Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
35 minut temu, mzk napisał(a):

Własnie otrzymałem odmowe z powodu brony talerzowej którą zakwalifikowałem do głebokiej uprawy ziemi i przysłali udmowna decyzje

Poprawek nie było ?

Opublikowano
11 minut temu, masa24 napisał(a):

Poprawek nie było ?

Była na mniejszą a następnie odpowiedź ,że zakwalifikowałem nie do tej grupy , bo brona talerzowa jest do wymieszania obornika a nie do głębokiej uprawy 

Odwołam się od decyzji ,zobaczę co będzie .Oprę się na braku wykazu maszyn do głębokiej uprawy bezorkowej  i dołacze plik z agencji gdzie brona talerzowa jest w wykazie do głebokiej uprawy . Wogóle ewidentnie oddział poznań robi pod górkę ( zezwolenie na zbiornik , wskazać maszynę z którą będzie współpracowała nawigacja - nie mogą zrozumieć ,że to ma być traktor , potem za duży rozsiewacz nawozu , a teraz brona talerzowa )

Do tego zmnirjszyli mi grunt orny o 10ha obsady truskawek - truskawka to nie grunt orny według Agencji

• Sad 1
Opublikowano

Odwołanie to tylko sąd . Brona talerzowa ma być jako maszyna do wymieszania obornika , nie głębokiej uprawy . Zobacz w pierwszych poprawkach czy nie zwrócili ci na to uwagi 

Opublikowano

Do sądu ,lecz przez oddział Agencji  Będe próbował udowodnić ,że skoro ustawodawca nie sprecyzował ,maszyn do głebokiej uprawy ,to brona również służy do tego 

Opis brony w uzasadnieniu ściągneli z  internetu -służy do maxymalnie 18cm uprawy ,wymieszania resztek pożniwnych  a oni oczekują 30cm -skąd wzieli te 30cm nie wiem ,nigdzie nie znalazłem takich kryterów głębokiej uprawy

Opublikowano

Brona w wykazie maszyn nie jest maszyną do głębokiej uprawy a do wymieszania obornika . Jest to jasno napisane . Nie poprawiłeś błędu zgodnie z uwagami prawdopodobnie więc wypadasz 

Opublikowano
4 minuty temu, Celownik07 napisał(a):

Tyle maja wnioskow ze rozpatruja zero-jedynkowo. 

Ale było  takie info że mają rozpatrywać właśnie pod różnym kątem, zasadność, kompletność itd. Wiedzą że kasy mało a wnioskow dużo to moga liczyć sie szczegóły. Wiele wniosków poszło na sztukę z myślą ,,potem sie poprawi" ...Jak mawiał jeden naganiacz na yutubie. 

Opublikowano

Wniosków dużo. Czas im ucieka do rozpatrzenia. Przecież już dawno powinno być wszystko ogarnięte a oni są w czarnej du.ie. To jak się komuś coś tam nie spodoba to odrzucają. Oddziały agencji to takie państwo w państwie. W jednym oddziale przechodzi coś bez problemu a już w innym nie ma na to szans. I jak ma to dobrze funkcjonować jak oni nie mają wspólnych wytycznych 

Opublikowano
18 minut temu, micgal39533 napisał(a):

A no było wpisać na fakturze że do wymieszania obornika i byłoby z głowy

Umowa na  dostawę obornika  na pięć lat do przodu - podpiszesz

Brona w wykazie maszyn nie jest maszyną do głębokiej uprawy a do wymieszania obornika . Jest to jasno napisane . Nie poprawiłeś błędu zgodnie z uwagami prawdopodobnie więc wypadasz 

Tak by było gdyby maszyny były zero jedynkowe , glebogryzarka du uprawy międzyrzędowej przeszła jako pielnik ,plus pielnik z kamerą . Według mnie mało kasy i zabraknie dla swoich - identycznie było z KPO

Opublikowano

Liczę na Sąd ,trzy lata temu ZUS zaskarżyłem i taką panią Sędzie trafiłem ,że więcej mi dała niż oczekiwałem, teraz też postaram się opisać rzetelnie i do przodu a jak wróci do ponownego rozpatrzenia to będa tak ugodowi ,że jeszcze z pięć maszyn dopiszę😄 Nic mnie nie kosztuje - ze dwie godziny skargę napisać

12 minut temu, masa24 napisał(a):

Umowę na obornik masz lub produkcję zwierzęcą ? 

Nie mam umowy na obornik i nie mam zwierząt -tylko koty

• Like 1
Opublikowano
mzk napisał:

18 minut temu, micgal39533 napisał(a):

A no było wpisać na fakturze że do wymieszania obornika i byłoby z głowy

Umowa na  dostawę obornika  na pięć lat do przodu - podpiszesz

Tak by było gdyby maszyny były zero jedynkowe , glebogryzarka du uprawy międzyrzędowej przeszła jako pielnik ,plus pielnik z kamerą . Według mnie mało kasy i zabraknie dla swoich - identycznie było z KPO

Czemu mam nie podpisać umowy na dostawę obornika?

Opublikowano
26 minut temu, mzk napisał(a):

Liczę na Sąd ,trzy lata temu ZUS zaskarżyłem i taką panią Sędzie trafiłem ,że więcej mi dała niż oczekiwałem, teraz też postaram się opisać rzetelnie i do przodu a jak wróci do ponownego rozpatrzenia to będa tak ugodowi ,że jeszcze z pięć maszyn dopiszę😄 Nic mnie nie kosztuje - ze dwie godziny skargę napisać

No ale do kogo ty masz pretensje ? Miałeś wezwanie do wyjaśnień i prawdopodobnie starałeś się być mądrzejszy.  Umowy na obornik nie masz ani produkcji zwierzęcej a to główny wymóg przy bronie talerzowej , dałeś jej złą kategorię we wniosku . Co innego natręctwo agencji a co innego nie zrozumienie tematu lub stawianie na swoim na siłę . No ale sądzić się możesz czemu nie 

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, mzk napisał(a):

Żeby nie okazało sie ze to Ty popełniłeś błędy.  

Opublikowano

Jak nie dadzą to może i lepiej będzie ,rolnictwo się kończy to komu potem ten złom sprzedam . Trzy lata temu przegrałem dzierżawę agencyjną o 0,5punkta i teraz w ręce klaszcze przy cenie pszenicy 600zzzzzzzzła w międzyczasie jeszcze zdrowie się skończyło .Nie ma tego złego co na dobre nie wyjdzie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak było dofinansowanie do zakupu wapna to na ostatnią poprawkę trzeba było wysłać oświadczenie że się nie popiera agresji Rosji na Ukrainę😀

To dopiero były jaja

Edytowane przez maniekc360
  • Haha 1