Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

nawet sie dalo w polu robic-choc miejscami mokrawo . ale jutro ma padac.

38 minut temu, Qwazi napisał(a):

Łorawiok to może wykorzystać 🙆

Też się nieraz łobawiam, jak tu wieczorem zaglądam...nie wiadomo kogo można spotkać 🫣

orawa ma swoj redyk..

36 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale tam owce były, nie kozy xD 

Chyba że chciał dołączyć do bractwa karłów z pewnego filmu 🤭

ty jjuz do zadnego bractwa nie dolaczysz... chyba ze impotents angels   😂

zetorki -widzisz gdzies szwagra ??

https://www.facebook.com/photo?fbid=1401757608621549&set=a.127398079390848

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Chłopy 

Poszedłem w zboże 

W tym roku jest spory zapas, na drugi rok będzie jeszcze więcej

Muszę przerobić sąsiek w stodole 

Chce obmurować ścianę pustakiem fundamentowym, mur ma mieć około 1.5m wysokości, na tym wieniec 

Co parę metrów słup wiążący wieniec z fundamentem

Co o tym sądzicie 

Skup będziesz otwierał 🤔

😜

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Z tym kochaniem to nie przesadzaj, żaden ze mnie maczo a że coś napiszę nie po myśli kobiet to nie bierz tego tak do siebie. Lubię palnac jakąś głupotę nieraz 😁

Ja o tym nawet nie pomyslałam aby wziąć sobie coś co siebie jak ty piszesz. 

Przeciwieństwie co do ciebie ja ze swoich słów nie muszę się tłumaczyć. 🤣

To o tobie o tobie świadczy jaki masz stosunek do kobiet jeśli czujesz się bezkarny w towarzystwie mężczyzn i zapominasz się wtedy. 

Poza tym to nie ja będę miała pusty żąladek jak ktoś przeczyta co nie powinien przeczytać. 

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

No wyjaśnił że ma wszystko w zapasie.....i to na wieeeele lat...

...czytaj trochę....

Czytam, czytam tylko że od tyłu 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Chłopy 

Poszedłem w zboże 

W tym roku jest spory zapas, na drugi rok będzie jeszcze więcej

Muszę przerobić sąsiek w stodole 

Chce obmurować ścianę pustakiem fundamentowym, mur ma mieć około 1.5m wysokości, na tym wieniec 

Co parę metrów słup wiążący wieniec z fundamentem

Co o tym sądzicie 

dużo chcesz zboża trzymać ? wzmocnij POsadzke i silosy jak @yacenty i chyba @GRZES1545 se wstaw

1 godzinę temu, radekz200 napisał(a):

no kurła szalunki do ściany i zalać betonem szybciej i mocniej niż murować z bloczka 

zależy jak grubo tego zalewania , między szalunek a ściane dobrze jakąs siatke zbrojeniową byłoby zarzucić to i grubo nie trzeba byłoby dać , na dobrą sprawe 

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

W dom nie zainwestuję ani grosza.

ja też nie dokładam do chałupy , matka mnie jebała kiedyś , mówiła że ma słonia na złotym łańcuszku to niech teraz rusza zaskórniaki i niech nabryka z emerytury , synowej żadnej taka teściowa nie potrzebna chyba że na odległość

1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Są z różnymi barwami 🙋‍♂️ z ciepłą też 

to nie chodzi o barwę lecz o widmo światła 

23 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

cóż to ?

zakalcove

Opublikowano (edytowane)

czy ona była Bezduszna, czy bez serca

bez jaj

1 godzinę temu, gregor1284 napisał(a):

z takimi pazurami jak konteno

śmieszy cię to ? tak jak inni masz lepiej niż ja ? to się ciesz 

wziąlem rano prysznic czyste ciuchy a od samego siedzenia w robocie cały spocony i wszystko boli 

jakbym nic nie robił to pewnie bym wyglądał równie dobrze jak wy po robocie, w myśl zasady 

1547647334_h7kgbb_600.jpg

Edytowane przez konteno
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, dsbh napisał(a):

Teraz to zniechęciłaś na całego. Daj drugie życie przedmiotom :ph34r:.

Czy ktoś da mi nowe życie jeśli to pierwsze wysiądzie? Nie mówię tu o narządach wewnętrznych. 

2 godziny temu, gregor1284 napisał(a):

Co to za nowa odsłona?

Stara tylko w nowym wydaniu.🤣

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Tego niezdecydowanego, chyba 

Już w sumie nie pamiętam, czy ona była Bezduszna, czy bez serca

Odkąd się rozmawia o osobie której nie ma w danej chwili przy rozmowie🤔

Chociaż i tak za dużo się nie spodziewałam po tobie🤣

Aż się sama dziwie że masz o mnie tyle do powiedzenia 🤣

Opublikowano
7 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

Nie będzie podciągać wilgoci od gliny?

Panowie krowiarze, co sądzicie o LKS?

Jest sens robić?

Może robicie, jak tak to jak to wychodzi, jak się sprawdza?

Bloczek wystarczy. Też bedzie trzeba dać izolacje poziomą i pionową.

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

Za duży wybór i człowiek sam nie wie do końca co by chciał. A jak wymieniam to już musi być 2 bębny i najlepiej silnik z tyłu za zbiornikiem. 

2 Bębny to ma tylko Claas, reszta to gówno powsadzane za głównym, zwykłe rozluźniacze słomy.

Opublikowano
4 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Chociaż i tak za dużo się nie spodziewałam po tobie🤣

Aż się sama dziwie że masz o mnie tyle do powiedzenia 🤣

Ojej 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

A jak nie żyje?🤔

Coś nie dnieje dzisiaj....🤔

🤝🙋

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

2 Bębny to ma tylko Claas, reszta to gówno powsadzane za głównym, zwykłe rozluźniacze słomy.

Ale i już ten rozluzniacz robotę robi, lepiej żeby był jak nie.

Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Karpatka?...mniam. nie pamiętam kiedy jadłem, uwielbiałem tą masę. Ty to potrafisz zadbać o podniebienie 👍 

Ten jej chłop pierdolnie w kalendarz na cukrzyce. Może i pożyje, ale czy warto?🤷‍♂️

• Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, mf362 napisał(a):

To z robotami pewnie 50 jak nie lepiej 

może i nie ,policzyć trzeba . Blacha plus drugie tyle na pozostałe rzeczy ,plus pewnie co blacha za robotę .   Dach pokryć jak gotowe to moment ,tylko więżba ,a szczególnie obróbki czas zajmują i kasiorka idzie ,bo u każdego inaczej ale więżbę zrobić to policzą za rusztowania ,i ich rozstawienie ,jak ,,wygodnie'' materiał podać ,czy krzaki ,czy bagno z drugiej strony. Więżbę zechcą robić od podstaw to nie przeszkadzać ,bo lepienie to czas zajmuje i to zawsze nijak ,

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ten jej chłop pierdolnie w kalendarz na cukrzyce. Może i pożyje, ale czy warto?🤷‍♂️

Nie bój,  wieczorem przepala i będzie git 😉

Siwek na trawie miejscami, muszę termometr kupić bo -5⁰ pokazuje 🙆‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Pryskales już zboża na chwast?

Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

No nie wiem. Patrząc jakie słodkie pyszności mu serwuje czy da rade to przepalić.

Opublikowano
10 godzin temu, gregor1284 napisał(a):

To juz wtedy na tych lepszych kawałkach jalowiec pod qq wycinali

A dej spokój, strach trochę

Przytocz coś bo może być ciekawie 

Żeby mu to bokiem nie wyszło 

Siema Gregor🙋‍♂️ jak feniks z popiołów wróciłeś...jeszcze Sołtys i Sławek i będzie w miarę 👍 

Pytasz o jacusia a jeździ na wakacje laski podrywa o... ktos mu zdjecie piznął nawet 🤭 

Screenshot_20250604_141019_Facebook.jpg

8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pryskales już zboża na chwast?

Nie jeszcze, znowu dziś mrozek był. Wczoraj miałem od mszyc jęczmień pryskać ale zanim wróciłem z oprysk Ti już polało🌧 2 razy i odpuściłem.  

• Like 2
  • Haha 6