Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Koledzy czy przy sprawdzaniu bioasekuracji  weterynaja sprawdza  rejestr zabiegów ochrony roslin?Bo miałem kontrol i  powiem że się nie zgodziłem z tym powiedziałem że od tego jest PIORIN

Opublikowano

Może, w końcu karmisz świnie paszami ze zbóż z własnego gospodarstwa.  

JAKĄ DOKUMENTACJĘ NALEŻY PROWADZIĆ W GOSPODARSTWIE:

- procedury produkcji paszy – opis procesu technologicznego, opis warunków przechowywania, transportu pasz, receptura sporządzania pasz dokumentowanie źródła i ilości zakupionych koncentratów, mieszanek paszowych pełnoporcjowych, materiałów paszowych, dodatków paszowych itd.
- procedury dezynfekcji i deratyzacji (kontrola szkodników) i dokumentowanie wykonywanych zabiegów
- dokumentacja dotycząca każdorazowego zastosowania środków ochrony roślin oraz preparatów biobójczych
- dokumentowanie stosowania nasion genetycznie zmodyfikowanych
- udokumentowanie postępowania z martwymi zwierzętami, odpadami – UTYLIZACJA, DOKUMENT HANDLOWY potwierdzający oddanie padliny do zakładu utylizacyjnego
posiadanie dokumentacji leczenia zwierząt – przechowywanie przez 3 lata

• Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

Może, w końcu karmisz świnie paszami ze zbóż z własnego gospodarstwa.  

JAKĄ DOKUMENTACJĘ NALEŻY PROWADZIĆ W GOSPODARSTWIE:

- procedury produkcji paszy – opis procesu technologicznego, opis warunków przechowywania, transportu pasz, receptura sporządzania pasz dokumentowanie źródła i ilości zakupionych koncentratów, mieszanek paszowych pełnoporcjowych, materiałów paszowych, dodatków paszowych itd.
- procedury dezynfekcji i deratyzacji (kontrola szkodników) i dokumentowanie wykonywanych zabiegów
- dokumentacja dotycząca każdorazowego zastosowania środków ochrony roślin oraz preparatów biobójczych
- dokumentowanie stosowania nasion genetycznie zmodyfikowanych
- udokumentowanie postępowania z martwymi zwierzętami, odpadami – UTYLIZACJA, DOKUMENT HANDLOWY potwierdzający oddanie padliny do zakładu utylizacyjnego
posiadanie dokumentacji leczenia zwierząt – przechowywanie przez 3 lata

Spoko wszystko miałem szkoda tylko że ukrainskiego tak nie kontroluja szczegółowo jak nasze pasze z gospodarstwa.Umilanie zycia rolnikom za strajki

Opublikowano
3 godziny temu, kiko8 napisał:

Spoko wszystko miałem szkoda tylko że ukrainskiego tak nie kontroluja szczegółowo jak nasze pasze z gospodarstwa.Umilanie zycia rolnikom za strajki

Osobiście miałem kontrolę ktora czepiała się jakości zboża i chciała papierów z badań już w 2019 r

Opublikowano
59 minut temu, krilan06 napisał:

Trzeba było powiedzieć że kupione z Ukrainy i sprawdzone na granicy 

Przy takim stwierdzeniu ,od razu zażądają faktury i dokument z wynikiem podstawowych badań

Dzisiejsza sprzedaż (-10 gr) i najchętniej to wcale by nie brali 

Opublikowano

Dzisiaj trend jest taki, że jedni kupują jak najtańsze w dyskontach (importowane), a ci bardziej świadomi i zamożni kupują w mniejszych masarniach. Eksportu pewnie nie ma, bo tańszy towar wyparł nasz więc ubojnie trzymają mięso w chłodniach i czekają.  

Opublikowano
52 minuty temu, JanKrzysztof napisał:

Dzisiaj trend jest taki, że jedni kupują jak najtańsze w dyskontach (importowane), a ci bardziej świadomi i zamożni kupują w mniejszych masarniach. Eksportu pewnie nie ma, bo tańszy towar wyparł nasz więc ubojnie trzymają mięso w chłodniach i czekają.  

Jako producent małej masarni dopiszę że dzisiejszy klient to 40 lat w górę .

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Dontcry napisał:

Credit Agricole już wie po ile będą świnie na koniec tego roku.

I co w tym dziwnego przewidzieć ile dać chłopu? za wirusa też wiedzieli co niektóre  naprzód kiedy będzie następna fala i ilu zachoruje, nie przewidzieli tylko którego dnia się skończy jak ręką odjął. :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v