5 m przeskoczył z zapasem. Komplet szczepień miał od majówki u mnie. Skąd wziasc psa kolejnego. Nie ma psa nie ma gospodarki

Ja mam szczeniaki spaniela ale to nie są tanie rzeczy 🤭

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, marulekk napisał(a):

Kur.. mi to w uszach piszczy już kawał czasu, byłem prywatnie, uszy czyste i tyle, czasami ten pisk mnie wk***ia niesamowicie, gdzie tu jechać?

Musisz do laryngologa albo od razu do ,,dźwiękowców", aparat słuchowy Cię czeka. Mnie tak grało w uszach, że w nocy spać nie umiałem, teraz mam aparat i pisków nie mam.

Opublikowano
5 minut temu, Wełpa napisał(a):

Trupa to się nawet nie ma co pakować, szkoda zdrowia i pieniędzy na naprawy, ciągle coś...

No nie wiem, czy bym kupił drugi raz coś polskiego. No chyba że to utrzymane by było. Ale te ciągniki to wszystkie robiły na pgr-ach są zajechane. Kolega ma dwie renówki takie starsze. No i dobrze się to sprawuje, tak myślałem żeby też taką kupić. 

Jeżeli w dobrych pieniądzach to trup bym przygarnął 

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Jeżeli w dobrych pieniądzach to trup bym przygarnął 

Jeżeli masz gdzie naprawić tzn rozpołowić, skrzynią odjechać itp to tak, ale męczyć się w stodole albo dać komuś do naprawy to się mija z celem. A mowa o ciągnikach dużych gabarytowo.

Opublikowano
12 minut temu, malaczarna napisał(a):

Toż mam i solarne. Ale bym miała sprzątania 

Trzeba podstawke taka pod znicze kupić. Są fajne w kolorze pomnika do dobrania. Stawiasz taką i w razie czego wywalasz a pomnik jak nowy.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

. Są fajne w kolorze pomnika do dobrania. Stawiasz taką i w razie czego wywalasz a pomnik jak nowy.

Pod warunkiem że wiatr nie wywali znicza za tą podstawkę ...

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Kallina86 napisał(a):

A parnik do barszczu z uszkami przygotowałeś? 

Już nie pamiętam. Krótko się krzywiłam, bo się obawiałam, że mi ta krzywizna na stałe zostanie 😉

Węglowy będzie kopcił i grzał 

• Thanks 1
Opublikowano
37 minut temu, szymon09875 napisał(a):

No coś sensownego na moje potrzeby to 100-150 trzeba szykować 

Trupa jakiegoś kupować nie wiem czy jest sens. Lepiej wtedy chyba po prostu dołożyc 10-15 i kupić 1224 

Jak pola nie mokre to zamiast 1224 to Fortschritt tańszy i mocniejszy . Ale komfort tak średnio nawet ten w nowszej budzie 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Może we wsi kościoła nie mają 

..no ale on właśnie nie....do kościoła....bym rzekł, że wręcz przeciwnie...

Teraz, Wełpa napisał(a):

Eee Menzen wyrzucił Ewke z konfederacji? Jeśli to prawda to jest idiotą 🤦

Za bardzo go przyćmiła...pewno..

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Wełpa napisał(a):

Też gdzieś czytałem o tym. Pytanie czy prawda 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Może we wsi kościoła nie mają 

On raczej na czerwone latarnie jeździł ...

Mądry facet. Wywalił ruskiego szona, niech se do Brauna idzie, tam same putinowskie kureffki.

• Confused 1
Opublikowano

Tak to prawda. Ostatnio czytałam artykuł że bardziej ją pociągnęło w stronę Brauna

Opublikowano

A to on tam jeździł się łajdaczyć🤔 a to łajdak z niego jest. 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

..no ale on właśnie nie....do kościoła....bym rzekł, że wręcz przeciwnie...

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

A to on tam jeździł się łajdaczyć🤔 a to łajdak z niego jest. 

Oj no....

...widocznie .. potrzebował tego ..🤷

...no ale może niech sam Michał coś o tem...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v