Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, marulekk napisał(a):

Panie Karolu i ja chcę złożyć życzenia spóźnione ale nie miałem wcześniej kiedy bo to obrządki potem filmiki na tiktoku później przedpołudniowa drzemka później spacer z psami później popołudniowa drzemka obiad obrządki , bimber z sąsiadem, sam widzisz że człowiek zapracowany 

Więc życzę ci drogi najserdeczniejszy kolego umiłowany Chrystusie panu królu Karolu cudownej żony co będzie doić krowy bez zająknięcia, cudownego gopsu co ci będzie maszyny dawać  , życzę ci sąsiadów co ci będą dzierżawy oddawać i mleczarni co złotówkę więcej od Radka będę dawać 🤝😇🤠

A dziękuję bardzo za życzenia 

Ale aż tak to nie, musi być skromnie, tak żeby majątek nie kół w oko ani plokulatuly ani sąsiada złodzieja 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Bananek napisał(a):

Już wy tam nie liczta czyichś pieniędzy. Nie ma czego. 😉

Po pokazaniu podziękowań miałem Ci napisać    ,,zapamiętaj ,ale to zapamiętaj       Wszystko co powiesz ,czy zrobisz ,prędzej czy póżniej może być użyte przeciwko tobie'' . Długo nie czekałeś ,niby każdy wie o co chodzi ,a jednak 😔

9 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Ja się nie tłumacze. Wszystkie Nicki były w kolejności przypadkowej, jak mi pamięć podpowiadała, za wyjątkiem @malaczarna i @konteno

No weż przestań się tłumaczyć ,chciałeś zrobić dobrze i jak dla mnie bardzo dobrze zrobiłeś ,a że za dobrze to Masz . Z początku te zaczepki to nawet śmieszne ,lecz teraz po tylu dniach żałosne .     ,,Jak się jest ujową baletnicą ,to nie pasuje i pi...   pod spódnicą '' 

Edytowane przez kizak
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

-2°☁️ ☃️

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych innych co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

8 godzin temu, marulekk napisał(a):

@Rolnik1973 a gdzie pozdrowienia na dobranoc  ? 😜😜

Zaspały

• Sad 1
Opublikowano

Siemanko 

deszcz kropi śnieg leży pewnie ślisko na drogach 

Wieta co wczoraj mnie kuzynostwo odwiedziło 12 godzin przy stole 🙆z kuzynką my 2 razy 0,7 wypili 🙆 i to taka dziewczyna z 60 kilo 

Robić mi się nie chce, zmęczony jestem a tu dzisiaj znowu do stołu 😔

• Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał(a):

Siemanko 

Wieta co wczoraj mnie kuzynostwo odwiedziło 12 godzin przy stole 🙆z kuzynką my 2 razy 0,7 wypili 🙆 i to taka dziewczyna z 60 kilo 

Strach koło takiej siadać 😱

Ma męża? 

🙋 

Lekki wiatr, ślisko,mrozu nie ma 

Opublikowano (edytowane)

Nic dziwnego,niepamietam juz ale statystyki mówią o bardzo dużej ilosci czystego alkoholu na osobę w Polsce więc dużo osób musi takich być.

Pada trochę śnieg i deszcz na minusie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał(a):

Siemanko 

A to jutro nie miał być początek czegoś?

Opublikowano
9 minut temu, Baks00 napisał(a):

Ma męża? 

🙋

Na weselu obok takiej siedziałem.....🙈🙈🙈 ale wstyd... dla mnie.....😒😒

Opublikowano
35 minut temu, Baks00 napisał(a):

Ma męża? 

🙋

Ma ale był kierowcą,a ona wcale nie była upita, byłem pod wrażeniem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v