Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, radekz200 napisał(a):

prywatności
Rozumiem

sławek dobra taka będzie?

Kverneland-Taarup-9472C-9476C_width500 (1)

Ja się nie znam 🤷‍♂️ Karola albo Qwasi pytaj 🙋‍♂️ a najlepiej jacusa 🤭

Który pomoże pryzmę przykryć 🤔

29 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Pchnij ten deszcz do dołu....mapy Polski... podziękuję...

A może w górę by pchną 🤭 że 3mm spadło i już po...

3 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

3000 jakby dał za hektar to mógłby być poważny a tak to wyśmiech 

Ile ty płacisz 🤔🤭

3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Głupi? Jak nie dam rady robić to ugorem puszczę a nie bambrowi oddam.

Bo myślą, że go wybawią z problemu a to nie problem dla niego. U nas stawki symboliczne. Na przykład sąsiad za 1,30ha tona pszenicy co dwa lata. Ojciec przez długi czas dostawał po 3-4 worki pszenicy.

Pioter trzeba mu było powiedzieć że Ty jego możesz w dzierżawę wziąść 😁🤭

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry...nawet ciepło, ale szaro jeszcze

Nie kłamie tylko manipuluje🤷...skoro jest, to zacytuj tego posta 

Qwazi ja niczego nie muszę cytować wystarczy do teoszeczkę przyjrzeć i masz swoją zagadkę rozwiązana czy jak kto nazywasz. Podpowiem ci tylko codziennie z nią się ukazuje jak by to powiedzieć. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Nie prowadzę żadnych śledztw, dochodzeń, ani innych, mniej jawnych, rzeczy...to wszystko zostawiłem za sobą...jestem tutaj dla towarzystwa i poznania ciekawych ludzi, którzy tutaj piszą. I wielu już poznałem osobiście 🤷

Opublikowano
28 minut temu, radekz200 napisał(a):

prywatności
Rozumiem

sławek dobra taka będzie?

Kverneland-Taarup-9472C-9476C_width500 (1)

Dobra. Zwróć uwagę na zakres regulacji szerokości roboczej 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nie prowadzę żadnych śledztw, dochodzeń, ani innych, mniej jawnych, rzeczy...to wszystko zostawiłem za sobą...jestem tutaj dla towarzystwa i poznania ciekawych ludzi, którzy tutaj piszą. I wielu już poznałem osobiście 🤷

A prowadziłeś? Czy byłeś pałkowym?

Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry...nawet ciepło, ale szaro jeszcze

Nie kłamie tylko manipuluje🤷...skoro jest, to zacytuj tego posta 

Nawet twoja emotka jest pod nim😂

4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

I tak trzymaj. Tylko nic na siłę, bo nie każdy potrafi być asertywny, a twoja nachalność jest zdumiewająca🤣

• Haha 1
Opublikowano

Łorowiak posiałeś już zboże?

U mnie deszczowy dzień, siewów dziś nie będzie. 

7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Pottinger bije tą na głowę. 

Opublikowano
1 minutę temu, Elon napisał(a):

Łorowiak posiałeś już zboże?

Nie bawi mnie rycie w ziemi dlatego szukam panny z hodowlą 

Kalina ma taką i odpowiedni wzrost też ale zapobiega aby nie zostać kolejny raz zraniona 

Tak pisał ogarek😂

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Przy przetrząśniętych pokosach ,gdy nie trzeba by podeschła na wałku ,można bawić się w szerokość wałka. Z racji że ja coraz rzadzej przetrząsam przed grabieniem ,zrezygnowałem z zakupu takowej. 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, 6465 napisał(a):

A ile teraz czynszu dzierżawy płacicie i jak to z dopłatami jest? 

1200 zł od ha płacę, ale dopłaty paliwo itp dla mnie, papier na 10 lat. A jak nie pasuje to niech ktoś sobie bierze ... Zboża i kukurydza to u mnie i tak hobby.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Nie bawi mnie rycie w ziemi dlatego szukam panny z hodowlą 

Kalina ma taką i odpowiedni wzrost też ale zapobiega aby nie zostać kolejny raz zraniona 

Tak pisał ogarek😂

Przy hodowli też trzeba ryć w ziemi. 

Lepsza babka z emeryturą.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

1200 zł od ha płacę, ale dopłaty paliwo itp dla mnie, papier na 10 lat.

Jak na warzywnika to coś biednie. 

Opublikowano
13 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Eeee tam.. nieważne. Grunt, źe emerytury  szybko się dorobił i mógł zająć tym co umie i lubi😗

Wiesz w dochodzeniówce czy jak tam się to zwie - morderstwa, gwałty itp itd to ostro daje po psychice. Ojca kuzyn pracował w takim czymś to padł w wieku 47 lat. Wóda go zniszczyła od tej pracy.

Opublikowano
3 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Mam hodowlę i nie ryję. Jednak gdyby zaszła potrzeba mógłbym poryć trochę dla zwierząt. Panna z samymi uprawami odpada

Takie wymagania ,ty stań obok siebie i spójrz tej ,,istocie'' w oczy i zapłacz .

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Nawet filtr mcz

Co ty z tym filtrem...

Flirt, a filtr...to zupełnie inne słowa i co innego oznaczają....🤷

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

Nie miałaby ze mną źle. Nie pilnowalbym wódki tylko gospodarstwa. Wystarczy mi nietwarde łóżko i coś słodkiego do kawy

Zbyszku nie dokazuj. Sam pisałeś niedawno do bezdusznej, że Kowalski nie napisałby filtr na flirt

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Elon napisał(a):

Jak na warzywnika to coś biednie. 

Mówię o ziemi pod zboża. Warzywa tylko na swojej uprawiam. A i na dzierżawach jakoś mi nie zależy. Przy obecnej sytuacji w rolnictwie nie potrzebne mi dodatkowe ha z których nawet na waciki dla kobity nie starczy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Nie miałaby ze mną źle. Nie pilnowalbym wódki tylko gospodarstwa. Wystarczy mi nietwarde łóżko i coś słodkiego do kawy

Zbyszku nie dokazuj. Sam pisałeś niedawno do bezdusznej, że Kowalski nie napisałby filtr na flirt

pomysl tyko ktorej takie zero jest potrzebne 🤣

1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Panie Kwasi ostatnia zagadka. O kim pisze ogarek?

IMG_20250923_094709.jpg

dziecko w swoim czasie pisalem podobnie  publicznie ....co tu chcesz osiągnąć przygłupie 🤣🤣🤣🤣

ty myslisz ze na cokolwiek masz wplyw 🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
52 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Jak będziesz ,,onucą'' ,to też pogoni ,kobiecie potrzebna podpora   ,pewność ,stabilność ,a wódka nie przeszkadza, to nie przeszkoda ,gdybyś leń to porażka ,a z wódką jak ma ,,jaja'' to poradzi.  Zapamiętaj ,ale to zapamiętaj jak jeden do Jezusa mówił ,, Cierpiałeś , na krzyżu  ,Ześ zmarł ,ale w zięciach nigdy nie Byłeś'';):|

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

A prowadziłeś? Czy byłeś pałkowym?

Etatowo zaczynałem od kursanta, skończyłem na starszym dzielnicowym. Różne rzeczy robiłem i różne postępowania prowadziłem

Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Wiesz w dochodzeniówce czy jak tam się to zwie - morderstwa, gwałty itp itd to ostro daje po psychice. Ojca kuzyn pracował w takim czymś to padł w wieku 47 lat. Wóda go zniszczyła od tej pracy.

Nie do końca tak to jest. Każdy policjant styka się z czymś takim. Chyba, że jest gaciowym. Trzeba by wiedzieć jak działa tak instytucja i jak wygląda obsługa zdarzenia. Dochodzenie nie wygląda w realu tak jak w filmach. Proces wykrywaczy składa się z wielu etapów, a dochodzenie jest tym ostatnim. W przypadku wykrycia kończy się aktem oskarżenia. Wcześniej jest ciekawiej i mniej "zdrowo" dla psychiki. To nie jest na tyle proste, żeby wyjaśnić w kilku zdaniach to raz. A nie wszystko mogę napisać to dwa

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v