Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Ulman napisał(a):

Daj link z tymi twoimi rewelacjami

pacanie daje ci na tacy a ty dalej nic 

W dniu 18.10.2024 o 10:46, Bogdan_ja napisał(a):

jest chora bo PiS doprowadził do zgonu ....poczta to paczki nie tylko listy ...co zrobiono w tym kierunku a bo oddano rynek prywatnym firmom które zarabiają i mają się dobrze ....ot tyle warte państwowe twory w tym kraju

gdy ja ci firmę zostawiam zyskiem 300baniek a ty bankrutujesz to co ? 

grudniu Piotr Malepszak zapowiedział koniec monopolu pkp wiec wiesz ... 

https://www.rp.pl/transport/art39724691-zbliza-sie-koniec-monopolu-pkp-intercity-bedzie-miec-konkurencje

wiec wiesz w grudniu to już wiedzieli co zrobią 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Czy wiecie gdzie pracują córka i zięć dyrektora generalnego Lasów Państwowych Witolda Kossa? Zapewne się domyślacie.

image.png

"Dzisiaj i to mogę powiedzieć z całą odpowiedzialnością. Uważam, że dzisiaj gdybym był Premierem rachunki za prąd i za gaz mogłyby wynosić połowę tego, co wynoszą dzisiaj" - Donald Tusk, kampania wyborcza

https://x.com/Lukasz_Bonzel/status/1788187348452188411

@racyl  pa kłamcy roku 

Opublikowano

9 pytań bez odpowiedzi. Poseł Matusiak do ministra aktywów o JSW: za naszych czasów 14. pensja i deputat, za waszych 6 miliardów straty

https://jastrzebieonline.pl/wiadomosci/234888-9-pytan-bez-odpowiedzi-posel-matusiak-do-ministra-aktywow-o-jsw-za-naszych-czasow-14-pensja-i-deputat-za-waszych-6-miliardow-straty.html

1 minutę temu, racyl napisał(a):

463879616_466623209724646_1711120580616578330_n.jpg.0588a9db5bc7031b34ca238a66126314.jpg

image.png.f2ab57007cee1ec6f8ce444a1ece7ea7.png

pa uśmiechaj sie boś głupi @racyl

image.png

"Nie tak dawno, właściciel InPostu, Rafał Brzoska, podał do wiadomości, że jego firma zapłaciła więcej podatków (około 250 mln zł), niż CAŁA zagraniczna konkurencja razem wzięta... (niecałe 10 mln zł.)
Do Sejmu wpłynęła właśnie petycja o ograniczeniu możliwości stawiania paczkomatów. Petycja złożona przez JEDNĄ Panią, która narzeka na samochody przy nim parkujące, zastawiony przez nie chodnik, trzaskanie drzwiczek w nocy oraz ograniczenie prywatności związane z zainstalowanymi kamerami, więc rząd błyskawicznie bierze się do roboty 🔥
Świat jest pełen przypadków ❤️"
Informuje Ryszard Wilk

image.png

złodziejska uczta czas zacząć 

image.png

Opublikowano
41 minut temu, Roman176 napisał(a):

pacanie daje ci na tacy a ty dalej nic 

gdy ja ci firmę zostawiam zyskiem 300baniek a ty bankrutujesz to co ? 

o czym belkoczesz romus ...Sasin nie zapłacił nic i kazał zerwać wszystkie kontrakty 🤣

potrafisz to pojąć jak pisowski głąb zrujnował bo jest głąbem 🤣🙂↕️🙂↕️

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

o czym belkoczesz romus ...Sasin nie zapłacił nic i kazał zerwać wszystkie kontrakty 🤣

wiesz kiedy zaczęła się wojna na Ukrainie ? zdecydujcie się bo hubercik pisze ze Morawiecki 

22 minuty temu, Ulman napisał(a):

Zacytuj post w którym podałeś link.

ty masz studia ? w ciapaniu gnoju .. napisałem ci jak szukać a ty dalej tępak 

Opublikowano
Godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

nie potrafię bo mam jak ty szczere pole las i tvn i nic nie widzę w koło ... oto wasza spostrzegawczość 

13 minut temu, Ulman napisał(a):

podaj link

jesteś aż tak głupi jak byś szukał w google ? 

image.png

image.png

Opublikowano
7 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Ba Ziobro nawet Żydów przepraszał za te ustawy.

daj cytat

8 godzin temu, Takeda napisał(a):

akurat tutaj muszę stanąć w obronie obecnych rządzących. To pis koncertowo dał d*py oddając wszystko za darmo i nic w zamian. teraz jest za późno, bo nie mamy już prawie żadnych atutów.

A wystarczyło zrobić "remont" torów pod Rzeszowem i "awarie" na przejściach granicznych. I byśmy mieli co byśmy chcieli, oczywiście w granicach rozsądku, dodatkowo w Rosji byśmy wyglądali na takich co chcą na tej wojnie ugrać coś dla siebie, a nie napierdalać w Putina dla zasady.

Dziś tylko Sikorka straszy Wołyniem, co dla mnie ewidentnie jest przykrywaniem naszych działań, a raczej ich braku w sprawie Izraela. Mamy swoich żołnierzy w Libanie w ramach ONZ i też nikt o tym nie wie, bo tak jak pis kurwił się z ukrainą tak PO robi to z nazistami z Betlejem

gdybyśmy robili remont torów to może ruskie zajęliby więcej ukrainy lub całą, ryzyko było duże i usa też miały tutaj dużo do powiedzenia

gdyby to np. niemcy oddali ukraincom swój sprzęt żeby walczyli z ruskimi, to wielu piałoby z zachwytu jacy oni mądrzy, walczą do ostatniego ukrainca, ale że to zrobili polacy to ci sami mówią, jakie to głupie, oddali sprzęt za darmo i nic nie dostali w zamian

po fakcie to każdy jest mądry, ale nie powiem, że nie można było rozegrać lepiej

najważniejsze, że główny cel został osiągnięty tj. zablokowanie ruskich przed przejęciem kontroli nad ukrainą 

teraz, gdy już wiadomo jakie były błędy, trzeba wprowadzić korektę i działać dalej żeby zyskać więcej

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Ulman napisał(a):

czego zyskać więcej?

wszystkiego :D :D 

do końca wojny jeszcze daleko, więc trzeba wyciągnąć wnioski i można (trzeba) działać

więcej pieniędzy z eu za pomoc uchodźcom ukraińskim (tusk podobno wszystko potrafi), więcej pieniędzy za umożliwienie eksportu ua produktów rolnych, większe wsparcie od usa, większy dostęp do rynku ukraińskiego, ekshumacje, 

trzeba budować siatkę agentów wpływu na ukraińców (sponsorowane artykuły w mediach, internecie), uświadamiać ich, że bez polski nie było by wolnej ukrainy, że polska pomogła im najwięcej, (niemcy już swoją propagandę głoszą)

to się samo nie zrobi, państwo musi zainwestować w osoby mające posłuch na ukrainie, żeby pisały, mówiły dobrze o polsce

(takie działania powinny być w stosunku do wszystkich państw nie tylko do ukrainy)

------

kilka komentarzy z angielskich mediów na temat szczytu w berlinie

Polska, która odegrała kluczową rolę w obronie Ukrainy, jest wykluczona, podczas gdy Niemcy, które zbudowały Nordstream, są w centrum uwagi.

A dlaczego nie zaproszono Polski?

Najbardziej przygnębiający element w tym wszystkim jest to, że przywódcom obecnym na tym spotkaniu prawdopodobnie nawet nie przeszło przez myśl, że kraje takie jak Polska powinny dołączyć do nich przy tym stole, aby dyskutować o przyszłości Ukrainy

i nawet niemiecka! europoseł z partii zielonych

Gdzie ukryliście polską flagę?

-----------------

Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego wstrzymało finansowanie statku badawczego „Oceania”, jedynego polskiego statku zdolnego do prowadzenia prac badawczych poza Bałtykiem.

Taka sytuacja ma miejsce po raz pierwszy od 35 lat i grozI zezłomowaniem statku. 

image.png.d48011935cf0045b7e3df5bf029d3c0f.png

niszczenia nauki przez peowców ciąg dalszy

-----------

Czy Kinga Gajewska złamała kolejny raz przepisy dotyczące rejestru korzyści, te same co Łukasz Mejza? Nie wiadomo, bo jej mąż wiceminister sprawiedliwości Arkadiusz Myrcha ukrywa kluczowe informacje. A jego szef Adam Bodnar nie chce odnieść się do zachowania swojego zastępcy. 

https://wiadomosci.wp.pl/prokuratura-sprawdza-kinge-gajewska-arkadiusz-myrcha-ukrywa-informacje-o-darowiznie-dla-zony-7083387141954144a

praworządność frajerzy

Edytowane przez nie
Opublikowano

Z takimi oczekiwaniami czekają cię tylko rozczarowania i frustracja.

18 minut temu, Roman176 napisał(a):

co wpisałeś w google ? 

Nic. Daj link z którego wziąłeś te dane o ile on istnieje. 

Opublikowano

Bida w Polsce się zaczyna przed chwilą w TVN był program że 2,5 miliona polaków żyje w skrajnej biedzie .

Liczba Polaków żyjących w skrajnej biedzie jest wstrząsająca i wzrasta 17 milionów  w niedostatku. Jeszcze bardziej niż te liczby szokuje tempo, w jakim obie grupy się powiększają.

TVN PRAWDĘ POWIADA POKAZUJĄ JAK STOJĄ W KOLEJCE PO POSIŁEK CIEPŁY RAZ NADZIEŃ .

Będzie rząd musiał pomóc tym ludziom .

Opublikowano
19 minut temu, galan99 napisał(a):

Bida w Polsce się zaczyna przed chwilą w TVN był program że 2,5 miliona polaków żyje w skrajnej biedzie .

Liczba Polaków żyjących w skrajnej biedzie jest wstrząsająca i wzrasta 17 milionów  w niedostatku. Jeszcze bardziej niż te liczby szokuje tempo, w jakim obie grupy się powiększają.

Jaka jest definicja skrajnego ubóstwa i niedostatku ?

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał(a):

Zrobili cię w wała jak Dworczyka. Tu chodzi o rok 2023.

001_1729370178_589377.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v