Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, Ajeto napisał(a):

trochę zbiegów okoliczności jest😗

Że tak pozwolę sobie wytrącić...wiesz kiedy jest zbieg okoliczności?

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

A jak produkt tylko podobny do tego z aukcji?

To się rzecz robi skomplikowana. Żeby można mówić o oszustwie, trzeba wykazać sprawcy zamiar jednego z trzech działań opisanych w przepisie, w celu osiągnięcia korzyści. Z tym ostatnim nie ma problemu, ale ten zamiar jest problemem i to dużym 

Opublikowano

i dalej pada..

2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Pisałeś pisałeś...i tylko tyle...

Jednak pozostanę przy swoim, a wydaje mi się, że wiem więcej niż Ty wyanalizowałeś z tych postów 🤷...analizuj sobie dalej 🙃

a poczytales to ?? moze to ktoras  ze zdjec ??

https://adagri.com/

Godzinę temu, Strongman napisał(a):

Niskie ale taki plus że za to pola dużo dookoła też i Wieś od wsi jest spory kawałek a nie tak jak w innych stronach że co kilometr jakaś wieś

nie uwierzysz ale sa miejsca gdzie wsie po tablicach rozrozniasz..

48 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

ty gowno wiesz i tyle mozesz powiedziec 🤣🤣..

scianke to ponoc placek ma taka sama 🤣🤣🤣🤣🤣 

Screenshot_20241228-100416 (1).png

co ty gadasz... tak ci na stacji cpn w  filipowie powiedzieli🤣

rzeczywiscie plytki gipsowe jeszcze nie odpadly...nawet ledy u gory niedawno naprawilem .wtedy ladniej wyglada.

Opublikowano
3 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Zawsze może zapłacić gotówką wtedy ma możliwość otworzyć paczkę przy kurierze.

Możesz nawet ją zjeść, co kuriera obchodzi Twoja paczka jak już zapłacone i odbiór już wklepany, a zastrzeżenia co do stanu paczki (stanu, nie zawartości) nie zgłaszałeś?

Opublikowano
W dniu 18.10.2022 o 15:34, lemik napisał(a):

Ale łykłeś ściemę jako jedyny to się teraz nie wykręcaj xd. A i z tym tartakiem pudło😗

Kura jednak nie robisz nigdzie 🤣

W dniu 18.10.2022 o 14:04, lemik napisał(a):

Kurcze...nie idzie rozruszać temata. Tetryki długo nie pociągną, a młodzi jacyś smutni. Może jaka kobitka by rozruszała? Sam bym założył babskie konto ale już mnie rozgryźli. Halina Ogarkowa była dobra ale zbyt bezpruderyjna i się chłopcy zrazili xd

Opublikowano
6 minut temu, piotrp88 napisał(a):

Możesz nawet ją zjeść, co kuriera obchodzi Twoja paczka jak już zapłacone i odbiór już wklepany, a zastrzeżenia co do stanu paczki (stanu, nie zawartości) nie zgłaszałeś?

Dokładnie. Żaden kurier nie pozwoli otworzyć paczki puki nie opłacona.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, piotrp88 napisał(a):

dokladnie, moze sobie otwierac ...zeby zrobic zwrot to trzeba pierwsze zgloszenie reklamacji wypełnić i odeslac paczke  i dopiero zadac zwrotu kasy...fotki sie robi jak cos nie tak i wysyla ....kurier ma to w deee jeśli paczka nie uszkodzona  to nie jego problem 

nie odebranie paczki to problem ze zwrotem kasy 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
32 minuty temu, jacus napisał(a):

nie uwierzysz ale sa miejsca gdzie wsie po tablicach rozrozniasz..

Jest w okolicy i u mnie taka i nazywają je Trójmiasto

Ale jest i taka Wieś co z jednej strony jest jedna a z drugiej strony druga czyli po lewo jest inna po prawo inna

Opublikowano

A żeby tych meteorologów i pogode ch*j jasny strzelił 🤣🤣🤣🤣😆🖕🖕🖕 k**wa jak w lecie mialo spasc 5 albo 10 to spadło wielki ch*j czyli nic jak teraz ma spaść 2 to wpierdala 6 jak mialo spasc 10 to najebało 24 i zrób tu coś człowieku ....🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
3 minuty temu, livebird napisał(a):

A żeby tych meteorologów i pogode ch*j jasny strzelił 🤣🤣🤣🤣😆🖕🖕🖕 k**wa jak w lecie mialo spasc 5 albo 10 to spadło wielki ch*j czyli nic jak teraz ma spaść 2 to wpierdala 6 jak mialo spasc 10 to najebało 24 i zrób tu coś człowieku ....🤣🤣🤣🤣

Hmm jakby Ci tu pomóc? Pafnucy ma namiar na dobre parasolki xD 

• Haha 6
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, s_z_k napisał(a):

Ładnie to tak straszyć ludzi? 🤣

Połóż dłoń na brzuchu, i oddychaj powoli i głęboko.

Skuteczniejsze jest chyba jjednak ukojenie przy pomocy jakichś męskich silnych ramion ;) 

Edytowane przez slawekes
Opublikowano
26 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Hmm jakby Ci tu pomóc? Pafnucy ma namiar na dobre parasolki xD 

22 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

I niedrogie...☺️

Wy mata jakąś spółkę z o.o.🤔...jedno się trudni sprzedażą, drugie marketingiem🤔😀

• Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, piotrp88 napisał(a):

Zgłaszałam ale od razu było wiadomo po otwarciu przesyłki że to był błąd firmy która pakowała a nie kuriera który przyjechał z paczką. 

Dzięki temu że została otwarta paczka przy kurierze można było szybko winowajcę odkryć i dochodzić reklamacji od razu u sprzedającego. 

Jeśli bym inaczej postąpiła by nastąpiła spychologia która jest bardzo często w takich sytuacjach stosowana. 

Dodam tylko że paczka była nie uszkodzona. 

Przeczucie mnie nie myliło aby sprawdzić. 

Opublikowano
4 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

U lala to jest prawie 5 razy droższe niż tamto. 

Pokazałem stronę producenta ,że nie ma tam żadnych promocji w tej cenie, czyli na 100% badziew oszustów, który na pewno dobrze mierzył nie będzie, nie ma nigdzie tak tanich wilgotnościomierzy, a tym bardziej tej marki.

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał(a):

Ja nie raz takie historie słyszałem że są tacy listonosze że jak ma jeden list polecony jechać 10 km go dostarczyć to pisze awizo że Niby był i nikogo nie zastał i takie coś zostawia na poczcie i ma obowiązek z głowy a tak naprawdę w ogóle nigdzie nie jechał i nie dostarczał A co się z tym wiąże że jak jest jakieś pismo na przykład coś do zapłaty to jak dwa czy trzy razy zrobi taki numer to urzędy to biorą jako list odebrany i można mieć komornika tylko że takie sprawy to wychodzą po pół roku ale daty na poczcie Są nawet jak ktoś ma monitoring to aż tak długo nie pamięta czy ten listonosz faktycznie był czy nie

Nie  tylko u ciebie tak się zdarza u mnie bardzo często a nie ma 10km tylko około 2km.

Nie przychodzi ci nawet awizo pierwsze tylko 2 albo i wcale i wtedy jest problem oczywiście tego co go nie odebrał z tym się z tobą zgodzę. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Zgłaszałam ale od razu było wiadomo po otwarciu przesyłki że to był błąd firmy która pakowała a nie kuriera który przyjechał z paczką. 

Dzięki temu że została otwarta paczka przy kurierze można było szybko winowajcę odkryć i dochodzić reklamacji od razu u sprzedającego. 

Jeśli bym inaczej postąpiła by nastąpiła spychologia która jest bardzo często w takich sytuacjach stosowana. 

Dodam tylko że paczka była nie uszkodzona. 

Przeczucie mnie nie myliło aby sprawdzić. 

ododebrana paczke mozna zwrócić bez podania przyczyn ....tym bardziej  jak jest zawartosc nie zgodna z zamowieniem ..robi sie fotki i zglasza  reklamacje ..., żaden kurier nic do tego nie ma i nie jest do niczego tu potrzebny ...wiec nie pisz bajek ..

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kallina86 napisał(a):

U mnie jest około 100m jeden od drugiego i mogę wybrać. I jak już raz zmieniłam z allegrobox na inpost, to nie muszę za każdym razem tylko został inpost. 

Mnie się nie udało. Trudno najważniejsze że ta sama cena za przesyłkę.

Przejdę się kawałek dalej dla zdrowotności nic mi się nie stanie. 

I tak do mnie przesyłka przyjdzie i tak więc jest bez różnicy. 

Napisałam tylko to co u mnie  się zadziało. 

Nie zamawiam aż tyle z Allegro żeby wiedzieć  jak to zrobić. 

3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

dodebrana paczke mozna zwrócić bez podania przyczyn ....tym bardziej  jak jest zawartosc nie zgodna z zamowieniem ..robi sie fotki i zgadza reklamacje ..., żaden kurier nic do tego nie ma i nie jest do niczego tu potrzebny ...wiec nie pisz bajek 

Tu akurat był potrzebny kurier do stwierdzenia zaistniałej sytuacji.

Bogdan każda sprawa jest inna ja nie będę się bawić w pychologie. 

Wiadomo że firma rierska będzie słychać na sprzedającego i na odwrót. 

Wiem co mówię w tym przypadku było tak postąpić jak postąpiłam. I nie sprzedaje bajek. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

ododebrana paczke mozna zwrócić bez podania przyczyn ....tym bardziej  jak jest zawartosc nie zgodna z zamowieniem ..robi sie fotki i zglasza  reklamacje

Tylko trzeba mieć gdzie zwrócić. A z tymi super promocjami z nieznanych stron problem jest taki, że strona bardzo szybko przestaje istnieć. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

co ma spychac firma kurierska jak zawartosc paczki to nie jej problem ...zamawiam bardzo duzo i kilka razy zwracalem / wymienialem i widze ze piszedz bajki zmyslone na swoje potrzeby 

Sprzedający bardzo często spychają na firmę kurierską problem. 

Nie zdajesz sobie chyba sprawy na czym to polega i kościoły sprzedajesz aby wyjść na swoje. 

• Haha 1