Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

To co mówicie żeby się jeszcze wstrzymać z kupowaniem azotowych? Interesuje mnie 15 ton salerrzaku i lokalnie w jednym punkcie 1700, a w drugim 1650, dzwoniłem do agroloku to canvil 1560 zł brutto

Opublikowano

Ja mam nawozy dawno zakupione,  czaję się teraz na ŚOR, ale chyba też bez szału już.

Chcesz to możesz jeszcze poczekać, podrożeć nie powinny.

1 minutę temu, EmilPlayP napisał:

To co mówicie żeby się jeszcze wstrzymać z kupowaniem azotowych? Interesuje mnie 15 ton salerrzaku i lokalnie w jednym punkcie 1700, a w drugim 1650, dzwoniłem do agroloku to canvil 1560 zł brutto

Opublikowano
4 godziny temu, ozotek napisał:

Propozycja z dziś , saletra ga 1815 zł brutto  bb na podwórku. Dostawa przyszły tydzień. 

A tak krzyczeli niektórzy że będzie drożej 🙆‍♂️

https://www.facebook.com/100063533665321/posts/pfbid0YRafM7ZaEziPGuHYAEwi1r6YRthccfk43PXwKiGdVtRH5zvh4HGe9sMs9avfPSvhl/

1 godzinę temu, Tigon napisał:

Zasada jest prosta wszystko idzie w dół to kupuje tylko tyle ile trzeba na dany moment.

Dokładnie, i nie ma co się sr** z zakupami. Zobaczcie co z cenami zbóż się dzieje.🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

powiem tak jak kupiłem saletrosan w sierpniu po 1380 i rsm 28 1280

to jak to ma się do dzisiejszych cen?

jeszcze  są spore manewry do obniżek.

jak ma podrożeć w takiej sytuacji a ceny gazu przedwojenne

Opublikowano
6 minut temu, pawelek98 napisał:

Będzie promocja tylko część rolników musi wykupić ten droższy 🤣

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, pawelek98 napisał:

Widzisz jak uczciwie handlowcy do nas podchodzą, z Agroloku jakieś 2 tyg temu dzwonili i pisałem tu jaka plotka była.,,Brać bo drożeje, zapłatę odroczymy"

Względem cen za nasze produkty to jeszcze o połowę nawozy powinny zejść z ceny.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, farmerss34 napisał:

saletra polska u osadka 1580 zł brutto, info od sąsiada bo dziś kupował przy ilości 3-4 tony

Niech Ci pokaże fakturę, bo ta cena coś nierealna jak na dzisiejsze czasy.

• Haha 1
Opublikowano

Może saletrzak kupił w takiej cenie. Jak saletra przy kilku tonach za 1580 brutto to przy całym samochodzie jakieś 1500 brutto . Import zaraz by był około 1350 brutto . Coś mało realne . Chyba że faktycznie tak ceny spadają 

Opublikowano
2 minuty temu, krzychu121 napisał:

Może saletrzak kupił w takiej cenie. Jak saletra przy kilku tonach za 1580 brutto to przy całym samochodzie jakieś 1500 brutto . Import zaraz by był około 1350 brutto . Coś mało realne . Chyba że faktycznie tak ceny spadają 

W piątek kizeryt brałem, to saletra była po 2000, niemożliwe, żeby w ciągu paru dni tyle poszła do dołu, zwłaszcza przed sezonem

Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał:

W piątek kizeryt brałem, to saletra była po 2000, niemożliwe, żeby w ciągu paru dni tyle poszła do dołu, zwłaszcza przed sezonem

W tamtym tygodniu saletrę można było kupić za 1820 brutto. Pisałem tu cenę. Widocznie na tym składzie co pytałeś mieli stary zapas. Ja pytałem w Chemirolu. Ktoś tu pisał że w tym tygodniu ma być znowu obniżka około 200 zł. A nie to tylko szacunki. To z tego co ja wiem to w cenniku będzie obniżka 100 zł. Dwa tygodnie temu saletra była 1920 brutto a w tamtym tygodniu obniżka 100 zł 

2 godziny temu, slavik80 napisał:

Prawdopodobnie jutro bedzie nowy cennik I maja byc nizsze  ceny. Ja szacuje obnizki na 150-250 zl tona

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, krzychu121 napisał:

W tamtym tygodniu saletrę można było kupić za 1820 brutto. Pisałem tu cenę. Widocznie na tym składzie co pytałeś mieli stary zapas. Ja pytałem w Chemirolu. Ktoś tu pisał że w tym tygodniu ma być znowu obniżka około 200 zł. A nie to tylko szacunki. To z tego co ja wiem to w cenniku będzie obniżka 100 zł. Dwa tygodnie temu saletra była 1920 brutto a w tamtym tygodniu obniżka 100 zł 

Przy jakich ilościach i gdzie było te 1820 brutto, oczywiście za polską?

U mnie w okolicy wszędzie po 2000 albo 2050, znajomemu mieli przywieźć import to faktycznie po 1800 ale finalnie zrezygnował

Edytowane przez jacor73
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, jacor73 napisał:

Niech Ci pokaże fakturę, bo ta cena coś nierealna jak na dzisiejsze czasy.

Będę widział fv  , bo dzwonił o kwit na kogo

ja dziś miałem tel. z agrii to 1660

Edytowane przez farmerss34
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v