Skocz do zawartości
  • 19

Ceny pszenicy 2024

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

5329 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

U mnie dziś przy sprzedaży wyszło białko 11,6. Zabrałem im te zboże pobrane i pojechałem na inny skup a tam 12,3. I gęstość też wyższa. Oczywiście afera zrobiona i w końcu policzone 12,3. Okolice Ciechanów. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano
36 minut temu, suffeks napisał:

kto tyle płaci 

Oficjalna najniższą cenę dla kilku t Rola Człuchów, dla stałego dostawcy  przy 24 t Wojtasik Zakrzewo , Wielkopolska

• 0
Opublikowano
23 godziny temu, Zdzinio napisał:

Ja obecnie konsumpcję sprzedaję po 800 netto mały okoliczny handlarzyk bierze już trzy tygodnie , jeszcze że dwa i zabierze, duży skup dawał mi 740 , na młynie 750.

fakture wypisuje? w razie jakiś dopłat jesteś do tyłu

• 0
Opublikowano
5 godzin temu, adam19750609 napisał:

Lubelskie lch paszowa 550-570 brutto 

Radzę zapamiętać takich kupców i w przyszłości nic do nich nie sprzedawać ani nie kupować żadnych środków do produkcji - ja już sobie taką listę robię

• Like 3
  • 0
Opublikowano
23 godziny temu, lolq1660 napisał:

pszenica o prametrach 13,5%białko, 81,2 gęstość, 320opadanie,30 gluten przejdzie na konsumpcję 14%?

u Kapki dostaniesz maksymalna cenę za takie parametry , pod warunkiem że się "powtórzą " ;)

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, lassie napisał:

u Kapki dostaniesz maksymalna cenę za takie parametry , pod warunkiem że się "powtórzą " ;)

mając 30% glutenu raczej przejdzie bo mając 29 już wątpię, ja zawsze mam 27,2-27,8

• 0
Opublikowano

Pies to je#ał ale najgorsze że większość i tak idzie do jednego "wora" a cenę każdy ma inną, to samo że jak przywieziesz z robakiem to cofają albo potrącają a sami gazują czy jest czy nie ma, to samo z wyczuciem gazu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez Bartek933
      Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v