Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, mr1997 napisał:

Powiat Grajewski pada na około a u mnie 0 od prawie miesiąca

Augustów i okolice dzisiaj pompa. 

Pewnie też pół dnia w jednym miejscu będzie pompować 

Opublikowano

I to jest najgorsze. W niektórych miejscach chmury stoją w miejscu i pompują pół dnia a w innych nawet kropelki. Rozumiem żeby nie było wiatru i takie zjawisko występowało ale wiatr dość mocno wieje a chmury stoją w miejscu 

• Like 1
Opublikowano
pedro2 napisał:

1 godzinę temu, mr1997 napisał:

Powiat Grajewski pada na około a u mnie 0 od prawie miesiąca

Augustów i okolice dzisiaj pompa. 

Pewnie też pół dnia w jednym miejscu będzie pompować 

8 km obok Augustowa i ani kropelki dziś a wiem że tam pompuje

Opublikowano
5 godzin temu, mate12345 napisał:

również okolice wysokiego, u mnie nawet kukurydza na glinach nie wzeszłą, siana 3 tygodnie temu.

Na ciężkich glebach są miejsca że ziarno kuku leży w suchym 

Opublikowano
43 minuty temu, Pietuś napisał:

Powiat Zambrów masakra zboża juz wyschły

Jak możesz wrzuć zdjęcia, tak wygląda moja pszenica przed deszczem ale już jej nic nie pomógł 

IMG-20240508-WA0004.jpg

Opublikowano
18 minut temu, MlekpolLover napisał:

Ładnie urosły te ceny. Szkoda tylko, że kupować nie ma komu.

Popyt i podaż. Ceny rosną więc popyt musi być. Poczytaj sobie trochę jak to działa 

Opublikowano

Każdy pretekst dobry do obniżki ceny. Szkoda że jak produkty szły a na giełdach cena spadła to od razu obniżki były, a teraz jak na giełdach w góre idzie to ciągle jakaś inna wymówka

• Like 2
Opublikowano

Przecież tak jest od kilkunastu lat i wszyscy na forum o tym wiedzą. Nic nowego... To tak samo, jak śpiewki że Piątnica tylko chwilowo tak dobrze płaci i to się zaraz skończy. Już 11 rok, jak nie lepiej, prowadzę gospodarstwo na własny rachunek i na pierwszym miejscu pod względem ceny jest Piątnica a potem długo, długo nic 😛

Opublikowano

Mlekpol ilość 11500 tł4,10 bi 3,20 cena 2,05 brutto.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Popyt i podaż. Ceny rosną więc popyt musi być. Poczytaj sobie trochę jak to działa 

Doskonale wiem.jak to działa. Tylko na tej giełdzie coś jest nie tak. Nawet w tekście z linka jest że sprzedaż mniejsza. I to już od dłuższego czasu się dzieje. Ogólny trend cenowy, pomimo minusa od czasu do czasu jest w górę, a sprzedaż coraz mniejszą. Jakby te zasady popytu i podaży tu nie działały. Jak dla mnie to trochę śmierdzi.

8 godzin temu, lamboEVO100 napisał:

Nie dotyczy bo praktycznie cały czas mają podobną cenę 

Nie ma komu kupować i ceny rosną ? 

No takie są wyniki na tej giełdzie. Coś tu nie gra. Chyba że to kontrakty terminowe główną rolę graja a takie giełda podaję że są. Tylko wtedy ten spory wzrost masłaxz tekstu może oznaczać tyle, że teraz nie ma sprzedaży ale za kilka miesięcy solidnie w górę. Z kolei jak to wzrost bieżącej ceny sprzedaży to oznacza, że ktoś tu robi mleczarnie w jajo.

Edytowane przez MlekpolLover
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v