Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Do dziś nie mogę zapomnieć jak gościu sprzedając nieszczególnej jakości pszenżyto po 1600 brutto narzekał, że to i tak się nie opłaca, bo saletra jest po 3800.

Opublikowano
11 minut temu, DRIPOL napisał:

Jak wczoraj giełda ?

Myślałem że pójdzie w górę ale coś ich blokuje przed podwyżką 😁 choć dalej rozpatrywała 2.2-2.25 . No rok temu było 8 z przodu za żywą. Ale szczerze jak jest to 7 to nie ma co narzekać oby cały rok 😁

Opublikowano

rok temu zboże było dużo droższe

ogólnie ostatnie półtora roku nie ma chyba co narzekać taka relacja kosztów produkcji do ceny żywca mogłaby już pozostać ,,na wieki wieków,,

,,Amen,,🙏

• Like 4
Opublikowano
4 godziny temu, adamn999 napisał:

rok temu zboże było dużo droższe

ogólnie ostatnie półtora roku nie ma chyba co narzekać taka relacja kosztów produkcji do ceny żywca mogłaby już pozostać ,,na wieki wieków,,

,,Amen,,🙏

Rok temu było po 8.6 na żywą a zboże w żniwa 800-900 . 

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, adamn999 napisał:

Co doradzilibyście mi na ,,Smolenia,, mam cztery sztuki odsadzonych prosiąt już je odizolowałem tylko co im podać żeby je podleczyć?

Nieśmiertelny Schotapen+ Biovetalgin i jazda z tematem tego pierwszego z 2 mln przez 3 dni, tego drugiego z 5 mln,Smoleń u odsądzonych problem bardzo rzadko spotykany??

Edytowane przez ws71
Opublikowano

no właśnie miałem go z 10 lat temu na porodowce, tutaj zainfekował osadzone prosięta z jednego miotu, chyba wszystkie odizolowane pójdą na stratę, reszta przeniesiona w inny kojec i spryskane jodyną. Dzięki

Opublikowano
5 godzin temu, kopin napisał:

antybiotyk 3 dni i dozosanem na wysuszenia za tydzien nie ma śladu 

Smoleń uszkadza nerki i taki osobnik będzie tak sobie rósł 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v