Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, hubertuss napisał:

5 nie ale jeden wielki tak. Pogonienie takich jak Macierwicz którzy pod pozorem reformy psuli i niszczyli i to nie tylko z armii. Pogonienie takich ludzi jak ci z agencji rezerw. Powiedz szczerze nie chciał byś by kolega z niej zadzwonił do ciebie i zaoferował deal na którym przykleisz 290mln na czysto? Ale ok może skromniej nie chciał byś jak żona Piesiewicza by dali ci umowę o pracę w NBP z której wynika, że nic tam nie musisz robić a przytulasz 1,2 mln w pół roku?

To jest sukces a inne sukcesy co byś chciał by nowe pieniądze zaczęli rozdawać jak pis. Co mieli by wg ciebie zrobić spektakularnego. Inna sprawa, że w koalicji ciężko mają się dogadać i nieliczne projekty jak renta wdowia przechodzą.

Na kredyt 0 % czy jak go zwał nie liczę i dobrze, że się z tym dogadać nie mogą. Bo na rynku nieruchomości każde kolejne ingerencji rządu oznaczały skok cen w górę. Sprawiające, że biednych którym niby chciano pomagać jeszcze bardziej nie stać.

A pis jakie miał spektakularne sukcesy? Inflacja? Tarcza kowidowa po której inflacja i ceny mieszkań wystrzeliły w kosmos? Patrząc na ostatnie lata to może lepiej nie czekajmy wielkich sukcesów bo jakoś źle na nich wychodzimy.

typowy wyborca rudego  wypisz wymaluj 

https://fb.watch/udTJiLd015/

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, andrzej78 napisał:

Nooo, wyborcy Tuska łykali wszystko jak pelikany ,a jak dotarło że co "  jednym końcem weszło - drugim końcem  wyjść musi " ,s...ją po krzakach żeby nikt nie widział i mówią " to nie my ,to oni" 😁😁😁 😆

Z tego co czytam wyborcy pisu bardziej uwierzyli w obietnice Tuska niż wyborcy koalicji. Teraz widać wielkie rozgoryczenie u nich a ci od koalicji mają wywalone.

Przed chwilą, Roman176 napisał:

typowy wyborca rudego  wypisz wymaluj 

https://fb.watch/udTJiLd015/

Tu cię zmartwię. Jestem z tych co głosowali na trzecią nogę.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Z tego co czytam wyborcy pisu bardziej uwierzyli w obietnice Tuska niż wyborcy koalicji. Teraz widać wielkie rozgoryczenie u nich a ci od koalicji mają wywalone.

ta a zaufanie do rządu widziałeś to co napisałeś up, to najbiedniejszy elektorat najmniej wykształcony domaga sie rozliczenia pisu 🥳

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Tu cię zmartwię. Jestem z tych co głosowali na trzecią nogę.

ta rodowity wyborca rudego 

Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Myślicie mamy niemiecką fobię? Ekipa Tuska dała Niemcom napisać podręcznik historii dla naszych dzieci! Myślcie, że Polacy mogliby napisać podręcznik historii dla niemieckich dzieci? A potem się dziwicie, że jak wybieracie takich Tusków to nikt naszego kraju i nas nie szanuje i uznaje, że nawet nasze dzieci bez sprzeciwu może wychowywać?

lalalla pis kradł a oji biorą swoje 

https://tarnow.naszemiasto.pl/prezydent-tarnowa-z-prokuratorskimi-zarzutami-jakub-kwasny/ar/c1-9779213?fbclid=IwY2xjawE7BatleHRuA2FlbQIxMQABHbEufAkzdDrmhFjhFbF637bKscHZS884rRMOLXzFwb5ETd4K7TwPWpBkpA_aem_sOhWabeZDnfKAEfsLvfmtQ

Opublikowano
30 minut temu, GABBER85 napisał:

serio ktoś sie nabrał kolejny raz na obietnice kogokolwiek?

Najbardziej chyba przeciwnicy Tuska. Ja na niego nie głosowałem i jak obietnicy nie spełni to nawet częściowo powie, że dobrze. Bo raczej jak się rząd do czegoś zabiera to z tego jest g.. 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Najbardziej chyba przeciwnicy Tuska. Ja na niego nie głosowałem

Taaa? teraz nie? jak głosowałeś na jakąkolwiek formacje która weszła do tego rządu to głosowałeś, a poza tym tusek tak cię omotał że zbojkotowałeś referendum.

• Thanks 2
  • Haha 2
Opublikowano

Rolnicy by zagłosowali w większości jak ja, to by więcej do powiedzenia mieli w nowej koalicji. Jednak nie pomyśleli i mamy problem. Zmarnowali głosy na PiS który tylko pianę bije. Głupota i tyle. 

2 minuty temu, Desperado napisał:

Taaa? teraz nie? jak głosowałeś na jakąkolwiek formacje która weszła do tego rządu to głosowałeś, a poza tym tusek tak cię omotał że zbojkotowałeś referendum.

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Rolnicy by zagłosowali w większości jak ja, to by więcej do powiedzenia mieli w nowej koalicji.

Kto co? chyba żartujesz, kto tam jest taki co dbałby o interesy rolników? PSL?  xD

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Rolnicy by zagłosowali w większości jak ja, to by więcej do powiedzenia mieli w nowej koalicji. Jednak nie pomyśleli i mamy problem. Zmarnowali głosy na PiS który tylko pianę bije. Głupota i tyle. 

pis importował 2 mln zbóż a rudy przywiózł 12mln    a co najśmieszniejsze nasze największe niemieckie cukrownie nie mają problemu Tusk zabronił import cukru                            przypadek ? 

Opublikowano

Po prostu brak jakiegokolwiek instynktu samozachowawczego, i wiedzy politycznej. 

Chyba już sam za siebie nie możesz, ponawiam pytanie kto tam jest taki w tym rządzie co dbałby o interesy rolników?

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

pis importował 2 mln zbóż a rudy przywiózł 12mln    a co najśmieszniejsze nasze największe niemieckie cukrownie nie mają problemu Tusk zabronił import cukru                            przypadek ? 

Skąd są te dane? 

Opublikowano

455291248_1042617717230601_5486845571540879363_n.jpg?stp=dst-jpg_s600x600&_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=G1X496C5h0cQ7kNvgFRvkIB&_nc_ht=scontent-waw2-2.xx&oh=00_AYAeJwKhLgMn_VgqwQc2s8AajYFeeRc6BJwjRvoVBq7k9w&oe=66D3F9AB

Może Wy mi podpowiecie? Jak poseł Kinga Gajewska to godzi? Z jednej strony idzie w pielgrzymce do Częstochowy, pozuje na tle krzyża, a w dni powszednie gardłuje za aborcją, chce usuwać religię z programu nauczania i po roku od ślubu bierze rozwód i drugiego chłopa? 🙂

to jest najgorszy katolik platformy 

Skąd są te dane? 

top agrar na same żniwa zostało 2mln 

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Chyba już sam za siebie nie możesz, ponawiam pytanie kto tam jest taki w tym rządzie co dbałby o interesy rolników?

Wy nie możecie. Nawet PSL który wam tak się nie podoba jakby był silniejszy to byłby większym hamulcowym. Interes rolników? W ogóle zidentyfikujesz to? Bo dla każdego będzie to co innego.

Co do mojej tezy, to było wiadome, że uwalony w afery i pogrążony w stagnacji PiS przegra. Daliście politykom tej partii niezłe posadki na te 4 lata, a władzę oddaliście miejskiej koalicji. Mądre to? Nie wydaje mi się. 

3 minuty temu, Roman176 napisał:

top agrar na same żniwa zostało 2mln 

Za wiele to mi nie mówi. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Leszy napisał:

Wy nie możecie. Nawet PSL który wam tak się nie podoba jakby był silniejszy to byłby większym hamulcowym. Interes rolników? W ogóle zidentyfikujesz to? Bo dla każdego będzie to co innego.

PSL nawet jak był silny to nic nie zrobił pożytecznego dla wsi, to są karierowicze co tylko głosami ciemnych rolników za wszelką cenę chcą dopchać się do koryta i zawrą pakt nawet z diabłem byle być przy korytku. Fakt, było wiadomo od samego początku że PSL skuma się z tuskiem i nie mów że nie wiedziałeś i nie głosowałeś za rządem tuska.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

Tak uważasz. Twoja sprawa. Ja uważam, że lepiej jakby mieli więcej udziałów w rządzie a mniej albo w ogóle miała lewica. Zaś PiS w opozycji to w ogólne nie ma znaczenia. Więc zmarnowane głosy ze wsi na nich poszły. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v