Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zejdźmy na ziemię.. Ok? Bo sołtysa na wsi czasem ciężko jest wywalić, a nie ludzi ze szczytu władzy. Nie jedna rewolucja była, ścinali głowy królom, a potem przychodzili jeszcze gorsi. Stabilność, stabilność i jeszcze raz stabilność. To jest potrzebne. Powoli naciskać tam gdzie jest problem, aby go usunąć.  

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 7.02.2024 o 23:11, karol091193 napisał:

Wiesz, to ciężki temat do ugryzienia. Tam ruskim t-25 tej ziemi też nie obrabiają, a druga sprawa to tam jest kapitał głównie zachodni. Postawią tanio oborę na 500-800szt, przywiozą swój materiał hodowlany i  kilkanaście robotów udojowych i biznes się kręci. W rok nie zaleją ale za 5 lat? 🤔

Chyba nie znasz wschodniej ideologi Rosja, Białoruś , Ukraina wszędzie to samo pracownik wynosi z pracy co się da , cielaka na plecach w nocy wynoszą na mięso .... Tam hodowla nie ma sensu bo np maciora ma 3-5 prosiąt na rok ... A reszta wiadomo gdzie . 

Opublikowano

Dlatego trzeba głosować na ludzi nie związanych z partią. Kukiz chciał wprowadzić jpo to go zeszmacili i już go nie ma. I tak z każdą nowa partia. Okrągły stół ma się bardzo dobrze i starzy komuniści trzymają wszystko za mordę. I nie może być innych partii niż 4 wiodące. Nawet Władek ładnie się z lewicą rozprawia i powoli ich niszczy że nie mają nic do powiedzenia. A takie 2050 to są przystawki dla niezdecydowanych. Tak jak kukiz, petru , nowoczesna 

Opublikowano

Też Kukiza popierałem za jednomandatowe okręgi wyborcze. Szkoda że to się nie udało. Był by inny podział w państwie, a nie tak jak teraz, że kilku debili zbiera głosy dla tego co jest wyżej na liście 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, karol091193 napisał:

Nie wiem jak u was, ale do mnie przyszedł teraz rachunek za prąd to grubo spadły rachunki  bo do lipca po 1500zl mam płacić a za poprzedni rok płaciłem prawie 2300. Za 2022 było zużycie 17500kWh a za 2023 ponad 2tys kWh więcej

U mnie też rachunek ostatni o kilka stówek niższy ale to pewnie ten limit 2000/3000 działa. To u mnie na 1,5  miesiąca. Ja rozliczam się z miesiąca na miesiąc w trybie rzeczywistym. Nie chcę Cię martwić ale chyba masz prognozę na pół roku. Po miesiącu, dwóch rachunki wrócą do normy, a jak nie to będzie niedopłata jak u mnie w tamtym roku i spora sumka extra do zapłaty bo system nie ogarnął a po pół roku to się zanosi że rachunki wzrosną x2. Platfusy zamrozili na pół roku bo wybory samorządowe i do europarlamentu za pasem.

Opublikowano
Dnia 8.02.2024 o 21:54, matek0921 napisał:

Ja pier**le te strajki  ja na lewaków w żadnych wyborach nie głosowałem.  Lewaki są oderwani od rzeczywistości i głupie chlopy na nich głosują do EP tak jak do sejmu i w wyborach samorządowych. 
Kazdy wyśmiewał i krytykował pisorow.  
Moim protestem będą najbliższe wybory oddając głos na tych co na prawo chodzą anie na lewo. 

PiSiory to też lewactwo .. Piątkę dla zwierząt kto wymyślił ? Ja głosowałem od dawna na Konfederacje i tylko Oni póki co są prawicą.. jak mówiłem że POPiS was wydyma to się ze mnie śmiali .. Dziś spijają śmietankę 

• Like 5
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, robert1226 napisał:

Konfederacja to się czasem zastanawiam z którego psychiatryka  oni uciekli .

Pokaż mi lepszych, bo tak się składa że reszta już była w różnych konfiguracjach i zawsze tak samo na h... robią.

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Jako jedyna partia głosowali przeciw socjalowi dla Ukraińców. No ale skoro Robercik lubi być j**any przez popis to jemu to przeszkadza.

A co jest złego w socjalu dla Ukraińców? Bez tego miliona uchodźców kto by pracował w Polsce? Dzietność leci na pysk bez imigrantów nas nie bedzie miał kto robić 

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Mateusz1q napisał:

A co jest złego w socjalu dla Ukraińców? Bez tego miliona uchodźców kto by pracował w Polsce? Dzietność leci na pysk bez imigrantów nas nie bedzie miał kto robić 

Nie narzekaj tylko żonkę na ręce  i do sypialni dbać o dzietność, a nie obcych zapraszać.

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Takisobierolnik napisał:

Mlekowita 2.06 netto tl 4.18 bi 3.56 ilość 85 tyś. Cena dno i wodorosty

Popieram . Najgorzej płacą , mlekpol żeby 25 groszy netto więcej płacił to jest hańba . 

Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Konfederacja to się czasem zastanawiam z którego psychiatryka  oni uciekli .

Jedyna partia z programem dobry dla gospodarki. 

Z Leppera też kiedyś głupiego robili. 

A co dobrego dla gospodarki ma do zaoferowania Tusk? Bo z tego co widzę to nic, mało tego próbuje jeszcze zamykać/ wstrzymać inwestycje które są już w trakcie realizacji. PiS o tyle lepszy że te pojedyncze inwestycje by ukończył, no i paktu o przymusowej relokacji y nie podpisał, w pozostałych kwestiach działają bardzo podobnie. 

• Like 2
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v