Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A z kim rozmawiałeś? 
Ja rozmawiając z facetem chyba w czerwcu to tak trochę wywalone miał. We wrześniu rozmawiałem z kobietą to była zainteresowana. I miała się odzywać. Obydwoje zapisali w swoich zeszytach. A tam kilka stron chętnych:) No i tyle z tego zainteresowania wynikło że w tamtym tygodniu jak byłem to znowu trafiłem na tego samego gościa , który w podobnym tonie się wypowiedział jak na wiosnę . Tyle że teraz dodał że mają już listę osób których chcą wziąć i do każdego jeżdżą 

• Thanks 1
Opublikowano

Mysle ze w obecnej sytuacji gdzie jest ssanie na mleko. To każdy ich wziął do kogo się zgłosili 

@alfa prawda to że piatnica ma jakieś wymagania co do obory na rusztach? Dziś słyszałem od goscia że niby mają wziąć jego sąsiada który ma oborę na rusztach, ale coś tam musi z gnojowicą zrobić. Ale sam nie wiedział dokładnie o co chodzi. I się zastanawiam czy kit wciskał czy faktycznie nie wiedział dokładnie co i jak 

Opublikowano
1 godzinę temu, alfa napisał(a):

Telefonem nic nie załatwisz może już nie chcą odbierać  mają 800 chętnych jedz zaprezentuj się powiedz co przemawia za tym żeby ciebie wzięli 

Casting na dostawcę. Co sobotę w tv występ artystyczny i 4 jury będzie oceniać a Szymon Hołownia zapowiadał 

Opublikowano
7 godzin temu, czareczek85 napisał(a):

Piatnica premia okolicznościowa 90gr za listopad wzrost o 30gr względem października. Jednak zarządzanie spóldzielnią to odpowiedzialna praca

Napisane celowo pod publikę że jest 90gr ale więcej o 30 gr napisane by lepiej brzmiało.

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, czareczek85 napisał(a):

Piatnica premia okolicznościowa 90gr za listopad wzrost o 30gr względem października. Jednak zarządzanie spóldzielnią to odpowiedzialna praca

A jak wam fi*tki pisałem że 

Mlekovita +10 

A Piątnica do czerwca 3.5 to jaja robiliście . 

ch*ja wiecie . 

Piątnica sobota- niedziela i wszystkie święta nie pracuje idzie mleko do mlekovity i Grajewa po 3.5 netto ... 

• Like 2
Opublikowano

Raz na rok to i kura piardnie....nie podniecaj się chłopaku tym że w końcu udało Ci się po części wstrzelić .Ciesz się ,raduj i daj ogłoszenie w sieci ,na słupach ,że jesteś wszechwiedzący i masz "wtyki " odnoście cen i logistyki zakładów mleczarskich 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Akardin napisał(a):

A jak wam fi*tki pisałem że 

Mlekovita +10 

A Piątnica do czerwca 3.5 to jaja robiliście . 

ch*ja wiecie . 

Piątnica sobota- niedziela i wszystkie święta nie pracuje idzie mleko do mlekovity i Grajewa po 3.5 netto ... 

Na prawdę nie pracują w weekendy , aż nie do pomyślenia by wciąż zakład wygaszać . 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mate12345 napisał(a):

Rozsadnie myśląc to bardzo malo prawdopodobne, mlekowita przed swietami nie po to ogranicza produkcje by w swieta placić 2x tyle za surowiec   i podwujne stawki dla pracowników 

Hahaha mlekovita ogranicza produkcję ? Chłopie ludzie w lato robili po 6 h tylko bo mleka brakowało , niektórzy dostawali mniej za miesiąc niż minimalna .... 

Chcesz się przekonać proszę jechać do wysokiego w niedzielę a się przekonasz . 

Jeden gospodarz największy spod Łomży (chyba wiecie kto), plany na następną 900 dojnych wyrobił . 

Już się śmieją że rurociąg do Piątnicy położy z mlekiem . 

Edytowane przez Akardin
Opublikowano

Z ograniczeniem produkcji chodzilo mi o to ze przed samymi swietami nie  biora przerzutów   nie maja z czego produkowac, linie sa puste. A w same świeta leci ile sie da . To ta teoria w swieta o takiej cenie jest mocno naciagana.   Mieszkam kilka km od mleczarni, sporo znajomych tez pracuje. 

Opublikowano
Godzinę temu, Akardin napisał(a):

Hahaha mlekovita ogranicza produkcję ? Chłopie ludzie w lato robili po 6 h tylko bo mleka brakowało , niektórzy dostawali mniej za miesiąc niż minimalna .... 

Jeden gospodarz największy spod Łomży (chyba wiecie kto), plany na następną 900 dojnych wyrobił . 

Po co mu tyle tych krów , przecież z  tych co ma to można kasą się udławić .

Opublikowano
Godzinę temu, Supersebusiek napisał(a):

Po co mu tyle tych krów , przecież z  tych co ma to można kasą się udławić .

ale tam właściciel nie pracuje 😛 to już jest firma 😉 teraz widzę że obory to tylko piatnicaki budują 

Opublikowano
3 godziny temu, Akardin napisał(a):

A tą ostatnią postawił co sąsiedzi protestowali czy nie w końcu? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v