Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Istnieje prawdopodobieństwo że mogą nastąpić obniżki, wszystko zależy od tego czy nasi zdołają podpisać kontrakty na dostawę wieprzowiny że Świata, okaże się w tym tygodniu 

Opublikowano

Witam forumowiczów, sory że nie w temacie ale tutaj jest jako taka aktywność 

Mam problem z ccmką, a mianowicie z jednej strony pryzma się grzeje w środku po całej długości, nie śmierdzi lecz jest ciepła i nie wiem czy można to dawać dużym tucznikom. Oczywiście stosuje preparat na mykotoksyny. Miał ktoś może taki przypadek ? Można to skarmiać czy odrzucać ? 

Opublikowano

Pleśni nie ma, nawet pachnie normalnie tylko jest ciepła w środku

Dzięki wielkie za informacje :)

1 godzinę temu, Mateuszmq napisał:

Jeśli nie ma pleśni to śmiało można dawać, spróbuj więcej pobierać, to może z czasem będzie zimna. Niemcy bez zmian

Opublikowano
1 godzinę temu, karrol napisał:

Propozycja od pośrednika cena na poniedziałek 6.8 netto przy 10 szt południową Wlkp pkr trochę mało mi się widzi

ten sam  rejon ok 7-7,1 możesz dostać  ale fakt że trzymają tutaj ceny takie jak piszesz i się nie wychylają

Opublikowano

Pytanie w tym temacie, bo reszta forum o świniach zdechło. Potrzebuje zakupić koncentrat dla tuczników ,tzw.żytni .Mam do spasienia dużo żyta hybrydowego. INNE lepsze ziarno kończy mi się. Coś polecacie w tym skarmianiu żyta? 

Opublikowano

Ja kiedyś dawałem enzymy z lnb nie pamiętam nazwy ale reklamowali takie coś na świeże zboże sypane do normalnego premixu. Karmiłem wtedy paszą z 60% żyta oczywiście takie ponad 70kg.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v