Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, dysydent napisał:

a z jemenem dziwna sprawa że jankesi bronią szlaku handlowego konkurencyjnego dla ich interesów bo to szlak euroazjatycki i to Europa powinna tam ładu pilnować w swoim własnym interesie
jak to rozumiesz? bo ja nie za bardzo, jankesom co niektórym to też dziwne a Trumpowi prezent

A tam w HR jeszcze aby Budzisz nie mówił, że Angole i bodajże hiszpanie odmówili podporządkowania się dowództwu USA gdy wysłali swoje stateczki.

Myślę, że jeszcze bronią bo mają tą możliwość tzn jeszcze wystarczające siły, daleko stamtąd pod Tajwan nie jest no i pewnie o coś toczą się jeszcze zakulisowe targi.  No i jeszcze nie nastąpił czas przesilenia. 

Dzwonki biją a UE idzie w kosztowną ekologię, zamiast przeznaczyć to na niestety zbrojenia.

Co by się nie działo europa środkowo-wschodnia będzie w czarnej d*pie nie ważne czy będzie trampek czy inny siedział w białym domu. Amerykanie mają podpisaną umowę z Finlandią na użyczenie baz wojskowych, to widać, że w razie czego będą osłaniać skandynawię, a my pewnie kolejny raz mięso armatnie. Sikorski nie jest tą figurą by coś ogarnąć poważnie, niestety.

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ten po lewej to dobrze znany "ekspert" z TVP ... Za każdym razem zgadzający się z poglądami partii wtedy rządzącej xD 

coś ci się pomieszało od tej propagandy

Opublikowano
6 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Jak będzie to będą, napewno większość.Ze Szczecina to wszędzie daleko🙆‍♂️

wydaje ci sie .

6 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Dopisałem, że Szczecina wszędzie daleko, tam taki zakątek że nie ma wielkiego wyboru.

ile do berlina ?? kopenhagi ??

6 godzin temu, mirro napisał:

Szczególnie samochodem elektrycznym.

ja czasami jezdze elektrykiem na lotnisko-linia nr. 300 ,

6 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Wszędzie i tak jest teraz angielski, z lotniska i tak lecisz raczej gdzieś za granicę niż po kraju, to w miejscu docelowym ten angielski i tak musisz znać. A to czego nie znasz łatwo w obecnych czasach uzupełnisz jakimś translatorem w telefonie...

Chorwackiego nie znam, Serbskiego nie znam, Rumuńskiego też nie znam, a wszędzie tam się dogadałem, mój angielski jakiś mocny nie jest, ale to czego brakowało dołożyłem translatorem i wszędzie się dogadałem, a jak jakiś lokalny nie znał angielskiego to taki translator też pomógł się z nim skomunikować ...

Idealnie to wiadomo nie tłumaczy, ale na poziomie turystycznej komunikacji spokojnie wystarcza. 

no w chorwacji i serbii to angielski musowy.. u rumunek "grzyby " kupujesz  😂

4 godziny temu, Roman176 napisał:

to teraz wisienka na torcie w czasie pandemii ograniczony ruch w 80% z powodu obostrzeń , powietrze w miastach po za nim nie polepszyło

Pomimo mniejszej liczby samochodów i zaleceń o ograniczeniu poruszania się na przełomie marca i kwietnia poziom zanieczyszczenia powietrza był we Wrocławiu wyższy niż w ubiegłym roku. Tak wynika z obserwacji prowadzonych przez naukowców z Wydziału Inżynierii Środowiska oraz Wydziału informatyki i Zarządzania PWr.

to zalezy od wiatru a nie ilosci piecow czy samochodow.wczoraj norma  10 %  tydzien temu 400 %,

cpk ma taki sam sens jak przekop mierzei czy budowa ostroleki..wystarczy poprawic dostepnosc radomia i modlina..

Opublikowano
30 minut temu, nie napisał:

??????????????????? kto?

W sprawie CPK zostałeś tu wyjaśniony. Chciałeś danych dostałeś i nie potrafisz się z nimi pogodzić. 

15 minut temu, nie napisał:

coś ci się pomieszało od tej propagandy

Dlatego zostało ci tylko trolowanie. IATA robiła wszystkie prognozy za rządu pisu i widać wyraźnie, że dane którymi się posługujecie są g warte. Czyli jesteś ograniczony albo kłamiesz z tego wychodzi. 

Opublikowano
20 minut temu, hubertuss napisał:

W sprawie CPK zostałeś tu wyjaśniony. Chciałeś danych dostałeś i nie potrafisz się z nimi pogodzić. 

Dlatego zostało ci tylko trolowanie. IATA robiła wszystkie prognozy za rządu pisu i widać wyraźnie, że dane którymi się posługujecie są g warte. Czyli jesteś ograniczony albo kłamiesz z tego wychodzi. 

Czyli ta instytucja pokazywała inne wyniki niż ta która teraz analizy robiła? Tzn sprzeczne?

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

tak wyjaśniona ze jest nowy zarząd który ogłosił przetarg , o czym to świadczy ? ześ ?? słabo intelektualny 

Akurat ten tunel w Łodzi powinien być już dawno zbudowany, i CPK ma mało z tym wspólnego ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v