Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...no jak tam Galanku w nowej rzeczywistości?

Co ci się zmieniło?

Jak tam bez wojny, jak tam bez Tuska?

... kiedy ty dorośniesz?

Przyjdzie wiosna i znowu na zarobek do swego Pana niewolniku pojedziesz....🤭😆🤭

I dobrze...tacy jak ty, to tylko nowego bata potrzebują...nad karkiem...😆🤭

Sam dorastaj  nie pouczaj innych co mają robić i jak żyć .

Dużo się zmienia ty tego nie widzisz to twa sprawa a bat to ty masz nad karkiem .

Każdy sobie Panem w Polsce .

• Like 2
Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Każdy sobie Panem w Polsce

O ile się robi u siebie.

Tacy jak ty są do roboty u innych...no i od narzekania...😆

Nic ci się chłopczyku nie zmieni...jak robiłeś na pana, tak dalej robił będziesz.

PiS się skończył, za nie pracowanie kasy nie będzie...😆 

Szukaj ofert pracy....szukaj...🤭😆

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

O ile się robi u siebie.

Nic ci się chłopczyku nie zmieni...jak robiłeś na pana, tak dalej robił będziesz.

@12Pafnucy Prowokujesz do kłótni głupimi docinkami zazdrość cię żera .

Pracował to ty będziesz za marne grosze na hodowli i belowaniu siana .

Póki co są uprawy sadownicze 6 ha orzecha laskowego i 1 ha borówki 13 ha uprawy zbożowe wiec na gospodarce nie ma aż tyle pracy to że jadę to już 20 lat temu zacząłem .  Zresztą i do córki też jadę .

Co ja będę się tłumaczył jakiemuś @12Pafnucy .

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał(a):

12Pafnucy Prowokujesz do kłótni głupimi docinkami zazdrość cię żera

O bardzo przepraszam 

Co jak co, ale z Tobą jeszcze da się gadać, nie kłócić...jakiś tam poziom trzymasz, nie wyzywasz jak romuś..

..no i jeszcze ..no sorki ..czego mam ci zazdrościć niby?

Ja jeno pokazuje jak płytkie twe myślenie, jak mylisz się ciągle...

Masz argumenty przeciw...chętnie posłucham.....chyba że z du...niewiadomego pochodzenia one...🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja jeno pokazuje jak płytkie twe myślenie, jak mylisz się ciągle...

Masz argumenty przeciw...chętnie posłucham.....chyba że z du...niewiadomego pochodzenia one...🤭

Jaśniej co znaczy płytkie myślenie jak mylisz się ciągle ?.

Przeciw czemu argumenty ?.

Opublikowano

Sloganami jedziesz.

Pisz co i jak. Co myślisz, co czujesz ..nie tylko cytaty..

No własnych słów użyj.

Napisz czemu do Włoch jeździłeś jak takie dobro za PiS było....na przykład....😆😆

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Sloganami jedziesz.

Pisz co i jak. Co myślisz, co czujesz ..nie tylko cytaty..

No własnych słów użyj.

Napisz czemu do Włoch jeździłeś jak takie dobro za PiS było....na przykład....😆😆

Daj sobie siana nie mam zamiaru się tłumaczyć tobie .

Co czuję zapach świeżego powietrza jak nie ma  hodowli .

To ty zrozum co wybrałeś kogo ty popierasz i wciskasz swe durnoty . Takich jak ty  żeby  było jak najmniej .

Wypowiedź Prezesa Lubelskiej Izby Rolniczej Gustawa Jędrejka podczas spotkania Izb Rolniczych z Ministrem Rolnictwa Czesławem Siekierskim

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1169503481445040

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

O ile się robi u siebie.

Jest to forum rolnicze, zazwyczaj każdy tu dostaje ziemię (firmę) do pracy na niej w spadku, jeden 10, drugi 1000ha, sugerowałbym więcej pokory, nie śmiej się dziadu, z czyjego upadu, bo dziś mój, jutro Twój. 🙂

• Like 3
Opublikowano

Pisaliście wcześniej o potrąceniach z dopłat za przekroczenie substancji... Mieliście później kontrol z sanepidu ? Ja własnie taka kontrol mam mieć i mam nakaz - "opracować i wdrożyć procedury Dobrej Praktyki higienicznej (GHP) dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) oraz dobrej praktyki rolniczej (GAP). " Ktoś to ma z was jakiś producent warzyw, owoców? Bo u mnie nikt ze znajomych nie ma tego

Opublikowano

To będzie mi to ciężko ogarnąć do poniedziałku...:) jaka tablica informacyjna ? Pracowników nie zatrudniam żadnych w dokumentach więc zostaje ja i żona. Zasada mycia rąk to chyba musze w domu przykleić przy kranie ? Kurcze ogólnie nie mam żadnej hali produkcyjnej tylko klepek to w garażu jak takie kontrolę wygladaja

Opublikowano

Nie wiem, ja kontroli takiej o jakiej mówisz nie miałem, jedynie z global gapa jak kiedyś wdrażałem ten program dostałem takie instrukcje i plakaty. Pytałeś o producenta owoców warzyw, tak to wygląda u mnie.

Chodzi mi o taką tablice informacyjną z bhp, czyli np. Ogólne zasady obowiązujące w pracy, udzielania pierwszej pomocy, Numery alrmowe, zasada higienicznego korzystania z toalet itp. To są właśnie dobre praktyki rolnicze.

• Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, Paramonov napisał(a):

To będzie mi to ciężko ogarnąć do poniedziałku...:) jaka tablica informacyjna ? Pracowników nie zatrudniam żadnych w dokumentach więc zostaje ja i żona. Zasada mycia rąk to chyba musze w domu przykleić przy kranie ? Kurcze ogólnie nie mam żadnej hali produkcyjnej tylko klepek to w garażu jak takie kontrolę wygladaja

Wedlug mnie jak nie zatrudniasz pracowników , o nie musisz nic oznaczać, w czym Ci wykryli te substancje i jaką , PRION brał próbki

Opublikowano

W bobie . A dokładniej to ja sprzedałem na małą hurtownie która skupuje od wszystkich i wystawiłem fakturę a po dwóch miesiącach zadzwonili że wykryto proktiokanazol. Z tej hurtowni ktoś kupił 2 kg na inną hurtownie i z tamtej pobrali próbki :) ogolnie ja tym nie kropiłem ale mieli fakturami udokumentowane ze to mój więc nie było wyjścia tylko przyjąć mandat.

Ludzi nie zatrudniam tak jak mówisz

A jak myślicie w budynku którym pakuje produkty teraz stoją maszyny jedna na drugiej to powyjezdzac nimi czy po prostu powiedzieć że jest teraz zima i nic nie pakuje;)

Opublikowano
4 godziny temu, Paramonov napisał(a):

W bobie . A dokładniej to ja sprzedałem na małą hurtownie która skupuje od wszystkich i wystawiłem fakturę a po dwóch miesiącach zadzwonili że wykryto proktiokanazol. Z tej hurtowni ktoś kupił 2 kg na inną hurtownie i z tamtej pobrali próbki :) ogolnie ja tym nie kropiłem ale mieli fakturami udokumentowane ze to mój więc nie było wyjścia tylko przyjąć mandat.

Ludzi nie zatrudniam tak jak mówisz

A jak myślicie w budynku którym pakuje produkty teraz stoją maszyny jedna na drugiej to powyjezdzac nimi czy po prostu powiedzieć że jest teraz zima i nic nie pakuje;)

Lepiej nie mówić że pakujesz produkty w jakimś garażu, tylko że prosto z pola pakujesz na sprzedaż i odbiorca odbiera własnym transportem. Rozumiem, że bób się łuska itd., ale trzeba prowadzić rejestr czyszczenia środków transportu, mycia opakowań itd.

Opublikowano
W dniu 25.01.2025 o 07:51, casefarmer napisał(a):

U mnie do dzisiaj brak zaliczki oraz zapłaty końcowej. Jest ktoś kto też nic nie dostał?

Ani zaliczki, ani końcowych, ani żadnej informacji o kontrolach i jakichkolwiek brakach

Opublikowano (edytowane)

Dostał ktoś płatności bezpośrednie za 2024? Albo zaliczki chociaż? 

Ja nic nie dostałem, miałem standard + ekoschematy + bydło też . 

Edytowane przez ursus914
Opublikowano
3 godziny temu, ursus914 napisał(a):

Dostał ktoś płatności bezpośrednie za 2024? Albo zaliczki chociaż? 

Ja nic nie dostałem, miałem standard + ekoschematy + bydło też . 

Decyzja wystawiona  zaliczek brak , końcowych brak .