Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał:

ilu mieszkańców ma londyn a ilu kraków?

londyn 9 mln i 400 km metra , kraków 0,9 mln więc 6km nie jest jakąś przesadą.  Cały twój skowyt to dlatego że chcą to budować teraz a nie 3 lata temu. Wtedy byś wychwalał pod niebiosa. 

Ponowię pytanie - jakie statki mają wpływać do Elbląga skoro nie będą to statki pełnomorskie?

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Ulman napisał:

Cały twój skowyt to dlatego że chcą to budować teraz a nie 3 lata temu. Wtedy byś wychwalał pod niebiosa. 

znowu mierzysz swoją miarą

46 minut temu, Ulman napisał:

Ponowię pytanie - jakie statki mają wpływać do Elbląga skoro nie będą to statki pełnomorskie?

półmorskie zdalnie sterowane :D kupione w zabawkowym

w tvnie ci nie powiedzieli?

przekop jest zaprojektowany dla jednostek typu short sea

Edytowane przez nie
Opublikowano
nie napisał:

żeby inwestycja była kompletna i spełniała założone cele to potrzebna jest cała inwestycja z torem wodnym na zalewie wiślanym, torem wodnym na rzece elbląg i całym portem (baseny portowe, nadbrzeża) przystosowanym do parametrów drogi

Yyyy to czemu nie zaprojektowano i wybudowano tego w całości od początku tylko ludziom się do łbów kładło że wystarczy mierzeję przekopać i popłynie zupa mleczna z miodem?

mirro napisał:

Ja bym się na ich miejscu nie cackał. tylko metro prosto do CPK z Krakowa pociągnął.

Tym bardziej, ze pod Łodzią już zaczęli...

Opublikowano
7 minut temu, nie napisał:

znowu mierzysz swoją miarą

półmorskie zdalnie sterowane :D kupione w zabawkowym

w tvnie ci nie powiedzieli?

przekop jest zaprojektowany dla jednostek typu short sea

Mierzę to po swojemu bo żaden pisior nie umie odpowiedzieć co tam ma pływać i po co to konkretnie jest. Idą hasła o niezależności , rozwoju gospodarczym, strategicznej inwestycji itd. Niestety w szczegółach to już kompletnie nic nie wiadomo oprócz tego że jak coś nie wychodzi to oczywiście wina Tuska.

Jednostki short sea to jakieś łódki pływające lokalnie a nie na długie trasy. Skąd będą te łódki przypływać i co będą przewozić? Masz taką wiedzę?

Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał:

tylko ludziom się do łbów kładło że wystarczy mierzeję przekopać i popłynie zupa mleczna z miodem?

taka właśnie była narracja tvn et consortes, również w przypadku cpk gdy wmawiano, że pis buduje największe lotnisko na świecie

1 minutę temu, Ulman napisał:

Jednostki short sea to jakieś łódki pływające lokalnie

jednoosobowe tratwy :D 

Opublikowano

Ty też nie wiesz co i skąd tam będzie pływać? No ja rozumiem że galan albo roman czy inny płaskoziemca ale ciebie mam za człowieka dużo mądrzejszego mimo ze pogietego propagandą , ale jak widzę to tak samo jak oni , nie masz pojęcia po co to jest.  Na serio nie zastanawiałeś się autonomicznie jaki jest sens biznesowy tego przedsięwzięcia? 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Ulman napisał:

Jednostki short sea to jakieś łódki pływające lokalnie a nie na długie trasy

19 minut temu, Ulman napisał:

nie masz pojęcia po co to jest.  Na serio nie zastanawiałeś się autonomicznie jaki jest sens biznesowy tego przedsięwzięcia? 

twoja podatność na antypisowską propaganda jest niepojęta

są to jednostki przewożące 5000 ton i więcej, transport nimi do uk, hiszpani czy norwegi jest dużo tańszy niż ciężarówkami

Edytowane przez nie
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Tiaaaa wiemy, wiemy,

t_fb_img_1485456073382_130.jpg

A to czasem nie jest krok milowy do przodu?

Klimat się ociepla, planeta płonie, lodowce topnieją. Może bałtyk pod Radom podejdzie niebawem?🤭

Ileż bliżej bym miał na plażę

A i cena ziemi by u mnie wzrosła 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał:

Na razie jest Mazowiecki.

Tomaszów Lubelski .

Nie warto bić się o Tomaszów Lubelski .

Szef sztabu mówi o nieuniknionej wojnie.

Generał kłamie czy prawdę powiada ?.

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Z ostatniej chwili,

DXq5CDPWsAAfniS.jpg

Uf, jeden uziemiony. Jesteśmy bezpieczni🤣

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Szef sztabu mówi o nieuniknionej wojnie.

Generał kłamie czy prawdę powiada ?.

Jakiej odpowiedzi oczekujesz? Każdy może se rozumieć jak chce.

Opublikowano
26 minut temu, nie napisał:

twoja podatność na antypisowską propaganda jest niepojęta

są to jednostki przewożące 5000 ton i więcej, transport nimi do uk, hiszpani czy norwegi jest dużo tańszy niż ciężarówkami

tylko że kilka razy wolniejszy i nie wiadomo co miałoby nimi pływać.  Dodatkowo często te jednostki mają zanurzenie 5-6 m co raczej wyklucza je z żeglugi po naszym bajorze Jaki jest obecnie udział takich jednostek w naszych portach? Ile tego przypływa z tej Hiszpanii czy innej Norwegii? 

Opublikowano
21 minut temu, galan99 napisał:

Tomaszów będzie Ukraiński .

Nie może go zawłaszczyć coś co nie istnieje.

3 minuty temu, galan99 napisał:

Tak jak my to rozumiemy tak zrobimy rozumieć .

Że cooooo? 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v