Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Strongman napisał(a):

Ta dobre piwo tylko jutro kończy się termin ważności temu po 1,2zł

Aż spojrzałem z ciekawości, to jest tańsze niż Tyskie,Żubry itp piwa czyli nie pijalne ...

Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał(a):

kiedyś pół palety blatów do stołów spiepszyłem 1 dnia w robocie ale dali upomnienie ,uwalili premię i na tym sie skończyło 

do ciężkiej pracy dobrze jest być po prostu dobrze zbudowanym i mieć predyspozycje fizyczne /kondycję , mi od razu sie robi niedobrze ale to chyba nie moja wina że nie odziedziczyłem i nie nauczono mnie z domu  tego co powinienem 

dziś dobrze forme i wygląd na siłce robić a nie garba na budowie

nie mam marzeń bo jakie by nie były to sie nie spełnią , marzenia przecież są spełniane/realizowane pieniędzmi 

Jak miałem 15 lat to spierdoliłem kilkadziesiąt frontów przy wierceniu pod zawiasy. Nie wiedziałem, że ta wiertarka ma lewe i prawe obroty, a były nieopisane. Coś ciężko to wiercenie szło, ale wierciłem. Po wszystkim okazało się, że powypychałem laminat z drugiej strony :D. Reprymendy nie dostałem, nawet grosza z koperty nie ujął. Trzeba było za to nowe fronty pociąć i lekcję odrobić. KTO NIC NIE ROBI, TEN BŁĘDÓW NIE POPEŁNIA. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Wiesiek niech pani doktor zadba o twoje zdrowie i ci dołoży choć 3zł. 

Przecież nie raz pisał że są ze sobą nie z miłości a $ . Srovid się skończył i zarobki doktorowej się skończyły🤣

5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Może dla służby kupił?

Wątpię 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Wiesiek niech pani doktor zadba o twoje zdrowie i ci dołoży choć 3zł.

Nie wiem czy u was w Kocierzewie w Dino jest Piwo Kampinoskie, kosztuje 5zł w promocji 6-6,5zł tak normalnie, jak mam wypić piwo to ostatnio to wybieram. Nie jest to nie wiadomo co, ale ma smak piwa, przypomina Tyskie czy Żywca te 25 lat temu ;) 

Opublikowano
29 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jakie macie marzenia na nowy tydzień? 

Żeby się kajtnąć 🏍️

13 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ludzie to potrafią się bawić i obchodzić ostatki. W wiosce obok kilka godzin temu facet zabił swoją konkubine piłą motorową. Niby wypadek podczas piłowania drewna na opał😉.

Byłeś popatrzeć?

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ano staram się jak najdalej od ludzi i raczej staranny dobór w swoim otoczeniu, choć na pewne rzeczy nie ma się wpływu. Chałupę opuszczam tylko do pracy. Raz na 2-3 tygodnie sklep spożywczy. No i jakieś drobne zakupy typu witaminy, koncentrat, części, paliwo. 

Wierzę, że może ujrzę jeszcze jak ci duzi będą kwiczeć bo im dzierżawy ludzie odbiorą.

A co cię ci duzi tak bolą 🤔 ukradli ci co?

Opublikowano
23 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ludzie to potrafią się bawić i obchodzić ostatki. W wiosce obok kilka godzin temu facet zabił swoją konkubine piłą motorową. Niby wypadek podczas piłowania drewna na opał😉.

u nas 2 soboty pod rząd ostatki po sąsiedzku w remizie a dzis u gościa pare wiosek dalej sterta kilkuset bel poszła z 🔥

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Byłeś popatrzeć?

Kolega ze straży był, ubezpieczał lądowisko helikoptera. Dzwonił, pytał się czy znam tych ludzi. Znam, z jego córkami bliźniaczkami uczyłem się w podstawówce. Listonoszem był całe życie, ojca mojego kolega. 

W sumie teraz na starość będzie miał ciepłą, suchą cele.

18 minut temu, PAN88 napisał(a):

Wątpię 🤣

Faktycznie za skąpy.

No, ale żeby szlachcić, mąż pani doktor pił takie szczyny to nie przystoi. A do tego publicznie to demonstrować to już prawdziwe faux pas.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał(a):

Kuzyn dziś był trochę popił to mówił że to wszystko jebnie i wszyscy za pożywieniem będą ziemię obrabiać i chorować,,mięsko,, jeszcze głód będzie 

A może jeszcze w końcu będzie wojna domowa jak w Jugosławii 

Chyba sporo ten kuzyn wychlał %🤭😁

• Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, konteno napisał(a):

obyś jeszcze dzisiaj zdążył sie odlać

jakie ? odradzałem yato z piły i masz parkside za zawołanie 

trzeba było tobie brać yato i pluć se w brode 

oby tylko były w lidlu 😂

Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ziemniaków będzie najwięcej w historii, nawet dziadki tyle nie sadzili. Pszenica rośnie, jęczmień i owies też, pomidory wzeszły, papryka, kapusta późna do posiania jeszcze, ogórków będzie. 8 rodzin jest w dobrej kondycji, kury są, brojlery są, króliki są, kaczki będą, perliki, indyki też. Przeżyje się. Chleba się napiecze, przetworów narobi. Zwierzaka klupnie to mięso będzie. Jabłek było dużo w zeszłym roku na soki to w tym roku pewnie będzie g*wno. 

Znasz takie pojęcie preppers ? Wpisujesz się w nie idealnie.

44 minuty temu, konteno napisał(a):

dziś dobrze forme i wygląd na siłce robić a nie garba na budowie

Weź tego z siłowni na budowę, zobaczymy ile wytrzyma.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kolega ze straży był, ubezpieczał lądowisko helikoptera. Dzwonił, pytał się czy znam tych ludzi. Znam, z jego córkami bliźniaczkami uczyłem się w podstawówce. Listonoszem był całe życie, ojca mojego kolega. 

W sumie teraz na starość będzie miał ciepłą, suchą cele.

rodzice zawsze cieli piłą w dwójke , my z siostrą czasem podawali , teraz nauczyłem sie sam sie ogarnąć z przygotowaniem i cięciem opau , tylko matce chrust zostawiam

Edytowane przez konteno
Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał(a):

Przyszły "koksy" na ubojnie ładować brojlery z klatek na linię. 8 godzin nie wytrzymali, gdzie drobni "chłopaczki" robili codziennie po 14 godzin...

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał(a):

A co cię ci duzi tak bolą 🤔 ukradli ci co?

Nie bolą. To po prostu nienaturalne zjawisko. Każdy mieszkaniec wsi powinien wyżywić się w jak największym stopniu sam, bez pomocy innych i sklepów. 

Kurom światło zgasić i spać.

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie bolą. To po prostu nienaturalne zjawisko. Każdy mieszkaniec wsi powinien wyżywić się w jak największym stopniu sam, bez pomocy innych i sklepów. 

Kurom światło zgasić i spać.

Piłeś dzisiaj coś 🤔

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał(a):

Jak budowałem dom to poprosiłem kolege żeby mi pomógł - właśnie taki z siłowni, napakowany fircyk. Po 2 godzinach przy taczce  poszedł do domu ledwo żywy bo mało co nie padł na zawał.

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v