Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak szukają podobno młody Łazorko przejmuje biznes od starszego Łazorko i chce się rozwijać,przejmują zakłady,mleka potrzebują i szukają nowych dostawców a Karolina pracuje na zakładzie u mnie był Maciej

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

Tak szukają podobno młody Łazorko przejmuje biznes od starszego Łazorko i chce się rozwijać,przejmują zakłady,mleka potrzebują i szukają nowych dostawców a Karolina pracuje na zakładzie u mnie był Maciej

Jak on już nie pracował tam:d podobno modernizują któraś mleczarnie chyba w Stalowej Woli. Samochody nowe pokupili. Opłaci się chyba jednak coś to mleko :D

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, ubogiwladek napisał:

No kupili bo teraz widze jak przejeżdżają przez wioskę jakimiś nowymi,coś ten Maciej mówił że jakaś przerwę miał czy urlop nie wiem no ale on teraz jeździ-Maciej A. Tobie ile teraz wychodzi?

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
Dnia 8.08.2024 o 15:55, krzychu121 napisał:

Przerzut podobnież ładnie w górę poszedł 

Na dziś przerzut pełne 2,12 zł. Tylko śmietana podbija cenę, mleko w proszku słabo.

Opublikowano

d*py nie urywa w mlekpolu tak jak pisałem już nawet Giżycko w tyle nas odstawiło i to nie jeden miesiąc to jeszcze się najerzyli obrońcy co po niektórzy 😉

Opublikowano

Spróbuj u nich wymusić powtórzenie próby na tłuszcz to wtedy zobaczysz jaki to cyrk. Ja mam tak od prawie roku. Na początku się irytowałem delikatnie ujmując a teraz już mnie to śmieszy. Przy federacji 4,22-4,24 jak z mleczarni przyjdzie 3,8 to wielkie święto. Zauważyłem że od dłuższego czasu nie tylko mi chodzi po głowie zmiana mleczarni bo ile można miesiąc w miesiąc dawać się tak robić 

• Like 3
Opublikowano
9 godzin temu, MKrajes napisał:

Spróbuj u nich wymusić powtórzenie próby na tłuszcz to wtedy zobaczysz jaki to cyrk. Ja mam tak od prawie roku. Na początku się irytowałem delikatnie ujmując a teraz już mnie to śmieszy. Przy federacji 4,22-4,24 jak z mleczarni przyjdzie 3,8 to wielkie święto. Zauważyłem że od dłuższego czasu nie tylko mi chodzi po głowie zmiana mleczarni bo ile można miesiąc w miesiąc dawać się tak robić 

Ja to bym zmienił na tą najlepszą , ale nie chcą nikogo brać teraz , poza tym nawet w poza klasie chyba było by drożej niż u nas w ekstra .

Opublikowano

Dostawcy osm Łowicz u was też taki cyrk z bakteriami? Już 2 razy laborantka jeździła z kierowcą i pobierała próby chyba nie mogą dojść co jest przyczyną. Wszystko na błysk a bakterie 159k. Jeden raz to wywaliło 3.6mln...Sąsiedzi też twierdzą, że coś jest nie tak jakby to nie były ich wyniki

Opublikowano

Niech sprawdza kierowców skąd ciągną wodę żeby dopisać litry i mieć wypłatę większą. W pobliskiej mleczarni taka sama sytuacja była. Okazało się że idiota ( kierowca) pobierał wodę z rowu. 

Nikogo nie dziwi że gościa który zarabia 3,5-4 tys do ręki stać postawić i wyszykowac dom oraz podwórko w kostce, kupić samochód za kilkadziesiąt tys i nosić markowe ubrania czy inne rzeczy? Bank mu napewno nie dał bo zdolności nie ma przy takiej wypłacie 

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, MKrajes napisał:

Ciekawe że taki Kosa z YT przeszedł do Mlekovity gdzie dzieją się takie rzeczy z Mlekpolu. Chyba nawet kolega ma tu konto tylko nie wiem czy zagląda.

Opublikowano

Qwa... Nie możecie zgłosić na policję fałszowania mleka? Przyjedzie PIW z policją pobiorą próbki mleka przed odbiorem i będzie czarno na białym. Raz, drugi, trzeci i zakład się nie pozbiera. Wcześniej z 2-3 odbiorów pod rząd się poświęcić i zbadać mleko w laboratorium, żeby były jakiekolwiek dowody a potem z grubej rury. Druga sprawa, jak macie ocenę mleka to też jest jakiś dowód że jest coś nie tak

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, karol091193 napisał:

Qwa... Nie możecie zgłosić na policję fałszowania mleka? Przyjedzie PIW z policją pobiorą próbki mleka przed odbiorem i będzie czarno na białym. Raz, drugi, trzeci i zakład się nie pozbiera. Wcześniej z 2-3 odbiorów pod rząd się poświęcić i zbadać mleko w laboratorium, żeby były jakiekolwiek dowody a potem z grubej rury. Druga sprawa, jak macie ocenę mleka to też jest jakiś dowód że jest coś nie tak

To już lepiej odejść gdzieś indziej w spokoju. Udowodnisz im że fałszują to potem się znajdzie przypadkiem jakąś substancją hamującą w mleku raz czy dwa. I cyk ze 200 tys  zł kary jak ktoś oddaje te 50 tys miesięcznie. I jak im udowodnisz że mleko było dobre w tamtych próbkach? Reszta wtedy siedzi cicho i nawet nie myśli żeby dochodzić swoich praw.  Był opisany przykład w gazecie nie tak dawno  z substancją hamującą. I gdyby nie dwie próby ze zbiornika bo oddawane na dwóch gospodarzy to nie udowodnilbys że oddałeś dobre mleko. 

• Like 1
Opublikowano

Widzę, że jeszcze zakłady mleczarskie powinny dawać dostawcom darmowe mydło... 

Całe życie dawać się ..... to dobre rozwiązanie? Zwróć uwagę ile razy Mlekpol próbował kombinować. I zawsze po tyłku nieźle dostał

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

To już lepiej odejść gdzieś indziej w spokoju. Udowodnisz im że fałszują to potem się znajdzie przypadkiem jakąś substancją hamującą w mleku raz czy dwa. I cyk ze 200 tys  zł kary jak ktoś oddaje te 50 tys miesięcznie. I jak im udowodnisz że mleko było dobre w tamtych próbkach? Reszta wtedy siedzi cicho i nawet nie myśli żeby dochodzić swoich praw.  Był opisany przykład w gazecie nie tak dawno  z substancją hamującą. I gdyby nie dwie próby ze zbiornika bo oddawane na dwóch gospodarzy to nie udowodnilbys że oddałeś dobre mleko. 

I dlatego przez takie trzesi d*py mleczarnie robią co chcą bo się jeden z drugim dał zastraszyc . 

Trzeba wtedy z każdego odbioru w obecności kierowcy i z jego podpisem brać druga próbę i trzymać u siebie w razie w.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v