Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

cena 10% taniej od ekogroszku a zużycie+50%

Ja mam groszek+pellet, zrobiony za swoje, nie za Czyste Powietrze ;) 30% mi przysługiwało ulgi, ale wtedy tylko pellet ... Pelletem palę tylko na początku jesieni i potem na wiosnę, bo to sam się rozpali, sam wygasi jak trzeba.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

LLU-15  cicho bez wiatru

5:30 a C330 bez problemu 

20250217_053417.jpg

Dobry brat, wstaje i robi. Nie czeka aż Karol spod Zośki się wyczołga 👍

-13.6 stacja złapała. Pikuś 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

kra slabo dalo ledwo 11 ,jutro ma byc lepiej..piekne slonce.

55 minut temu, soltys48 napisał(a):

Z full brakuje tylko pełnej skóry 

Siedzenia są pół na pół 

Lubeka -19

piekne miasto-zwiedzalem kiedys 

27 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No jak?

Toż coraz bogatszy żeś...

Tera nawet remont chałupy ci pan Tusk zrobi...

Oj poprzewracało się w tyłkach od tego dobrobytu...

...a ja muszę się tuląc od rana żeby coś zarobić...echch....a bycki tam głodne stojom....😢

kurierem zostales ?? czy listonoszem ??

24 minuty temu, marulekk napisał(a):

Zgłaszaliście do gminy spis wyrobów azbestowych ile co macie w gospodarstwie? Nawet u mnie w gminie która jest 100 lat za murzynami kazali coś złożyć czyli już robią spis kto ile czego ma żeby później wymusić na wymianie tak jak swego czasu podaliśmy na tacy kto czym pali i jaki ma piec 

No nic trzeba jechać do gminy zrobić porządek tam odrazu akceze sie złoży 

jacy obywatele -taka gmina.

termin byl do 31 I.

10 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Oczywiście, jakieś 15lat temu.

tez kiedys zgaszalem ale kazali jeszcze raz..

3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Czy ja wiem... Raz się udało. Nie wiem jak się wyplace

moja nawet sobie auto kupila zebym ja wozil.. na popoludniowkach i w soboty linia jej nie pasuje i musze ja na druga wozic.. wyplata ??? w naturze 🤣

Edytowane przez jacus
  • Sad 1
Opublikowano
40 minut temu, marulekk napisał(a):

A jak będzie u władzy twoje ugrupowanie twoja sympatia to będzie lepiej je żyło , bez kłótni?

Nic bym nie mówił jakbyśmy mieli słaby rząd, ale czy my w ogóle mamy rząd?

• Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, Belaruss820 napisał(a):

Witajcie. O 6:00 termometr pokazał -15°C. Wiozłem syna na autokar bo do Warszawy pojechali. Ferie czas start i tydzień atrakcji mają. Codziennie coś innego. @6465 to u Was też ferie?

Tak. Od dziś 

Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał(a):

Nic bym nie mówił jakbyśmy mieli słaby rząd, ale czy my w ogóle mamy rząd?

W sumie można rządu nie uznawać...on sam pokazał tą możliwość 🤔

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, marulekk napisał(a):

Zgłaszaliście do gminy spis wyrobów azbestowych ile co macie w gospodarstwie? Nawet u mnie w gminie która jest 100 lat za murzynami kazali coś złożyć czyli już robią spis kto ile czego ma żeby później wymusić na wymianie tak jak swego czasu podaliśmy na tacy kto czym pali i jaki ma piec 

No nic trzeba jechać do gminy zrobić porządek tam odrazu akceze sie złoży 

Mały byłem to u nas spisywali

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

W sumie można rządu nie uznawać...on sam pokazał tą możliwość 🤔

rząd pokazał, że prawo można traktowac wybiórczo i życzeniowo - dlaczego więc tak nie mają postąpic obywatele ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v