Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Plan dnia weekend

Życzę abyś musiał w soboty i niedziele tyrać bo nie będziesz miał co do gęby włożyć.

Słonecznie, ciepło. 10 godzin spania to trochę przydużo, od 20.50 do prawie 7... Teraz Posejdon i inne działania. 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Masz łep i hvj

To kombinuj

Tak, pasożytuj. I przez takich ujów, którym się robić nie chce pracujący tracą. Marzy mi się jeszcze żeby słyszeć skowyt leni i beneficjentów wszystkich programów, że im zabierają. 

• Like 4
Opublikowano
21 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

Damy dziś P0 staremu

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

Plan dnia weekend

O to to, i niech obniży dochód na człowieka o 25 zł w czystym powietrzu 😁

11 godzin temu, slawek74 napisał(a):

20250320_122941.jpg

Który to zostawił na łące 🤔

To to jeszcze nic, koło mnie idzie polna droga na kolonie to byś zobaczył czasami ile u mnie w polu za stodoło butelek puszek leży

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Masz łep i hvj

To kombinuj

Takich pasożytów jak ty powinno się eliminować z społeczeństwa ... Mam nadzieję że nie zalapiesz się na ubezpieczenie z dopłatą ...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Kamera i zgłaszać, niech się nauczą

Bo jeszcze krzaki to tak, ale w trawę rzuci i później idzie w pasze

Karol jakaś Karyna udem Cię przygniotła? Czy po prostu zaspałeś chłopie i nie pobudziles wszystkich dzisiaj 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Załapie

Aby tusek budżet dał

Już zarezerwowane U agenta hektary

Nie da Tusek budżetu. Będziesz musiał za swoje płacić ... Pieniędzy nie ma i nie będzie, za te twoje młotki Ci się odwdzięczy.

Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tak, pasożytuj. I przez takich ujów, którym się robić nie chce pracujący tracą. Marzy mi się jeszcze żeby słyszeć skowyt leni i beneficjentów wszystkich programów, że im zabierają. 

Screenshot_20250314_094821_com.facebook.katana_edit_198965938027972.jpg

• Thanks 1
  • Haha 4
Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Życzę abyś musiał w soboty i niedziele tyrać bo nie będziesz miał co do gęby włożyć.

Słonecznie, ciepło. 10 godzin spania to trochę przydużo, od 20.50 do prawie 7... Teraz Posejdon i inne działania. 

Chyba nawet się rano nie przeżegnałeś że takie życzenia składasz🤦

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Screenshot_20250314_094821_com.facebook.katana_edit_198965938027972.jpg

Skończy się eldorado, już niedługo.

Ten skowyt pasożytów i bambrów to dwie rzeczy, które chce jeszcze słyszeć... 

Teraz, 6465 napisał(a):

Chyba nawet się rano nie przeżegnałeś że takie życzenia składasz🤦

Przecież ja się nie żegnam. Ani nie modlę. Wypisałem się z tego kościelnego grajdołka. 

Opublikowano
14 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Karol jakaś Karyna udem Cię przygniotła? Czy po prostu zaspałeś chłopie i nie pobudziles wszystkich dzisiaj 🤔

4:00 pobudka 

W pracy od 5:40

Teraz śniadanie, ciągnik zatankowany, poidło naprawione

Czepiać brony i  ciśniem po oranym

Później uprawa pod trawę i warzywa

Obornik jałówki też zgłaszały do wybrania

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Bo kamieni się nie zbiera tylko kupuje ciężki wał 😁

Z 8ha dzisiaj zebrałem z 10szt. Resztę wał zebrał 

Odkąd założyłem podwójny ceownik i po siewie wałuje to zbieram tylko te największe 🫣

40 minut temu, marulekk napisał(a):

O to to, i niech obniży dochód na człowieka o 25 zł w czystym powietrzu 😁

To to jeszcze nic, koło mnie idzie polna droga na kolonie to byś zobaczył czasami ile u mnie w polu za stodoło butelek puszek leży

W żniwa w życie znalazłem w UJ baterii przy drodze. Ze 30 sztuk małych i dużych było 

Opublikowano
38 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Skończy się eldorado, już niedługo.

Ten skowyt pasożytów i bambrów to dwie rzeczy, które chce jeszcze słyszeć... 

Przecież ja się nie żegnam. Ani nie modlę. Wypisałem się z tego kościelnego grajdołka. 

Mam nadzieję że jak doczekasz, że wieku emerytalnego to też emerytury brać nie będziesz. 

No a w tym roku Ursus i Władek P0wchodzą na tym oleju

W tamtym na germańskim chodziły ale tera i T i UvdL trzeba ⛏️🔨⚒️

IMG_20250322_083203.jpg

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, donweter1989 napisał(a):

Też kiedyś byłem na takim polu. Kamieni jak ziemniaków 

Jest to jakiś sposób 😁 Jeno maszyn żal 🫤

U mnie przez 25 lat kombajn wyzbierał. Zostały tylko takie duże muflony, co nieraz się wyciągną 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Mam nadzieję że jak doczekasz, że wieku emerytalnego to też emerytury brać nie będziesz. 

Żebyś ty się nie zdziwił jak będziesz robił do momentu az się ostatni raz nie położysz ...

1 minutę temu, pedro2 napisał(a):

U mnie przez 25 lat kombajn wyzbierał. Zostały tylko takie duże muflony, co nieraz się wyciągną 

W 4 osoby + kierowca 10ha wczoraj, z 3 przyczepy po 6 ton były ... Zbierane tylko co większe i na jednym polu gdzie sądzę truskawki to trochę drobniejsze. Ziemia nadziana kamieniami jak dobra kasza skwarkami ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v