Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedynie to można próbować zamienić pasze na taką co podwyższy mocznik nie zwiększając ilości bo tak jak piszesz jest ryzyko zepsuć coś co działa ... wydajność piękna 👍 ale zapewne kusi bo jeszcze podkręcić tylko właśnie żeby z ,,zakrętu,, nie wypaść ...

Wystraszony nie czaj się bo cię widać 😛😁

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, radekz200 napisał(a):

@pedro2 sławek cie przezywa 😛

Nie ruszają mnie takie teksty analfabety z podstawówki 😉 której bądź co bądź nie ukończył 😬

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
3 godziny temu, Mistrz18 napisał(a):

Przewijam strony i nigdzie ceny gizycka nie widzę, czyżby słabo na grudzień?

Osm Giżycko 1 gr na jednostce białka i 1 gr na jednostce tłuszczu podwyżka na grudzien . A o premi świątecznej mają zdecydować i poinformować do połowy grudnia najpóźniej. 

Opublikowano
16 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Cennik Mlekovity tak jak polmleku jest jak yeti. :) 

Kiedyś mówili tak: co mają wspólnego dopłaty z UE i yeti?

Każdy słyszał ale nikt nie widział!

Ale jak rolnicy zaczęli brać dopłaty to ten żart przestał być aktualny, więc nie wypisuj farmazonów.

Opublikowano
21 godzin temu, konradek88 napisał(a):

Ja stosuję soja milk z piasta i odkąd zacząłem go stosować jestem mega zadowolony mleko ładnie poszło w górę a parametry nie spadły .

Ile płacisz za niego i ile na sztukę dajesz?

Opublikowano
Godzinę temu, Rrolniik napisał(a):

Ile płacisz za niego i ile na sztukę dajesz?

2377 brutto tona. Na początek rzuć po 0,5 kg, po tygodniu zwiększ do kg a dla tych co dają 40,50 i ponad to 1,5-1,8 kg 

Opublikowano
4 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

Znajdź w tym temacie cennik z tych mleczarni i pogadamy 

Nikt nie będzie wam wrzucał cennika co miesiąc, cena w mlekovicie w każdym oddziale taka sama, zresztą widać po wpisach w temacie ,największą zmienną są parametry które czasami bardzo okradają , więc nie należąc do mlekovity nie mów że cennik nie istnieje.

• Confused 1
Opublikowano

Warto dopłacić tyle na tonie do koncentratu w porównaniu do mieszanki soi z rzepakiem? Co tam takiego jeszcze w składzie jest że prawie 700 zł na tonie to jest droższe?

2 godziny temu, konradek88 napisał(a):

2377 brutto tona. Na początek rzuć po 0,5 kg, po tygodniu zwiększ do kg a dla tych co dają 40,50 i ponad to 1,5-1,8 kg 

Opublikowano

@ubogiwladek podobno ma być jednorazowa ale nie wiem w jakiej kwocie. Powiem tak jedna z lepszych w rejonie. Alternatywnie mógłbym na Intermilk u nich cena w granicy 2zl ewentualnie o ile działa to Bochnia porównywalne ceny miała . Jeszcze są Szczekociny (polmlek) ale to pewnie musiałoby nas kilku być na trasę . 

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Przed Włoszczowa było : josera(Sosnowiec ) później opchneli nas do Koła . W międzyczasie koło połączyło się  Łowiczem czy tam zawiązało współpracę . Jak Łowicz miał problemy policzyli się z Koninem a Konin stwierdzil że tak daleko to nie będzie jeździł . (Wcześniej i tak potrącenia były na rzecz transportu) I finalnie albo Intermilk albo Włoszczowa.  Wprawdzie inflacja inna wartość pieniądza ale do tej pory żadna mleczarnia tak dobrze nie płaciła ( kwotowo i terminowo ) 

Opublikowano
1 godzinę temu, atrol123 napisał(a):

@ubogiwladek podobno ma być jednorazowa ale nie wiem w jakiej kwocie. Powiem tak jedna z lepszych w rejonie. Alternatywnie mógłbym na Intermilk u nich cena w granicy 2zl ewentualnie o ile działa to Bochnia porównywalne ceny miała . Jeszcze są Szczekociny (polmlek) ale to pewnie musiałoby nas kilku być na trasę . 

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Przed Włoszczowa było : josera(Sosnowiec ) później opchneli nas do Koła . W międzyczasie koło połączyło się  Łowiczem czy tam zawiązało współpracę . Jak Łowicz miał problemy policzyli się z Koninem a Konin stwierdzil że tak daleko to nie będzie jeździł . (Wcześniej i tak potrącenia były na rzecz transportu) I finalnie albo Intermilk albo Włoszczowa.  Wprawdzie inflacja inna wartość pieniądza ale do tej pory żadna mleczarnia tak dobrze nie płaciła ( kwotowo i terminowo ) 

No masz rację Włoszczowa na pld-wsch to jedna z lepszych mleczarni i płaci całkiem nieźle licząc średnia z całego roku a jeśli chodzi o ten Inter Milk to nie wiem jak u was ale przy tej ilości to z 2.30 brutto to na pewno by wyszło...

Opublikowano
4 godziny temu, michal_19 napisał(a):

Nikt nie będzie wam wrzucał cennika co miesiąc, cena w mlekovicie w każdym oddziale taka sama, zresztą widać po wpisach w temacie ,największą zmienną są parametry które czasami bardzo okradają , więc nie należąc do mlekovity nie mów że cennik nie istnieje.

To wrzuć cennik podstawowy plus napisz ile jest premii 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, KoneserOporu napisał(a):

Warto dopłacić tyle na tonie do koncentratu w porównaniu do mieszanki soi z rzepakiem? Co tam takiego jeszcze w składzie jest że prawie 700 zł na tonie to jest droższe?

Ddgs kukurydziany ,witaminy ,drożdże ,soja ,rzepak 

Teraz, konradek88 napisał(a):

Ddgs kukurydziany ,witaminy ,drożdże ,soja ,rzepak 

50 % w tym koncentracie to soja

Opublikowano
7 godzin temu, konradek88 napisał(a):

co jeszcze z treściwych dajesz oprócz tego?

Opublikowano
2 godziny temu, Kamil20151 napisał(a):

co jeszcze z treściwych dajesz oprócz tego?

Amirap standard 1 kg ,kiszone ziarno 4,2 kg ,pelnoporcja z blattina 20 premium 2,2kg 

2 minuty temu, konradek88 napisał(a):

Amirap standard 1 kg ,kiszone ziarno 4,2 kg ,pelnoporcja z blattina 20 premium 2,2kg 

Oczywiście ta dawka jest ustawiona na najlepszą grupę wydajnościowa ,słabsze dostają amirap 1 kg  kiszone ziarno 2 kg ,koncentrat ok 0,8 kg 

Opublikowano
5 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

To wrzuć cennik podstawowy plus napisz ile jest premii 

Cennik się nie zmienił od grudnia, wrzucałem już go, w międzyczasie w maju zabrali dopłaty do przedziałów 100 i 150k w listopadzie już to ponownie wróciło. 

Screenshot_2024-12-05-17-08-40-843_com.android.chrome.jpg

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, MariuszDe napisał(a):

No masz rację Włoszczowa na pld-wsch to jedna z lepszych mleczarni i płaci całkiem nieźle licząc średnia z całego roku a jeśli chodzi o ten Inter Milk to nie wiem jak u was ale przy tej ilości to z 2.30 brutto to na pewno by wyszło...

U mnie też Włoszczowa jeździ. Do przeżycia w porównaniu z takimi Szczekocinami. Nie wiem jak teraz w Polmleku. U mnie jeszcze się pojawił Łowicz, bo przejął Myszków i mlekowita. 

Produkcja już wygasa więc raczej nie ma co zmieniać. Przynajmniej może udział wypłacą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v