Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, poosa21 napisał(a):

Rok temu kupowałem ziemię i były kredyty 2% do 200tys. Miałem w tym czasie kasę na obligacjach pierwszy rok 7%, drugi 11,5% teraz będzie około 5%, zobacz ile zarobiłem biorąc kredyt niż płacąc gotówką.

Apropo lokat to ostatnio zakładałem w BS na 5,1%.

W BS jakie jest % na kredyty?

2 minuty temu, Andpol napisał(a):

W BS jakie jest % na kredyty?

Obecnie

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galan99 napisał(a):

Do mnie to piszesz .

Powiedz to do tych co płaczą na blokadach co zbierają po 2 tony na piachach .

Do tych to powiadaj niech się uczą a nie tylko demonstracje .(...)

I co? Ten zielony i czerwony kolor na blokadach, to z tych 2 ton na piasku?🤣🤣🤣

U mnie w okolicy same piaski, to i w promieniu 50 km nie było żadnych blokad.

2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Saletra kupiona Anwil bb 1590 brutto 

Noo, a tak płakałeś, gdzie kupowałeś.

Z Zawdy koło Tomaszowa do znajomego przyjeżdża, to canvil 1450, saletra import 1550

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
5 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

To ile macie na tych lokatach że tak wszyscy o nich piszecie? 300, 400 czy 500 tys ? 

Niektórzy mają tyle co piszesz , inni więcej , jeszcze inni mniej , a sporo jest takich co nie ma zł odłożone , 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mysza103 napisał(a):

a sporo jest takich co nie ma zł odłożone , 

Gdzieś czytałem jakieś badania, że tylko około 30% Polaków ma odłożone więcej niż 30.000.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
46 minut temu, jacor73 napisał(a):

I co? Ten zielony i czerwony kolor na blokadach, to z tych 2 tona na piasku?🤣🤣🤣

U mnie w okolicy same piaski, to i w promieniu 50 km nie było żadnych blokad.

Noo, a tak płakałeś, gdzie kupowałeś.

Z Zawdy koło Tomaszowa do znajomego przyjeżdża, to canvil 1450, saletra import 1550

RiD Widawa , saletrzak z Anwilu kupiłem po 1390 

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, tommy66692 napisał(a):

To właśnie ci którzy uważają się za elyty w tym kraju 

Ale co to jest 30.000 ?? 10-20 lat temu to jeszcze taka kwota coś znaczyła, ale teraz ?? Trochę nawozu, nasion kukurydzy i już nie ma. 

Opublikowano
11 minut temu, Peron napisał(a):

Po to są leasingi, najem, żeby w oczach innych łatwo podnieść swój status. :)

No tak, bo leasingi są tylko i wyłącznie dla tych, którzy nie mają gotówki. Takie wsparcie dla bankrutów 🤣🤣🤣

• Thanks 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale co to jest 30.000 ?? 10-20 lat temu to jeszcze taka kwota coś znaczyła, ale teraz ?? Trochę nawozu, nasion kukurydzy i już nie ma. 

To jest kwota żeby pół roku przeżyć i w sumie więcej nie potrzeba 

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał(a):

Czego mam zazdrościć długu że ktoś ma .

Krzyczy na proteście że nie ma za co spłacać .

Powagi trochę .

W takim razie dlaczego protestują policjanci, kekarze pielęgniarki czy nauczyciele...Co też kredytów ponabierali? 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

W takim razie dlaczego protestują policjanci, kekarze pielęgniarki czy nauczyciele...Co też kredytów ponabierali? 

A nie mają kredytów na mieszkanie na 30 lat .

Opublikowano
8 godzin temu, Ziel napisał(a):

Najlepiej inwestycja, pieniądz będzie zarabiał.

co ci z lokaty 4% jak inflacja jest taka sama lub wyższa.

Ale jaka inwestycje mam zrobic mam zrobic bo mam 2 mieszkania pod wynajem kupione za gotowke i powie. Szczeze ze to tylko strata czasu i pieniedzy taka inwestycja bo zysk z wynajmu bedzie podobny jak z lokaty przy kwotach rzedu 500tys bo gdyzy tylko sciany wynajmowac to tak a trzeba tez takie mieszkanie przez nastepnym wynajmujacym cos odswiezyc naprawic a to sa dodatkowe ukryte koszty. Tak samo spoldzielnoa czynsz podnosi jak chce  2 lata temu czynsz 620 zl a dzisiaj juz 1020zl. Przez 2  miesiace mieszkanie bylo puste a rachunek za prad to 130zl i czynsz i jest juz strata a na lokacie zawsze sie zarobi 5%. Teraz jest promocja do 200tys na 8% w jakims banku 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja wiem ile to jest 30000 więc nie musisz mi mówić, ale taki blokers ma 30 koła koncie i on myśli że już za to w kosmos może polecieć a jakby miał 50 to już drugi elon Musk 

Edytowane przez tommy66692
  • Haha 2
Opublikowano
19 minut temu, mateo105 napisał(a):

Ale jaka inwestycje mam zrobic mam zrobic bo mam 2 mieszkania pod wynajem kupione za gotowke i powie. Szczeze ze to tylko strata czasu i pieniedzy taka inwestycja bo zysk z wynajmu bedzie podobny jak z lokaty przy kwotach rzedu 500tys bo gdyzy tylko sciany wynajmowac to tak a trzeba tez takie mieszkanie przez nastepnym wynajmujacym cos odswiezyc naprawic a to sa dodatkowe ukryte koszty. Tak samo spoldzielnoa czynsz podnosi jak chce  2 lata temu czynsz 620 zl a dzisiaj juz 1020zl. Przez 2  miesiace mieszkanie bylo puste a rachunek za prad to 130zl i czynsz i jest juz strata a na lokacie zawsze sie zarobi 5%. Teraz jest promocja do 200tys na 8% w jakims banku 

Takiej niema  na 8 %

1 minutę temu, Ziel napisał(a):

Nie wiem, 99% użytkowników tego forum daje w ciemno, myślą że na samym azocie zbudują plon.

99 % użytkowników to małolaty, mający podszewke w kieszeni

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, mateo105 napisał(a):

mój ojciec ma  kupione mieszkanie na wynajem, ja tam interesu życia na tym nie widze, niby samo sie spłaca ale ile to męczarni z wynajmującymi to ja bym to dawno pierdoolnoł, miał jakiś ukrów to zawsze jakiś chlew odjebali- jak nie w środku to z sąsiadami. Ile z tego ostatecznie w przyszłości zostanie to nie wiem, ale co pewien czas trzeba w to jakieś dodatkowe fundusze wkładać.

wstawiałem link do pierwszego nagrania odnośnie tego traktora pare dni temu w innym temacie, takich sprzedawców najlepiej szerokim łukiem omijać, miałem różne przeboje z nowymi maszynami ale dilerzy nigdy tak w choja nie grali. Zastanawiam sie, może by tak zrobić jakąś akcje i podzwonić do tego dilera,kulturalnie popytać czemu w choja grają jeszcze jakieś zastraszanie,  Ja w poniedziałek sobie zadzwonie do polskiego przedstawiciela producenta chociażby cczemu  nie reagują skoro diler daje d*py, massey w końcu za coś sie ceni,,,,mam nh rozdupiło skrzynie rok po gwarancji i nie dołożyłem ani złotówki do naprawy.

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, Ziel napisał(a):

Nie wiem, 99% użytkowników tego forum daje w ciemno, myślą że na samym azocie zbudują plon.

Chrzanisz z tym azotem 🤦 

16 minut temu, Morela15 napisał(a):

Saletra 1590

Saletrzak 27 1430

Polidap 3150 

Polifoska 6 2750

Mocznik 2190

Ceny brutto, jak mówicie brać? 

Nie ma co czekać jak kasa jest...

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v