Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał(a):

Tak 

Ale całą sytuację zaaranżował Sikorski bo się do tego przyznał i zrobił to w konkretnym celu a Mentzen dał się złapać,trudna sytuacja ale życie toczy się dalej 

is fecit, cui prodest a zyskał ewidentnie Trzaskowski, ale nie tak bardzo jak się wydaje. Mentzen może nieświadomie, ale też coś zrobił. Ujawnił preferencje ludzi ze swojej partii. 

• Like 2
Opublikowano
farmtrac8244 napisał:

29 minut temu, malaczarna napisał(a):

1 tura powinna wystarczyć ileż to zmarnowanych pieniędzy i jeszcze na te durne komisję w każdej wsi 

Ja się zastanawiam ,po grzyba ich tyle siedzi. Co wybory jeden skład, odgórnie wybrani? W tamtym roku pytałem o możliwość zgłoszenia się , ponoć odbywa się losowanie... , dałem sobie spokój.

do komisji nie można iść tak z ulicy musi Cię zgłosić jakiś sztab wyborczy a jak jest za dużo chętnych to wtedy jest losowanie

Opublikowano

cimno,zimno,ponuro wiosna jak zwykle..

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oooo.

Pychota...

Możemy częściej tak....na zgodę...😄

ona chyba swojego miejskiego meza chyba juz nie lubi-dajac mu taka trucizne...

moze mysli o nastepnym wiejskim 😂

dobrze ze wy z zonami kiepsko zyjecie i was tak nie karmia..

30 minut temu, Qwazi napisał(a):

To jest najtrafniejszy, moim zdaniem, komentarz do sytuacji z piwem. Tylko bardzo delikatny. Duda potwierdza w moich oczach to, co już tu wcześniej pisałem. On ma to coś, co powinien mieć prezydent. 

To jest optyka pozoru ukierunkowanego na korzyść polityczną. To, że masz tylko jedną optykę świadczy, że kierujesz się tym samym, co wyznawcy. Oczywiście ta optyka istnieje. Ale jest też taka, o której delikatnie powiedział urzędujący prezydent. I wygląda ona tak. Dwóch starych lisów użyło wobec młokosa techniki, stosowanej przez SB i UB do werbunku. Ta samą technikę, tyle, że skutecznie, zastosował Kiszczak w Magdalence. I to jest obrzydliwe, bo było wyliczone nie na zdobycie poparcia konfy, tylko jej zniszczenie. A Mentzen znalazł się w dynamicznej sytuacji, w której miał chwilę na podjęcie decyzji jak się ma zachować. Wybrał jak wybrał. Zagrali na niskich emocjach, a na nich się gra najskuteczniej i najobrzydliwiej. To jest, moich oczach, uwłaczające, ale nie Mentzenowi, tylko im. To skreśla u mnie Trzaskowskiego. Takie zachowanie nie jest godne prezydenta

gdy wroci do krakowa to ciezko mu bedzie znalezc kogos kto znim do stolu w pabie siadzie ...

dziwne ze nie kupil sobie domu gdzies gdzie na niego glosuja a  na woli justowskiej .

to o czyms swiadczy...

teraz pomyslcie czemu wasz prezydent nie chce mieszkac u was ..

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

i po co obrażasz

Ty uważasz, że to obrażanie? Systematycznie się od takich ludzi odwracam. W przyszłym roku pewnie kukurydzę będę musiał sam siać bo z takich powodów przestałem z wójtem kontakt utrzymywać.

• Haha 1
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

7 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Ona jest już otwarta...Ursula czeka tylko na Tuskowego prezydenta. Nawet we Francji o tym piszą i mówią. 

We Francji prezydent Macron dostał w pychol od żony i teraz to tam grillują.

ale to tylko tak dla wyluzowania

Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

I pomyśleć, że kiedyś myślałem żeś mądry i rozsądny człowiek... A tu jednak nardowo chrześcijański osobnik... Tfu...

Nie wszyscy wierzą tak jak ty w to co mają ma talerzu i martwią się tylko o to czy będzie po tym sraczka czy nie. 

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, slawek74 napisał(a):

ażeby wam siano zmokło i truskawki nie dość że zgniły to i staniały.... I bób i jęczmień się położył i nic nie szło po myśli....👿😬😬😬💩💩💩

Jak możesz 😔

25 minut temu, slawek74 napisał(a):

ażeby wam siano zmokło i truskawki nie dość że zgniły to i staniały.... I bób i jęczmień się położył i nic nie szło po myśli....👿😬😬😬💩💩💩

Jak możesz 😔

16 minut temu, jacus napisał(a):

cimno,zimno,ponuro wiosna jak zwykle..

ona chyba swojego miejskiego meza chyba juz nie lubi-dajac mu taka trucizne...

moze mysli o nastepnym wiejskim 😂

dobrze ze wy z zonami kiepsko zyjecie i was tak nie karmia..

gdy wroci do krakowa to ciezko mu bedzie znalezc kogos kto znim do stolu w pabie siadzie ...

dziwne ze nie kupil sobie domu gdzies gdzie na niego glosuja a  na woli justowskiej .

to o czyms swiadczy...

da sobie radę nie będzie autobusem na wycieczki jeździć nie bój nic 

Opublikowano
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ty uważasz, że to obrażanie? Systematycznie się od takich ludzi odwracam. W przyszłym roku pewnie kukurydzę będę musiał sam siać bo z takich powodów przestałem z wójtem kontakt utrzymywać.

I pewnie po nocach chłop nie śpi z tego powodu 

Piotr źle robisz zobaczysz kiedyś zostaniesz sam 

• Like 2
Opublikowano
27 minut temu, Łolek napisał(a):

Ale całą sytuację zaaranżował Sikorski bo się do tego przyznał i zrobił to w konkretnym celu

Wg mnie jednym ruchem pokazał że byłby lepszym kandydatem od Rafałka...

+11 

Pięknie rośnie wszystko 

Wczoraj kilka opadów przez cały dzień, aż kałuże konkretne się pojawiły.

Gorzowska aż kipi 💪 

17483227681696943875877156062428.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Łolek napisał(a):

I bardzo dobrze. Nie potrzeba mi takich w pobliżu. Każdy kto inaczej myśli to potencjalny wróg.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Confused 1
Opublikowano
52 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie zmienia to faktu że dał się wkręcić jak dzieciak a do tego tłumaczy się jak dzieciak.

Wystarczyło się przywitać, kazać obsłudze podać piwo i opuścić towarzystwo a nie się przysiadać i dawać się nagrywać.

Wyszło by z klasą i na plus. Jeszcze mógł by to wykorzystać, że peowcy przychodzą do niego w łaske.

To jest myślenie typu co by było gdyby...a na ewentualność takiego zachowania Mentzena też mieli przygotowaną narrację. Jak już w ten sposób analizujesz, to spróbuj sobie wyobrazić co by mówili, gdyby on się zachował tak jak piszesz. To wszystko nie jest takie oczywiste, jak ludzie odczytują. Za każdym odczytanym przez obywatela przekazem kryje się taktyka autora tego przekazu. I tutaj autorem nie jest Mentzen

Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał(a):

Nie wszyscy wierzą tak jak ty w to co mają ma talerzu i martwią się tylko o to czy będzie po tym sraczka czy nie. 

I to mnie najbardziej dziwi. Wzniosłe hasełka, ważne sprawy a to co przyziemne nieraz na drugim planie.

Opublikowano
28 minut temu, jacus napisał(a):

to o czyms swiadczy...

To świadczy o niskim poziomie Krakowa, który kreuje się na elitę kultury i dobrego obyczaju. Tylko i wyłącznie 🤷. Ale mam nadzieję, że tylko Ty se tak piszesz i są tam mądrzejsi 

Opublikowano
Łolek napisał:

18 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Myślę że on już jest sam I dlatego po części sie tak zachowuje u mnie Piotrek ma szacunek za podejście do rolnictwa I że młody a chce się z tym szarpać karz któremuś młodemu żeby chował kury króliki i inne ptactwo a on idzie pod prąd i sam się wyżywi

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Dobrze że jesteście ,bo by człowiek nie wiedział co się w świecie dzieje 

Coś pokropiło w nocy . 

To ty na ,,wacka'' mówisz        coś O.o;)

Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Myślę że on już jest sam I dlatego po części sie tak zachowuje u mnie Piotrek ma szacunek za podejście do rolnictwa I że młody a chce się z tym szarpać karz któremuś młodemu żeby chował kury króliki i inne ptactwo a on idzie pod prąd i sam się wyżywi

Ja tam nie lubię takiej dlubaniny. Pojechałem wczoraj z truskawka, sprzedałem, kupiłem młodej kapusty, młodego ziemniaka, do tego się usmaży kiełbaski i będzie obiadek mniam mniam ;)

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

Ooooooo ,z tym to się zgodzę ,tylko co by z tym pozostał ,a nie te swoje ,,fetysze kultywował i uprawiał '' ,czasem na życie musowo spojrzeć z przymrużeniem oka . Latwiej żyć .

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Takich wiejskich filozofów to jest po kilku w każdej gminie i to w różnym wieku.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v