Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Skok na kasę dla Śląska! 😡 Fundusz Transformacji woj. śląskiego pójdzie na usuwanie skutków powodzi? 👇
https://tiny.pl/pfghnh7k

tak właśnie rudy załatwia kasę 

5 godzin temu, hubertuss napisał:

Żakowski przesadził po prostu. Mogły mu się nie podobać sztaby kryzysowe prowadzone przed kamerami przez Tuska. Ale porównanie go do zbrodniarza wojennego Putina jest grubo przesadzone. Chłop się skompromitował i tyle.

a ty wszędzie byłeś ? ze bawisz się w adwokata 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

tak właśnie rudy załatwia kasę 

Roman, daj spokój. Niech dadzą tę kasę na odbudowę. I tak dostać coś z tego na swój projekt graniczy z cudem. Banki położyły na tym łapę 

Opublikowano (edytowane)

Premier Polski Donald Tusk wypowiada wojnę bobrom

Po odsunięciu Jarosława Kaczyńskiego , Donald Tusk znalazł nowego arcywroga.

Podczas gdy Polska zmaga się ze skutkami śmiercionośnych powodzi wywołanych przez ulewne deszcze w Europie Środkowej, polski premier oskarżył bobry o zaostrzenie problemów.

Andrzej Czech, biolog środowiskowy i ekspert od bobrów, powiedział, że uwagi Tuska są „nonsensem”, a rząd Warszawy wykorzystuje bobry do „czysto politycznych” celów. „Zostało to ogłoszone tylko po to, aby udowodnić, że rząd znalazł skutecznego i szybkiego kozła ofiarnego dla powodzi” – powiedział Czech POLITICO.

nawez za granicą śmieją się z tuska :D 

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)

Pomagać tamując rzeki na pewno nie pomagają. Widzę co się u nas w okolicy dzieje.

Tamowanie mniejszych rzek to pikuś gorzej jak bobrze tunele porobione są w wałach przeciw powodziowych większych rzek to już powódź w okolicy gotowa. Tak więc jak bym się tak do końca z tego nie śmiał.

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

@hubercik transparentnie bez nepotyzmu 

Asystentka Borysa Budki,
kandydatka na Miss Polski, została w maju zatrudniona
w Orlenie na stanowisku specjalistki.

Dobrze, że jest to nagłaśniane ale specjalista to jest zwykły urzędnik za biurkiem żadna szycha. Tak to się w biurowej nomenklaturze nazywa. Jak idziesz u siebie w pracy do kadr do pierwszej lepszej pani coś załatwić czy podpisać to przeważnie jest to specjalistka. Jak świeżo zatrudniona to młodsza jak z doświadczeniem to starsza specjalistka. Jak by ja na prezeskę wzięli to by był dopiero gnój. Ale zawsze pis może skorzystać z wielu narzędzi jakie ma i sprawdzić co dokładnie i za ile ta pani tam robi.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

@nie nie poniżaj się takimi filmikami.

Co do mopów. Dobre i to jak te miecze pod Grunwaldem. Niby nic a zawsze coś w tak usyfionych od błota domach ważniejsze teraz niż np wiertarka.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Pomagać tamując rzeki na pewno nie pomagają. Widzę co się u nas w okolicy dzieje.

Tamowanie mniejszych rzek to pikuś gorzej jak bobrze tunele porobione są w wałach przeciw powodziowych większych rzek to już powódź w okolicy gotowa. Tak więc jak bym się tak do końca z tego nie śmiał.

Dobrze, że jest to nagłaśniane ale specjalista to jest zwykły urzędnik za biurkiem żadna szycha. Tak to się w biurowej nomenklaturze nazywa. Jak idziesz u siebie w pracy do kadr do pierwszej lepszej pani coś załatwić czy podpisać to przeważnie jest to specjalistka. Jak świeżo zatrudniona to młodsza jak z doświadczeniem to starsza specjalistka. Jak by ja na prezeskę wzięli to by był dopiero gnój. Ale zawsze pis może skorzystać z wielu narzędzi jakie ma i sprawdzić co dokładnie i za ile ta pani tam robi.

Przecież jest to zgodne z niemieckim planem zalania dolin rzek i odtworzenia w Polsce bagien i zalewisk, więc bobry nie mogą być "złe" skoro pomagają niemcom

Tusk wyszedł przed szereg, zaraz go kanclerz naprostuje.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No tak...

Ale czy lepiej przytakiwać aby.?

przytakiwać, ale robić swoje

znasz to o cielęciu, dwóch krowach i pokorze ?

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
31 minut temu, galan99 napisał:

Warto posłuchać .

Sikorski jest najlepszym w historii ,Spraw Zagranicznych.

https://www.facebook.com/watch?v=827266266277842

Ruskowi ładnie pocisnął w ONZ. Jeszcze to zdjęcie rozłożył cepa na łopatki.

36 minut temu, jahooo napisał:

Przecież jest to zgodne z niemieckim planem zalania dolin rzek i odtworzenia w Polsce bagien i zalewisk, więc bobry nie mogą być "złe" skoro pomagają niemcom

Tusk wyszedł przed szereg, zaraz go kanclerz naprostuje.

Nie wiem o jakich ty planach wiesz. Chyba jako jedyny na świecie no może jeszcze trochę oszołomów z polskiej sceny politycznej o tym wie. Ale patrząc na to jak spada opłacalność i jak ludzie hodowle kasują to jak wprowadzą za te zalane łąki jakieś dopłaty odszkodowania to jeszcze się ludzie bić będą i kłócić by im zaleli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v