Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Widziałem dzisiaj ..

Nawet miałem ci pokazać...że ciekawe...😆

Ale ty chyba po lesie nie jeździsz?😉

Bobek to sam pisał że jeździ na parówki tzn hot-dogi nad wisłe🤣.

• Haha 2
Opublikowano
24 minuty temu, radekz200 napisał(a):

myślę że zostało to już wyjaśnione 😛

To ja przegapiłem. Może by tak kiedy zlot motorokow z af zrobił skoro już tyle chłopa maszynki już posiada 🤔

• Like 2
Opublikowano
Teraz, GRZES1545 napisał(a):

To ja przegapiłem. Może by tak kiedy zlot motorokow z af zrobił skoro już tyle chłopa maszynki już posiada 🤔

Kurde jak tak dalej pójdzie, to będę musiał tego junaka, co to mój syn zostawił, uruchomić...i dołączyć do tego grona😱. Chociażby pozornie, żeby nie być...dyskryminowany🫣🤭...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Kurde jak tak dalej pójdzie, to będę musiał tego junaka, co to mój syn zostawił, uruchomić...i dołączyć do tego grona😱. Chociażby pozornie, żeby nie być...dyskryminowany🫣🤭...

Ni i pewnie że tak...aby 2 koła kręciły się 🙂

@slawek74 już wybrał coś czy nie ? Radek już ma☝️😎

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bobek to sam pisał że jeździ na parówki tzn hot-dogi nad wisłe🤣.

Gdzie tak napisałem ?? Pokaż a nie zmyślasz ... Po prostu posiedzieć, ewentualnie do takiej knajpki, kawę, zapiekanki, pizzę ale i rybkę czy schabowego tam zjesz. Fajne miejsce z fajnym widokiem, do tego całkiem w porządku ceny.

Jeden już zmyślał o notesie, teraz drugi wariat zmyśla o hot-dogach ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Pomysł dobry....

Tylko że nikt tego nie zorganizuje, a jakby nawet to przyjedzie cztery motocykle na krzyż.

Większość się boi spotkać z innymi, a po drugie....nie opłaca sie...🤭

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

No to u mnie jest jeszcze ogar z silnikiem jawki😄...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ale ty chyba po lesie nie jeździsz?

Wszędzie jeżdżę. Ja nie kupuje pojazdów by je podziwiać...

Z tym że po lesie to się nie nadaje...opony cza by inne..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pomysł dobry....

Tylko że nikt tego nie zorganizuje, a jakby nawet to przyjedzie cztery motocykle na krzyż.

Ja wiem czy większość 🤔 pewnie ci co walą tu ścieme.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pomysł dobry....

To nawet i 4 to już coś 😉 Rysiek jawą może przyjedzie 😎

Opublikowano
Qwazi napisał:

No to u mnie jest jeszcze ogar z silnikiem jawki😄...

ogara to lepiej nie wołaj 🤪🤣

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Rysiek jawą może przyjedzie 😎

Będzie musiał kupić benzynę do Jawki a z tego jest VAT dla Tuska, więc odpowiedź chyba znasz 🤭 Póki Tusk rządzi nie ma na to szans xD 

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
51 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Jak brać ro już takie abyś i Ty czy małżonka mógł wsiadać I jechać🙂

Na uj Ci asix bez homologacji ? Swoją drogą one fajnie śmigają jak na chinola  . 

To dla chrześniaka na komunię. Tą wersję pro wezmę. 4 stówki drożej, a sporo lepsza. 

Dzięki wielkie za pomoc 👍🍺🍺🍺

Dla mnie to jaka 6seta 🙃 elektryczny to może być czajnik 😉 

Tylko najpierw trzeba prawko ogarnąć. Może się zbiore w tym roku 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

to niech Rysiak udka piecze a my do niego 🤭😁

...bigosu...

Bramę już widziałem...

Ale jak kupisz to chętnie jeszcze raz zobaczę.

Wtedy oba pojedziem..

O jeszcze i Grześ....

Marluk też podjedzie...no i zlot jak się patrzy...😆👍🏍️

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, pedro2 napisał(a):

Ogarniaj, nic trudnego takie prawko jak już wcześniej na jakimś komarku, WSK czy podobnym jeździłeś. Straszyli tym nowym egzaminem w Internecie, że to takie trudne, a praktycznie bez problemu za pierwszym podejściem zrobiłem, gdyby nie szarpiący silnik na ssaniu gdy 8-mke robiłem to było by bezbłędnie, a tak musiałem poprawiać.

Opublikowano
Teraz, pedro2 napisał(a):

To dla chrześniaka na komunię. Tą wersję pro wezmę. 4 stówki drożej, a sporo lepsza. 

Dzięki wielkie za pomoc 👍🍺🍺🍺

Na prawko i ja mam chęć zrobić...

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ogarniaj, nic trudnego takie prawko jak już wcześniej na jakimś komarku, WSK czy podobnym jeździłeś.

Aby te testy zdać, bo chyba dużo materiału do zapamiętania, a u mnie z pamięcią kiepsko 😬

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Marluk też podjedzie...no i zlot jak się patrzy...😆👍🏍️

Do Ryśka mogę i ja jechać, bobu przywiozę dla niego xD

Aby te testy zdać, bo chyba dużo materiału do zapamiętania, a u mnie z pamięcią kiepsko 😬

Na testy pytania są znane, trzeba posiedzieć kilka godzin, porozwiązywać te testy i spokojnie zdasz, ja robiłem A kilka lat po B i testy bez problemu. Najgorsze co ja pamiętam to kręcenie 8-mek na placu w pełnym słońcu gdy było +32 w cieniu ... Po mieście jest już fajnie bo masz jakiś wiaterek, a te ćwiczenia na placu to tragedia, aż się niedobrze robiło od tego gorącego asfaltu ... A tak na prawdę połowę kursu albo i więcej spędzisz na tym badziewnym placu, bo tak na prawdę A to plac, na mieście raczej większości się udaje.

• Thanks 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v