Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 godzin temu, mike2145 napisał:

Kupował ktoś z tego ogłoszenia? bo przedplata. 

Kupował ktoś w ogóle tą saletrę Kazazot? 

Ja kupiłem auto tej saletry (nie z tego ogłoszenia).... drobna biała, worki bardzo wysokie nieprzyjemne do rozładunku, z wierzchu druga folia(więcej dziadostwa do utylizacji),, Ogólnie wysokość i wielkość worków przypomina bardziej mocznik niż saletre, w produkcji muszą dodawać jakiś inny wypełniacz lub jakoś inacej to produkować że jest lżejsze. Szukałem na workach gęstości ale nie znalazłem, w papierach przewozowych wszystko po litewsku.

Opublikowano
37 minut temu, GABBER85 napisał:

kto tak dobrze płaci?

sprzedawali i po 280 u nas w tym roku gdzie koszty kosmos.

Przed chwilą, ŻakowskiSławomir napisał:

ja od x lat robię w bigbagi i zaś śrutuję dla bydła i świń razem ze zbożem, w tym roku jak się nic nie zmieni to kukurydza aby na gnojowicy i oborniku :D 

jak jest coś tam to fajnie, ja nie wiem jak podjeść do tematu, niby nasiona 800, mocznik 600, oprysk 200 i pasuje coś dodać tego nieszczęsnego npk.... 

Opublikowano
8 minut temu, Tigon napisał:

jak jest coś tam to fajnie, ja nie wiem jak podjeść do tematu, niby nasiona 800, mocznik 600, oprysk 200 i pasuje coś dodać tego nieszczęsnego npk.... 

w zeszłym roku sąsiad to się śmiał jak mu powiedziałem że obcinam nawożenie, on dawał normalne dawki, ja wyszedłem na zero lub prawie przy 7-8 tonach, a on dołożył przy 11-12. Więc nie patrz żeby wyciągnąć więcej przyczep towaru tylko kasy 😉  a kukurydza zapowiada cenowo nic lepiej, być może jeszcze gorzej

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No to jest wesoło - najgorsze że w ślad pójdą kolejno pozostałe zboża -mam szczęście w tym nieszczęściu ale współczuję bo jeszcze spore ha nie są zebrane .Dziś wypycham suchą  resztę ponad kontrakt i spokój do jesieni a praktycznie do jesieni 25

Edytowane przez v11
Opublikowano
16 minut temu, ozotek napisał:

Propozycja z dziś , saletra ga 1815 zł brutto  bb na podwórku. Dostawa przyszły tydzień. 

to chyba coś w dół idzie, podobno miał być nowy cennik , ale jakoś nie pojawił się w tamtym tygodniu i na stronie agrochemu dalej wiszą stare ceny

Opublikowano
2 godziny temu, ŻakowskiSławomir napisał:

w zeszłym roku sąsiad to się śmiał jak mu powiedziałem że obcinam nawożenie, on dawał normalne dawki, ja wyszedłem na zero lub prawie przy 7-8 tonach, a on dołożył przy 11-12. Więc nie patrz żeby wyciągnąć więcej przyczep towaru tylko kasy 😉  a kukurydza zapowiada cenowo nic lepiej, być może jeszcze gorzej

Nieco ponad dwa tysiące kosztów. To chyba obciąłeś o 100 %. Pogratulować plonu bez grama nawozu.

Opublikowano
6 minut temu, DrVVall napisał:

Nieco ponad dwa tysiące kosztów. To chyba obciąłeś o 100 %. Pogratulować plonu bez grama nawozu.

tak obciąłem nawożenie całkowicie, na działkach gdzie nie poszedł naturalny nawóz bo brakło poszło jak się nie myle 140 kg saletrzaku, plon też nie przebił 8 ton ale to akurat wina pogody, ale to chyba ostatni taki rok bo ile można oszczędzać, za rok już będzie trzeba sypać normalnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v