Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To jedno, a drugie, to jak zamawiam hamburgera, to jak sama nazwa wskazuje chce kanapkę z mięsem a nie jakimś sojowym gównem ...

Przecież nikt cię nie zmusza do zjedzenia czegoś czego nie chcesz

Ja piję napój sojowy ponieważ mi bardziej smakuje niż mleko od krowy. 

Każdy je na to co ma ochotę więc nie obrażaj tych co wolą jeść bardziej "roślinie " niż "mięsożerni obywatele"

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał(a):

Proszę podziękować małżonkowi za zaangażowanie.

Faktycznie budowa mleczna, więc robiąc z tej sztuki mamkę należy się liczyć z tym, że jeden cielak to będzie za mało. Choć wcale to nie znaczy, że się ona jako mamka nie sprawdzi 

Zadbana sztuka. Sierść z połyskiem 👍

To solidarność plemników przez Pana przemawia. Przez przypadek taka sierściucha Miałam już kiedyś krowy hf z limouse i dawal radę jeden cielak. 

Opublikowano
52 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Owsiane całkiem dobre.

Mnie z tych napoi najbardziej smakuje waniliowe i czekoladowe. Migdałowe jest takie sobie a kokosowe to się nie nadaje do picia nawet z kawą bezkofeinowa. 

Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał(a):

Połysk na sierści nie jest rzeczą oczywistą. On świadczy o tym, że bydlak odpowiednio zadbany. Jak cis nie tego w dobrostanie lub żywieniu to go nie będzie...musisz przeszkadzać, jak chcę podnieść troszeczkę miastowemu poczucie wartości 😡🤭

🤣 Miastowy się wziął za robotę. 2 hektary poplonu mi potalerzowal. Mamy 3 grudnia. Lepiej późno niż wcale

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Każdy je na to co ma ochotę więc nie obrażaj tych co wolą jeść bardziej "roślinie " niż "mięsożerni obywatele"

A sobie jedz co chcesz ... Niech tylko te wegańskie produkty nazywają się inaczej. Weganie tak tęsknią za mięsem że muszą jeść kotlety sojowe, parówki sojowe, kiełbaski sojowe, mleko sojowe czy ser sojowy ??? Po co im te nazwy sugerujące produkty pochodzenia odzwierzęcego ?? xD Zresztą widać na pewnym przykładzie jak brak mięsa wpływa na pracę mózgu xD 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał(a):

Połysk na sierści nie jest rzeczą oczywistą. On świadczy o tym, że bydlak odpowiednio zadbany. Jak cis nie tego w dobrostanie lub żywieniu to go nie będzie...musisz przeszkadzać, jak chcę podnieść troszeczkę miastowemu poczucie wartości 😡🤭

Się rozumie, nawijaj bajere. 

Ale prawda jest taka że na sianku i ospie też będą ładnie wyglądały "szkliły" ale słabo rosły.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A sobie jedz co chcesz ... Niech tylko te wegańskie produkty nazywają się inaczej. Weganie tak tęsknią za mięsem że muszą jeść kotlety sojowe, parówki sojowe, kiełbaski sojowe, mleko sojowe czy ser sojowy ??? Po co im te nazwy sugerujące produkty pochodzenia odzwierzęcego ?? xD Zresztą widać na pewnym przykładzie jak brak mięsa wpływa na pracę mózgu xD 

Czy ja powiedziałam że nie jem mięsa 🤔 

Czy ja powiedziałam że jestem głupia gram swoją rolę jaką sobie przypisałam tutaj i mi się ona podoba jak na razie nie chce jej porzucać a wy jak zawsze wszystko łykacie jak idzie 🤣

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 2
Opublikowano
20 minut temu, konteno napisał(a):

spod ogona była dolewka do wiadra🤔

Teściu kiedyś przywiózł butelkę mleka od jakiegoś kolegi, dziadek ma 2 czy tam 3 krowy i na targu sprzedaje. Spróbowałem mówię że jakieś gęste się wydaje. Przelałem przez filtr do cedzenia bo mam ze starych zapSow a ono lecieć nie chce. Jak już coś przeleciało to na sitku były farfucle i gile. Myślę że komórek somatycznych to tam były miliony. 

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Czy ja powiedziałam że jestem głupia gram swoją rolę jaką sobie przypisywałam tutaj i mi się ona podoba jak na razie nie chce jej porzucać a wy jak zawsze wszystko łykacie jak idzie 🤣

No nikt normalny nie klei płytek w kuchni czy łazience tak jak ty ... Nierówne fugi, wszystko upierdolone w kleju, no tak to nawet Pan Wiesio u obcego nie robi xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 1.12.2025 o 13:03, kizak napisał(a):

Słuchajcie panowie ,mieliście swoje przeżycia to mieliście ,ale nie podpierajcie się imionami ,czy faktami  ,bo wasi znajomi też czytają ,i może kiedyś dzieci przeglądną i na uj ten zgrzyt . Nie jeden miał ciekawsze przejścia niż bzyknięcie koleżanki którą każdy miał ,tak lubicie poprawiać po kimś i na forum tym się chwalić ? Co robiliście to robiliście i ryj w kubeł ,chciałbyś jeden z drugim by twoja koleżanka na wierzch wywaliła te twoje niemrawe poczynania ?

Podpytałem z ciekawości paru znajomych z roboty na której randce skonsumowali swoje związki . Większość zapytanych odpowiedziała że na 3 . 

Opublikowano
33 minuty temu, konteno napisał(a):

cały czas na jednym koniu ? ile ma nalatane? od nowości w firmie czy używane? 

Nalatane 1300000. Na tym samym. A czy od nowości to nawet nie wiem. Odkąd pracuje wjechało już kilkanaście wszystkie nowe. 

Opublikowano
47 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Sam widzisz jak wpływa na mózg xD Człowiek po takim mleku wszystko wie i na wszystkim się zna xD 

Zjem se trochu, w prawdzie sama soja, ale wystarczy że będę na wszystkim się znał

17647805597498820848991686607672.jpg

21 minut temu, Bezduszna napisał(a):

A gdzie w mieście mleko od krowy 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, konteno napisał(a):

Podpytałem z ciekawości paru znajomych z roboty na której randce skonsumowali swoje związki . Większość zapytanych odpowiedziała że na 3 . 

Przecież to grzech 🙆 

Chyba dopiero można po ślubie? 🤔

Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No nikt normalny nie klei płytek w kuchni czy łazience tak jak ty ... Nierówne fugi, wszystko upierdolone w kleju, no tak to nawet Pan Wiesio u obcego nie robi xD 

Projektant wnętrz się znalazł Czy po prostu tak założyles że to tak zostanie.

I jednym tylko zapomniałeś wiesz doskonale że to II gatunek i jeśli się go układa trzeba tak ułożyć aby było równo ułożone aby od jedno od drugiego nie odstawało ponieważ wtedy można się zabić  a tu co do przerw nie równych  to się nie przejmuje pasuje do tapety która jest na ścianie zdała od kuchenki i szafek. 

Trzeba widzieć wszystko a nie tylko płytki ułożone i nie wyczyszczone po ułożeniu. 

• Haha 2
Opublikowano
56 minut temu, Wpaw napisał(a):

Co się krzywisz? Spawaczom dawali, ojciec robi przy azbeście to też dawali, dziadek w cementowni też dawali. 

Mleko według niektórych badań wiąże metale szkodliwe dla zdrowia dlatego podawano je pracownikom niektórych zawodów od dawna i nie tylko w Polsce. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Projektant wnętrz się znalazł Czy po prostu tak założyles że to tak zostanie.

I jednym tylko zapomniałeś wiesz doskonale że to II gatunek i jeśli się go układa trzeba tak ułożyć aby było równo ułożone aby od jedno od drugiego nie odstawało ponieważ wtedy można się zabić  a tu co do przerw nie równych  to się nie przejmuje pasuje do tapety która jest na ścianie zdała od kuchenki i szafek. 

Trzeba widzieć wszystko a nie tylko płytki ułożone i nie wyczyszczone po ułożeniu. 

Płytki w drugim gatunku są okej, gorzej trzeci czwarty gatunek.

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Zjem se trochu, w prawdzie sama soja, ale wystarczy że będę na wszystkim się znał

17647805597498820848991686607672.jpg

A gdzie w mieście mleko od krowy 

Czy ja tylko w mieście przebywam. Nie daleko moje działki która jest w miejscowości X  jest dwóch sasiadów którzy hodują krowy mleczne próbowałam mleka krowiego nie smakuje mi. Nic na to nie poradzę zostaje przy napoju sojowym. 

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Dzięki. Faktycznie sprawi. Trzeba by to było dobrze oglądnąć, ale trzeba też mieć na uwadze, że będzie taniej z każdym miesiącem teraz

No dziewczyna która to sprzedaje, (wlascicielka złomowiska) wspominała ze jest martwy ruch na takie maszyny teraz, rok temu podobne sprzedały się u niej ponoć w cenie 40tys 

Opublikowano
44 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Dzisiej już nie pisz od 17-tej 😱🤭

A czemu 🤔 jeszcze dojenie i d

sianokicha Jałowiźnie choć i birysz powinien być bo zadatek w kieszeni...

42 minuty temu, konteno napisał(a):

sie zakwasiło już mu pod kopuło 🤣

To se wypłucz 🤦

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Mleko według niektórych badań wiąże metale szkodliwe dla zdrowia dlatego podawano je pracownikom niektórych zawodów od dawna i nie tylko w Polsce. 

No coś mi się obiło o uszy, lakiernikom też dają. 

Ojciec nieraz przynosił z roboty, było bardzo dobre, ale to lata 90

• Like 1