Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to już miałem polemikę z parką, taką ciut starszą ode mnie ze 3-4 lata temu. Bo jeden kawałek trafił na obszar zabudowy jednorodzinnej w planie zagospodarowania. Ale moja radocha i satysfakcja po ich pogonieniu bezcenna. Mieli miny jak zdeptany pies.

Opublikowano
38 minut temu, Karol6130 napisał(a):

No, i mlodszy nawet od niego jestem, no🤣

Prawie jak Kolasa 🤣🤭

16 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ma tak ogromny areał to👇...tylko, czy Ty będziesz umioł🤔...no i jakiegoś dealera od razu trza napastować, bo to i maszyny wymienić należy...na większe 🤷😁

Screenshot_20250112-132231~2.png

Tomek @6465...towar gubisz🙆😁

https://www.instagram.com/reel/DD4nVrGIXx4/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Łowsa nie sieję 🤦🙆‍♂️😁

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Leszy napisał(a):

Czy ma jaja to nie wiem, ale na pewno sobie je robi.....

Leszku nie robię jaj . Witek dobrze mówi. Muszę się wziąć w garść 💪

A ty to uja nie poradzisz 

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

cię babka w tyłek kopnie to przestaniesz się tu mazgaić.

...chłopaki nie płaczą . 

Może i dobrze przyda mi się takie kopnięcie żeby zacząć lepiej działać

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

22 minuty temu, Qwazi napisał(a):

To ja jestem ten 1%....Twoje osobiste zapatrywania odnośnie kobiet mają swoje podłoże, które trzeba zrozumieć i to jest Twoja osobista sprawa. W zakresie gospodarzenia zasługujesz na naśladowanie 

Nie sądzę, jestem zwykłym dziadem według większości i wrogiem dla dużego... Sam mi jeden z okolicy tak powiedział, może nie do końca otwarcie.

@qwazi ma rację 👍👍👍

Opublikowano
17 minut temu, 6465 napisał(a):

@PAN88 dawaj pyrę na Bronisze bo braki. Zdjęcie z piątku 

Za rzadko bywasz na Broniszach aby wiedzieć że w piątek to pustki ;) Najlepszy handel dla sprzedających to czwartek, wtedy największy jest ruch.

• Like 1
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

12 minut temu, 6465 napisał(a):

@PAN88 dawaj pyrę na Bronisze bo braki. Zdjęcie z piątku 

Teraz to pyrów ludzie nie jedzą, makarony ,kasze i inne pierdoły. Kiedyś to ludzie przyczepami pyry na osiedlu sprzedawali

zmieniają się nawyki żywieniowe Polaków więc może i rolnictwo się musi zmienić dostosować. co nie którzy śmieją się tego bobu u Tomka a teraz ludzie szukają różnych " wynalazków" do jedzenia

Opublikowano
9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Teraz to pyrów ludzie nie jedzą, makarony ,kasze i inne pierdoły. Kiedyś to ludzie przyczepami pyry na osiedlu sprzedawali

Teraz aby szybko - nawrzucać do jednego gara, zabyrdać i gotowe. Albo kupić od razu gotowca a nie sadzić i później gotować. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, wojtal24 napisał(a):

zmieniają się nawyki żywieniowe Polaków więc może i rolnictwo się musi zmienić dostosować. co nie którzy śmieją się tego bobu u Tomka a teraz ludzie szukają różnych " wynalazków" do jedzenia

Teraz z młodych prawie nikt nie kupuje... Mam ledwie 3 stałych klientów do magicznego wieku 40 lat. Reszta wszystko starsi. Powoli wszystko wymiera śmiercią naturalną. Kolejna stara gospodyni we wsi umarła, we wtorek pogrzeb, wszystko ona ciągnęła. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v