Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 5.09.2024 o 08:27, konradek88 napisał:

Z glinojecka czy Malborka ???. Mi oferują za 5000 tys z Malborka 210 km mają do mnie .Mogłem w poniedziałek mieć za pół darmo bezpośrednio z cukrowni ale nie miałem transportu i d*pa a 6 łódek mogłem brać 39 zł za tonę brutto wychodziło 

Ta cenę oferowali ci za tonę rzeczywistą czy przeliczeniowa? Mi chcieli sprzedać po 45 zł i miałem zamiar brać ale potem dodał że to za tonę przeliczeniowa. A ton przeliczeniowych wychodzi około 65 ton na 25 ton rzeczywistych. Więc to prawie 3 tys za same wyslodki. 

4 minuty temu, karol091193 napisał:

@krzychu121 nie kojarzę 🤔

Pomyłka. Juz znalazłem tamten post 

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Ta cenę oferowali ci za tonę rzeczywistą czy przeliczeniowa? Mi chcieli sprzedać po 45 zł i miałem zamiar brać ale potem dodał że to za tonę przeliczeniowa. A ton przeliczeniowych wychodzi około 65 ton na 25 ton rzeczywistych. Więc to prawie 3 tys za same wyslodki. 

Pomyłka. Juz znalazłem tamten post 

On mi mówił że przy łódce 39 brutto za tonę 

Opublikowano
pedro2 napisał:

1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

to się nie bój i rzuć ta gospodarkę. To też tak będziesz miał. Znowu Ty liczysz 850 zł dniówki za cały dzień szarpania się swoim sprzetem, a przy gnoju to przyczepa też dostaje w d*pę.Chyba, że masz skorupę. Sprzęt się zużywa a Ty tego nie liczysz. ( tak wiem zaraz napiszesz, że kupiony do roboty a nie stania)

No masz rację kurcze.

Od dzisiaj stawiam wszystkie maszyny pod dach i będę najmował usługę nawet bele kiszonki do obory wstawić 

Bo szkoda swojego. Jeszcze się zużyje 🙆

Przecież to kupione żeby stało. 

@karol091193 może byś przyjechał poorać pod ozime? 

Szkoda sprzętu 

jeżeli ktoś to może zrobić za mnie, za kwotę którą akceptuje to czemu nie?

Opublikowano
Dnia 9.09.2024 o 07:55, konradek88 napisał:

Kurczaki dobrze kolega ma 😃 u nas zootechnik nie doi krów,tylko próby pobiera😔😂 a co do premii to w necie o tym słyszałem ale czy to prawda to w sumie mało mnie to interesuje bo mnie nie dotyczy 😉

No dosłownie doił bo miał wesele brata także ktoś musiał mu wydoić jak chciał być na ślubie , a  że zootechnik zechciał to jaki problem .

Opublikowano
3 godziny temu, Supersebusiek napisał:

No dosłownie doił bo miał wesele brata także ktoś musiał mu wydoić jak chciał być na ślubie , a  że zootechnik zechciał to jaki problem .

U nas też doił jak była potrzeba 

Teraz odszedł z pracy i dalej doi 

Kiedyś trafił na sknwre co mu dawał 5zl od sztuki

Opublikowano
17 godzin temu, konradek88 napisał:

On mi mówił że przy łódce 39 brutto za tonę 

To za tonę przeliczeniowa. 

4 minuty temu, Marcin133 napisał:

A ile mu trzeba dać orientacyjnie?

Ja jak wynajmowałem gościa co doi weekendami to 13-14 zl od sztuki. Ale w to już wliczone pojenie cieląt czy podgranianie paszy 

Opublikowano
10 godzin temu, Supersebusiek napisał:

No wiem wiem u nas w okolicy też był kiedyś taki młody zootechnik to doił jak ktoś potrzebował .Teraz mamy starszego który tylko odlicza 2 lata do emerytury 😂

Opublikowano
4 minuty temu, Mistrz18 napisał:

Ja vatowskiej jeszcze nie dostałem a Ty ryczałtową już masz?

on tylko posty pisze w tym temacie, chłop podejrzany zawsze parametry maksymalne nie ma co brać na poważnie 

• Like 2
Opublikowano
22 minuty temu, Mistrz18 napisał:

Ja vatowskiej jeszcze nie dostałem a Ty ryczałtową już masz?

Mlekpol robi reklamę. Do tej pory była cisza. Teraz jakaś premia poszła to już trochę lepiej cena wygląda to i kolega wrócił do tematu z ceną 

• Like 2
Opublikowano

To reklama ile można mieć przy maksymalnych parametrach ale nie oznacza to że ktoś takie ma 😂😂😂😂 chyba że prezes 👍👍

Jeszcze nie mam faktury VAT ale po wypłacie sądzę że cena grubo ponad 2.10 zł brutto. Myślę że jutro się pochwalę 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v