Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, RusiL napisał:

przecież Hochland ma cenę z 3 miesięcznym opóźnieniem

2 miesiące. Cena majowa to odpowiednik marca

3 godziny temu, alfa napisał:

Ładne parametry w Piątnicy by było dla vatovca 3.2 zł minus udział przy powyżej 40 tys 

Sezonowość wycieleń mi się zrobiła, i jesienią wstawiam łóżko do obory 🙄

Opublikowano
2 godziny temu, karol091193 napisał:

Nie jest chora tylko taki zakład jest świetnie zarządzany. Z drugiej strony żeby wszyscy w Polsce tak płacili za mleko, to krajowa produkcja mleka wzrosła by dwukrotnie 

Kurła nawet ja bym wrócił 😁 dwóch litwinów do roboty i by się opłacało 😉

Albo nowe płuca co roku stać by było kupić 🙆

• Haha 1
Opublikowano
46 minut temu, slawek74 napisał:

gdzie jest haczyk 🤔

Haczyk jest w tym że molochy próbują zwalczyć siebie nawzajem i dają coraz niższe  oferty. Zamiast się dogadać i nie schodzić poniżej pewnego poziomu oni ten poziom coraz bardziej obniżają. A już daro jest w tym mistrzem. Firma "światowa" a zamiast wypchnąć towar za granicę to pcha po kosztach na polski rynek. 

Chyba że zarządy nie potrafią zarządzać zyskami i celowo lub nie celowo roztrwaniaja zyski lub wyprowadzają pieniądze z zakładów. W co wątpię. Chociaż nie jest to nie możliwe. Innych wytłumaczeń nie widzę. Skoro produkty Piątnicy są o 10-15% tańsze niż odpowiedniki z molochów a cena dla rolników jest 50 % wyższa. 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

gdzie jest haczyk 🤔

bo mlekovita robi proszki na których zysku nie ma to z galanterii musi dokładać, Piątnica nie robi proszków trzepie zysk na galanterii proste jak metr drutu 

Opublikowano

A mlekpol podobno zalany mlekiem . Znajomy kierowca mówił że w szoku są co chłopi wyrabiają z iloscia mleka . Lepszy  temat 6 ha ziemi poszło w okolicy sniadowa po 215 tys 

• Haha 4
Opublikowano

Ja mogę kupić po 50 góra 60 tys wszystko powyżej to idiotyzm   . Mi tam nie przeszkadza ja spłacać tego nie będę mogą i po 300 płacić . Chciałbym tylko żeby do mnie te ceny doszły ale to też nic nie da bo u narwanego co kupował w kazdej cenie bieda zapukała 

Opublikowano
53 minuty temu, alfa napisał:

A mlekpol podobno zalany mlekiem . Znajomy kierowca mówił że w szoku są co chłopi wyrabiają z iloscia mleka . Lepszy  temat 6 ha ziemi poszło w okolicy sniadowa po 215 tys 

Na 99.9% bajka z tym zalaniem mlekiem. Każdy z tych molochów chce jak najwięcej mleka. Jak nie mają swojego to z za granicy ciągną. Więc nawet jak taka sytuacja ma miejsce to tam pewnie uszami klaszczą ze linie chodzą na odpowiednich obrotach. 

Niech piatnicaki do mnie się przenoszą. Ja im po 150 tys sprzedam 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v