Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

Kaczyński był dla ciebie za inteligentny  dlatego miało być cpk szybką koleją i obok inne lotniska bez ograniczenia

Iiiiii wszystko to psu na buty, bo zapomniał pilnować swoją trzódkę aby nie kradła zbytnio co spowodowało iż przewalił wybory. :brawo:

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Huba to by się opłacało budować między gdzieś między Winnicą a Kijowem...

i to jest bardzo ale to bardzo słuszna koncepcja. Proponuje rozpocząć pozyskiwanie gruntów pod tą inwestycję  

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Fajnie, że Lufthansa podzieliła się tobą info dlaczego lata z Katowic z cargo o ile to prawda. Choć oni czy lot latają też z innych polskich lotnisk ale ty masz swój świat.

zmień stacje i media boś głupi 

https://asl.pl/lufthansa-cargo-zmienia-strategie-szansa-dla-katowice-airport/

3 minuty temu, mirro napisał:

Iiiiii wszystko to psu na buty, bo zapomniał pilnować swoją trzódkę aby nie kradła zbytnio co spowodowało iż przewalił wybory. :brawo:

amen 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

roponuje rozpocząć pozyskiwanie gruntów pod tą inwestycję  

Moja synowa z pod Winnicy pochodzi, to se może faktycznie co tam upatrzę:lol:

Opublikowano

Rząd planuje utworzyć Krajowy Rejestr Oznakowanych Psów i Kotów (KROPiK),

wpis do którego będzie obowiązkowy dla właścicieli psów urodzonych po wdrożeniu systemu - wynika z wykazu prac legislacyjnych Rady Ministrów. Za brak rejestracji zwierzęcia w terminie grozić będzie kara grzywny.
Projektowana ustawa przewiduje utworzenie Krajowego Rejestru Oznakowanych Psów i Kotów (KROPiK) prowadzonego w systemie teleinformatycznym przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa (ARiMR).
Ustawa wprowadza identyfikację i rejestrację:
1) obligatoryjnie wszystkich psów urodzonych po dniu wskazanym w komunikacie określającym dzień wdrożenia rozwiązań technicznych umożliwiających rejestrację psów i kotów, oraz psów i kotów, w tym urodzonych przed tą datą, jeżeli są wprowadzane do obrotu lub zostały przyjęte do schroniska dla zwierząt albo w tym schronisku są utrzymywane;
2) fakultatywnie innych psów i kotów na wniosek właściciela, o ile nie będą wprowadzane do obrotu lub nie będą przebywały w schronisku dla zwierząt.
Identyfikację psa ma przeprowadzać się nie później niż podczas pierwszego obowiązkowego ochronnego szczepienia przeciwko wściekliźnie, a kota nie później niż przed ukończeniem 12. miesiąca życia.
Zgodnie z projektowaną ustawą, kontrolę oznakowania i rejestracji psów i kotów będą mogli przeprowadzić funkcjonariusze Policji, straży miejskiej (gminnej) i Inspekcji Weterynaryjnej.
Niedopełnienie obowiązku związanego z oznakowaniem i rejestracją psów i kotów będzie podlegało karze grzywny. Przewiduje się również upoważnienie pracowników Inspekcji Weterynaryjnej do nakładania kary grzywny w formie mandatu karnego.
Wpisu do systemu dokonywać będą lekarze weterynarii.
Posiadacz psa lub kota będzie mógł dokonać samodzielnie zmiany wprowadzonego do KROPiK adresu, miejsca zamieszkania lub siedziby właściciela, a także samodzielnie wprowadzić datę śmierci psa lub kota albo informację o śmierci psa lub kota, jeżeli data śmierci nie będzie mu znana.

idioci

Opublikowano (edytowane)

Jak myślicie Rysio będzie kukał czy tylko zawiaski. Okazuje się, że on do tej Brukseli nie tylko zezłomowanym kabrioletem jeździł ale także motocyklem, chińskim motorowerem również zimą i traktorem. Twardziel z Jasła komarkiem do Bxl zajechać zimą to jest gość. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Donald Tusk

W oparciu o skargę sędziów Izby Cywilnej Sądu Najwyższego podjąłem decyzję o uchyleniu kontrasygnaty.

dymać frajerów, pragną tego żeby robić z nich idiotów

Opublikowano (edytowane)

I jak się czujesz będąc dymany pragniesz tego tak jak piszesz? Bo trzeba przyznać, że Tusk przy pomocy tych dwóch sędziów nieźle was pisowców wydymał. naprawiając błąd który bez tej skargi był nie do naprawienia. Znowu was Donek ograł.

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

Od kiedy KInga Rusin dla ciebie autorytetem jest? Zaskakujesz mnie coraz bardziej. Nie interesuje mnie co ta pani ma do powiedzenia nie tylko na temat rządów czy polityki ale ogólnie. A tu proszę Romek wielki fan się znalazł.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Zarzuty ws. płatnej protekcji w szpitalu podległym Struzikowi. Policja informowała, ale później zamilkła.

Komunikat z informacjami o sprawie, m.in., o zatrzymaniu 12 osób, zniknął ze strony otwockiej komendy. Pod opublikowanym wcześniej linkiem pojawił się błąd 404 z informacją, że podana strona nie istnieje. 

Chodzi o Mazowieckie Centrum Leczenia Chorób Płuc i Gruźlicy, które podlega marszałkowi województwa Adamowi Struzikowi z Polskiego Stronnictwa Ludowego.

Proceder polegał na tym, że osoby skazane, które miały zlecone prace społeczne w szpitalu, wykupywały się od obowiązków, a w dokumentach podawano fikcyjne godziny odbytych prac.

Pełniącą obowiązki dyrektora tego szpitala jest Anna Kamińska, żona polityka PSL Michała Kamińskiego.

Patryk Słowik
Czy to już ten moment, w którym dyrektorka szpitala musi odejść z pracy, między innymi z powodu przekazywania nieprawdziwych informacji mediom po zdarzeniu, czy fakt bycia bliską osobą znanego polityka powoduje, że pozostanie na stanowisku?

Opublikowano
15 minut temu, hubertuss napisał:

Od kiedy KInga Rusin dla ciebie autorytetem jest? Zaskakujesz mnie coraz bardziej. Nie interesuje mnie co ta pani ma do powiedzenia nie tylko na temat rządów czy polityki ale ogólnie. A tu proszę Romek wielki fan się znalazł.

odpowiedz na twoją głupotę ze na konkrety czekali pisowce 

patrzaj

Opublikowano
24 minuty temu, hubertuss napisał:

Kinga Rusin to pikuś. Romek niedawno się powoływał na przeklętych lewaków z greenpeace  a przecież PIS odkrył że to są ekoteroryści  inspirowani przez komunistyczne środowiska a na dodatek to złodzieje co wyciągają kasę od różnych firrm. No ale jak widać poglądy ma takie jak mu powiedzą w TVRepublika

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nie napisał:

Posiadacz psa lub kota będzie mógł dokonać samodzielnie zmiany wprowadzonego do KROPiK adresu, miejsca zamieszkania lub siedziby właściciela, a także samodzielnie wprowadzić datę śmierci psa lub kota albo informację o śmierci psa lub kota, jeżeli data śmierci nie będzie mu znana.

A jak pies , albo kot uciekł?:lol:A w razie marcowania kotów, to też trza podawać adres kocicy?

3 minuty temu, Ulman napisał:

Kinga Rusin

Kinga Rusin jest oburzona że drewno do Chin jedzie a leśnicy że muszą zrealizować kontrakty. Jak im zabronią, to skończy się jak z PKP CARGO, kiedy kazali piznąć kontrakty i czekać na kolumbijski szlam węglem zwany.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

A jak pies , albo kot uciekł?:lol:A w razie marcowania kotów, to też trza podawać adres kocicy?

Od prezesa kot uciekł żeby się marcować? Czy to oznacza że prezes siły witalne stracił 

Opublikowano

Toż ja dokładnie to samo pisałem kilka lat temu. Jak wlezą do nas,  to stworzyć warunki by mogli bez  żadnych przeszkód a nawet z naszą pomocą  pojechać dalej.  Ależ był wtedy pisowski lament i wycie😆

Opublikowano
45 minut temu, Ulman napisał:

Kinga Rusin to pikuś. Romek niedawno się powoływał na przeklętych lewaków z greenpeace  a przecież PIS odkrył że to są ekoteroryści  inspirowani przez komunistyczne środowiska a na dodatek to złodzieje co wyciągają kasę od różnych firrm. No ale jak widać poglądy ma takie jak mu powiedzą w TVRepublika

gdybym niemiał mózgu jak ty to może tak ale powiedz mi zieloni w jakiej partii kandydowali ? 

Opublikowano
8 godzin temu, hubertuss napisał:

megalomania pisu

Donald Tusk

Polska stanie się jednym wielkim megalopolis, zobaczymy to za kilka lat.

:D 

8 godzin temu, hubertuss napisał:

A teraz ty bredzisz o jakimś wygaszaniu. Ale kto chce wygaszać?

STOP PCK i CPK...Poglądy 3 Drogi zależne od sondaży. - YouTube

Jbzd.com.pl - najgorsze obrazki w internecie! #cpk, strona: 1

Maciej Lasek on X: "📌 Rząd przygotowując tak ogromny projekt ...

i innym nazwom :D 

Opublikowano

Ekonomiści Banku Pekao wskazują, że niewiele brakowało, a stopa bezrobocia wzrosłaby - bowiem, zamiast sezonowego spadku liczby bezrobotnych, byliśmy świadkami jej wzrostu o 8 tys. w porównaniu lipcem. "Tak słabego sierpnia nie było od 2012 roku" - alarmują.

To potwierdzone, Tusk kłamał o analizach CPK”. Horała: Fałsz jego słów  potwierdza nawet przychylny mu portal | Niezalezna.pl

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Toż ja dokładnie to samo pisałem kilka lat temu. Jak wlezą do nas,  to stworzyć warunki by mogli bez  żadnych przeszkód a nawet z naszą pomocą  pojechać dalej.  Ależ był wtedy pisowski lament i wycie😆

Litwa tak zrobiła wżęli kasę od UE 90 wyjechało do DE i mieli święty spokój. Ale pis musiał czymś elektorat omamić i rozpoczęli z tym wojnę z UE z której Polska poniosła same straty a inni zarobili.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Ulman napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Huba to by się opłacało budować między gdzieś między Winnicą a Kijowem...

i to jest bardzo ale to bardzo słuszna koncepcja. Proponuje rozpocząć pozyskiwanie gruntów pod tą inwestycję  

Alee kupywać czy tak jak ruskie?

Opublikowano
19 minut temu, Roman176 napisał:

gdybym niemiał mózgu jak ty to może tak ale powiedz mi zieloni w jakiej partii kandydowali ? 

No w sumie to by się zgadzało . Zieloni kandydowali z lewicy a ty ich jako lewicowiec cytujesz i przyznajesz im rację. 

Romek, skąd ty bierzesz te prymitywne memy? Ktoś ci przysyła czy jest jakaś strona dla zidiociałych prostaków?

22 minuty temu, Roman176 napisał:

Ekonomiści Banku Pekao wskazują, że niewiele brakowało, a stopa bezrobocia wzrosłaby - bowiem, zamiast sezonowego spadku liczby bezrobotnych, byliśmy świadkami jej wzrostu o 8 tys. w porównaniu lipcem. "Tak słabego sierpnia nie było od 2012 roku" - alarmują.

I bardzo dobrze. Niech robole zaczną pracę szanować 

16 minut temu, DTaras napisał:

Alee kupywać czy tak jak ruskie?

kupywać od ruskich

• Haha 1
Opublikowano

Donald Tusk
W oparciu o skargę sędziów Izby Cywilnej Sądu Najwyższego podjąłem decyzję o uchyleniu kontrasygnaty.

i kilka komentarzy

Wielkie chwile Polskiej praworządności.

Tusk i Bodnar szukają podstawy prawnej.

Nie wiedziałem, że przywracanie praworządności wymaga aż tyle łamania prawa, całe życie człowiek się uczy.

Można cofnąć kontrasygnatę. Nie można odmówić ruskiemu szpiegowi wglądu do akt.

Coś czuję, że będzie grane postępowanie ws wyłudzenia podpisu poprzez wyzyskanie nieporadności.

Podobno Lech Wałęsa chce na podobieństwo Tuska, cofnąć swój podpis pod zobowiązaniem do współpracy z SB jako TW Bolek.

1. Podpisałem
2. Podpisałem, ale przez pomyłkę
3. Dobra, przez pomyłkę, ale niech będzie, trudno
4. Jednak nie, nie podpisałem! 
To państwo to mem...

Teraz jeszcze trzeba odpublikować opublikowane postanowienie prezydenta RP z Monitora Polskiego

Image

To mówicie, że prezydent może zdymisjonować Donalda Tuska w ramach autorefleksji i po prostu wycofać swój podpis pod postanowieniem?

Apel do Prezydenta RP
Pana Andrzeja Dudy
Prosimy uchylić podpis pod tym dokumentem - dla dobra Polski i Polaków. :D 

Image

od dawna piszę, że tusk ma za zadanie (od niemców i ruskich) pogrążyć polskę w wielkim chaosie żeby nie mogła się rozwijać, żeby nie dało się tutaj żyć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v