Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał:

Wol8sz Piłsudskiego? Ty się w podstawówce zatrzymałeś? Czemu wolisz? Od kogo wolisz? Dlaczego?

To są najprostsze pytania ale z pewnością będą za trudne dla ciebie.

To nie jest jego zdanie tylko bezmyślne powtarzanie tego co wkładają masom do głów. Zapytaj go czy on wie dlaczego tak uwaza i będziesz wiedział czy to jego zdanie czy też nie wie o czym mówi.

A skąd taka pewność że twoje zdanie  jest jedyne i właściwe i nie jest bezmyślnym powtarzaniem tego co wkładają ludziom twoich poglądów?mam zle wiadomości 90 kilka% myśli inaczej niż ty ..

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Onuca nie zmieniaj już ty Historii . Wolę posłuchać Historyków jak pier...ł opowiadanych przez onucę .

Nie zmienisz mych poglądów - onuca .

No właśnie wiem że przyszłość niby można zmienić? Ale przeszłość?

Opublikowano (edytowane)

Ty jesteś i będziesz nienormalny więc na to nie liczę. Ciemnotą jest łatwiej kierować jeśli im się odpowiednie rzeczy wpoi.

7 minut temu, MariuszDe napisał:

A skąd taka pewność że twoje zdanie  jest jedyne i właściwe i nie jest bezmyślnym powtarzaniem tego co wkładają ludziom twoich poglądów?

Zagłęb sie w historie, poczytaj jakim gamoniem był Piłsudski w ofensywie na Kijów, , jak nalezał do partii socjalistycznej, jak go Niemcy w idealnym momencie wypuścili z pierdla (tak samo jak Lenina zresztą) , poczytaj gdzie był Piłsudski kilka dni przed bitwą warszawską i kto tak naprawdę był architektem zwycięstwa. A na koniec to zdaj sobie sprawę że to Piłsudski był wywrotowcem który wystąpił przeciw legalnej władzy .

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kaczyński nie dobry .

Tusk nie dobry .

Ale spadochroniarz szczeka raz na jednego i drugiego .

https://www.facebook.com/watch?v=1642129383297826

Onuca mordował Polaków .

https://www.facebook.com/watch?v=1566377213950228

5 minut temu, Ulman napisał:

A na koniec to zdaj sobie sprawę że to Piłsudski był wywrotowcem który wystąpił przeciw legalnej władzy .

Ty durny durny kto ci to wpoił tak to tylko Onuca może powiadać .

Onuca zmienia Historię .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ulman napisał:

Ty jesteś i będziesz nienormalny więc na to nie liczę. Ciemnotą jest łatwiej kierować jeśli im się odpowiednie rzeczy wpoi.

Zagłęb sie w historie, poczytaj jakim gamoniem był Piłsudski w ofensywie na Kijów, , jak nalezał do partii socjalistycznej, jak go Niemcy w idealnym momencie wypuścili z pierdla (tak samo jak Lenina zresztą) , poczytaj gdzie był Piłsudski kilka dni przed bitwą warszawską i kto tak naprawdę był architektem zwycięstwa. A na koniec to zdaj sobie sprawę że to Piłsudski był wywrotowcem który wystąpił przeciw legalnej władzy .

Tak tak wiem a na koniec zdam sobie sprawę że to my zaczęliśmy wszystkie wojny...tak jak Jacus pisał Gruzja napadła na  Rosję...także my też napadlismy na Niemcy w 39 a oni się tylko bronili a przyjazne nam ZSRR pomogło Niemcom w tej nierównej walce bo byliśmy silniejsi...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał:

Po co uciekasz na manowce? Dyskusja jest przecież o Piłsudskim. Argumentów ci brak?

Napiszę tobie  jeszcze raz 90 kilka procent ludzi wie jak było a ty czy tam twoje drugie konto jacus nie wie-niektórzy też wiedzą że mleko pozyskiwane jest od gwałconych krów a płci jest 56 i tak ma być a jak nie to jesteś nic nie wiedzącym idiotą itp...dlaczego mam twierdzić że twoje poglądy są właściwe a inni są glupkami?

Opublikowano (edytowane)

a o Piłsudskim  chcesz dyskutować czy nie masz odwagi?

A co do głupoty - zawsze było jest i będzie tak że 80-90% ogółu jest głupie. Takie sa prawa natury.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Ulman napisał:

a o Piłsudskim  chcesz dyskutować czy nie masz odwagi?

Tak samo jak z Jacus to i z tobą nie można dyskutować o niczym... To już wszyscy udowodnili zresztą to ta sama osoba ale tobie...można wysłać i 100 linków i tak nie będzie to zgodne z twoim tokiem myslenia napisz kogo ty reprezentujesz skoro jesteś antypolakiem...a tak wogóle to też uważasz że Gruzja napadła na Rosję?

Opublikowano

Czyli rozumiem ze dyskusji boisz się podjąć ? A może poczytałeś cokolwiek z netu i ci się nieco rozjaśniło 

A co do stwierdzenia 

22 minuty temu, MariuszDe napisał:

Napiszę tobie  jeszcze raz 90 kilka procent ludzi wie jak było 

tu sprostuję- 90% ma wpojoną of8cjalna wersję jak było. Podany gotowiec z interpretacja jak mają uważać- coś a'la tvpis

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

tu sprostuję- 90% ma wpojoną of8cjalna wersję jak było. Podany gotowiec z interpretacja jak mają uważać- coś a'la tvpis

90 % Historyków jest głupcami wedle onucy , wpajają ludziom durnoty .

Opublikowano (edytowane)

Czyli rozumiem ze dyskusji boisz się podjąć ? A może poczytałeś cokolwiek z netu i ci się nieco rozjaśniło 

A co do stwierdzenia 

A co do stwierdzenia 

A wiesz co to demokracja? To rządy większości i tobie naprawdę się wydaje że tylko ty masz racje a reszta to głupcy? Pytałem jeszcze raz czy uważasz że Gruzja napadła na Rosję tak jak twoje drugie konto?nie ma ludzi nieskazitelnych uważasz że Piłsudski zrobił więcej złego niż dobrego? Dalej chciałbyś być w Rosji? Jakby tam ja nie nazwał czy ZSRR czy Imperium Rosyjskie?

Opublikowano

Ale po co ty uciekasz na manowce i sobie snujesz jakies urojone wizje? Dyskutując o Piłsudskim mamy fakty, dyskutując o twoich domysłach i potencjalnych scenariuszach - dyskutujemy o niczym. 

A co do Gruzji to  ruscy sprowokowali bałagan, gruzini wpierniczyli się do Osetii czym zakłócili biznes ruskich i tamci dali po łapach. Na koniec okazało sie że bohater narodowy Sakaszwili to menda i złodziej. Dokładnie tak jak pisaliśmy o Piłsudskim - Sakaszwili zbawca narodu i bohater a okazało sie ze złodziej i aferzysta. Nie wszystko jest takie jak w TV pokazują.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ale po co ty uciekasz na manowce i sobie snujesz jakies urojone wizje? Dyskutując o Piłsudskim mamy fakty, dyskutując o twoich domysłach i potencjalnych scenariuszach - dyskutujemy o niczym. 

A co do Gruzji to  ruscy sprowokowali bałagan, gruzini wpierniczyli się do Osetii czym zakłócili biznes ruskich i tamci dali po łapach. Na koniec okazało sie że bohater narodowy Sakaszwili to menda i złodziej. Dokładnie tak jak pisaliśmy o Piłsudskim - Sakaszwili zbawca narodu i bohater a okazało sie ze złodziej i aferzysta. Nie wszystko jest takie jak w TV pokazują.

W każdym TV także i TVN Fakty nie zawsze są prawda proszę nie zmieniac historii  gdyby niektórzy nasi bohaterzy to dalej byliśmy pod wpływami rosyjskimi ale wiemy że ty byś tak chciał..

Opublikowano (edytowane)

a co ty chłopie możesz wiedzieć "co by było gdyby"? To są domysły, wymysły i urojenia a nie coś nad czym można dyskutować.

a co do bohaterów to jakby ich nie było w powtaniu warszawskim to by tysiące wartosciowych ludzi przeżyło  i Warszawy by nie zrównali z ziemią. Także z tymi bohaterami to nie takie proste......

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

a co ty chłopie możesz wiedzieć "co by było gdyby"? To są domysły, wymysły i urojenia a nie coś nad czym można dyskutować.

a co do bohaterów to jakby ich nie było w powtaniu warszawskim to by tysiące wartosciowych ludzi przeżyło  i Warszawy by nie zrównali z ziemią. Także z tymi bohaterami to nie takie proste......

A czy wtedy rozmawialibyśmy po Polsku czy po niemiecku? Jak by tych bohaterow nie było? Bo wydaje mi się że jednak że po niemiecku no ewentualnie po rosyjsku..

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, MariuszDe napisał:

A czy wtedy rozmawialibyśmy po Polsku czy po niemiecku? Jak by tych bohaterow nie było? Bo wydaje mi się że jednak że po niemiecku no ewentualnie po rosyjsku..

a może  po chińsku albo po litewsku? Po co ty uciekasz w jakieś domysły i spekulacje? Problem generalnie jest taki że trzeba się uczciwie przyznać przed samym sobą że np.  poświęcenie  w powstaniu warszawskim było gigantyczne ale kompletnie bezcelowe, przyniosło same straty i wszystkie kolejne pokolenia należy uczyć zeby takich rzeczy nie robić.  Trzeba przyznać że to Piłsudski przeprowadził zamach na legalne władze, jako wojskowy był cieniasem i gdyby miał pojęcie to wielce prawdopodobne że do Bitwy Warszawskiej by nie doszło.  On był przykładem doskonałego PRu przywłaszczania sobie cudzych sukcesów i talentów a potem jego otoczenie zbudowało legendę.  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

tak guru karmi swoją sektę

Donald Tusk

Będę mówił o układzie zamkniętym, jaki był budowany od 2016 roku, z którym to układem służby starają się bardzo intensywnie walczyć od początku tego roku.

Bardzo byśmy chcieli złapać wszystkich, którzy okradali państwo polskie. Działania prowadzone obecnie przez Krajową Administrację Skarbową prowadzone są w 90 jednostkach, postępowania dotyczą 100 mld zł. Kwota do zwrotu na ten moment to 5 mld zł.

Agata Jagodzińska - Krajowa Administracja Skarbowa.

Ciesze się, że Minister Domański uściślił, iż 100 mld to kwota dopiero badana, a nie oszacowana w jakikolwiek sposób jako nieprawidłowa.
Ponadto jest to audyt, a nie kontrola podatkowa czy skarbowa.
Nieprawidłowości są wg ministra na kwotę 5mld - co nie oznacza rownież, że jest to kwota do zwrotu
Nie lubię i nie chcę, by ktokolwiek wykorzystywał KAS do walki politycznej.
Niestety w świat poszło, że KAS oszacowała nieprawidłowości na 100 mld .
Pracownicy i funkcjonariusze KAS w swoich działaniach muszą bezwzględnie kierować się zasadą apolityczności i wyrażam nadzieję, że tak będzie w przypadku tych audytów.
Nieprawidłowości trzeba znaleźć, a winnych ukarać.
Jednak proszę wszystkich, mówmy i piszmy  prawdę. 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, MariuszDe napisał:

nno mogliśmy też w jidysz gdyby... i tu nie mogę napisać gdyby co bo nie tylko ja ale i AF mogło by mieć kłopoty prawne jeśli by nie zmoderowało w czas posta ;)

gdyby dinozaury nie wyginęły to by nas wcale nie było ew byli byśmy jakimiś myszami; ot i sens gdybania :P

żabojady bohaterów nie miały i wielka różnica? tak samo upada tam Kultura i lenistwo staje się prawnie gwarantowane tylko kilkadziesiąt lat później co w pewnym sensie dowodzi że "efekt motyla" nawet jeśli się zdarza to i tak kierunku głównego nurtu nie zmienia a co najwyżej innymi zakolami popłynie ale tak czy inaczej w kierunku gdzie niżej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

gdyby dinozaury nie wyginęły to by nas wcale nie było ew byli byśmy jakimiś myszami; ot i sens gdybania :P

A wyginęły, bo rodzina Pani Kopacz rzucała w te dinozaury kamieniami kamieniami. Jakie zwierzę jest w stanie wytrzymać taki terror? To się wk.rwiły , wzięły i wyginęły.:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v