Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

U mnie w okolicy takie cyrki że szkoda gadać, od niedawna niebieska strefa - ludzie tak obsrani że wyprzedają wszystko, ciągle jakieś plotki o padłych dzikach, się zapytasz kogoś nikt nic nie wie

Opublikowano

U nas jak te strefy wchodziły to żołnierzy przywieźli autobusem żeby zdechłego dzika znaleźć. Legenda głosi że dzik zdechły był tylko chłopy go wcześniej znaleźli a że nie palcem robione to go w łyżkę ,wywieźli gdzie indziej i zakopali. 

Opublikowano
15 minut temu, krilan06 napisał:

U mnie w okolicy takie cyrki że szkoda gadać, od niedawna niebieska strefa - ludzie tak obsrani że wyprzedają wszystko, ciągle jakieś plotki o padłych dzikach, się zapytasz kogoś nikt nic nie wie

Ja w białej jestem, do Świecia mam pewnie z 40 km, a od czasu tego dzika koło Brodnicy cały czas idą takie pogłoski. Średnio co 3 dzień dzień gdzieś ktoś coś słyszał,  a puki co szczęśliwie jak na razie nic się nie sprawdza.

Opublikowano
1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Są nawet pogłoski że tego dzika koło Brodnicy podrzucono....

To nam na spotkaniu wet powiatowa mówiła, że zbadali tego dzika i po genotypie stwierdzili że pochodzi z zachodniopomorskiego

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Grzesiu90209 napisał:

Skąd jesteś?

Kuj-pom, powiat świecki

16 minut temu, ws71 napisał:

Poniedziałek 

Wczoraj czy przedwczoraj znaleźli, mocno podejrzana sprawa, blisko dużej fermy świń 

Edytowane przez krilan06
Opublikowano
38 minut temu, krilan06 napisał:

Kuj-pom, powiat świecki

Wczoraj czy przedwczoraj znaleźli, mocno podejrzana sprawa, blisko dużej fermy świń 

Krąplewice?

Opublikowano (edytowane)

No to grubo, przez kuj-pom to chyba w 2 miesiące ten pomór przejdzie jak tak dalej pójdzie, coś zaskakująco szybko idzie 

Edytowane przez Atis10
Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Kuj-pom, powiat świecki

Dziwi mnie że jeszcze ktoś się dziwi że to jest sterowane 

Znajomy ojca, wet z 50 letnim starzem powiedział do ojca rok temu, zobaczysz co się jeszcze będzie działo 

Poza tym to wszystko musi przyspieszyć, zostało 6 lat a tępi ludzi nic nie widzą…..

Opublikowano
3 godziny temu, przemek28_28 napisał:

Dziwi mnie że jeszcze ktoś się dziwi że to jest sterowane 

Znajomy ojca, wet z 50 letnim starzem powiedział do ojca rok temu, zobaczysz co się jeszcze będzie działo 

Poza tym to wszystko musi przyspieszyć, zostało 6 lat a tępi ludzi nic nie widzą…..

Obecnie dla tego terenu jest lansowana teoria że to z pierwszych zarażonych stad wirus przeszedł na dziki 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v