Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał:

Najpierw go miejmy.

Tylko nadal będziemy zależni, sprawdź sobie kto jest największym producentem uranu na świecie ... Ten sam co aktualnie imprezę z wybuchami na Ukrainie rozpędza, zamienimy ruski gaz na ruski atom ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Odchodzenie od węgla jako surowca energetycznego stało się główną ideą transformacji energetycznej, jednak - jak wskazują dane dotyczące zużycia tego paliwa - na razie bijemy globalne rekordy spalania węgla, a popyt wciąż rośnie.

Rośnie światowe zużycie węgla. Do odejścia od paliw kopalnych jeszcze daleko .

Polska będzie bez węgla i zielona .

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Przecież mamy mieć atom , to jak będziemy ubezwłasnowolnieni ?

Dziwnym trafem rozpoczęły się protesty społeczne z prośbą do tuska o ponowną analizę lokalizacji. Ten nie może nie posłuchać głosu obywatelskiego🤣

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

Nie ta afera go zabiła, zabiła go seksafera w Samoobronie RP, zabił go TVN - oświadczył, trzymając w ręku transparent "Solidarni z Kamińskim i Wąsikiem".
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/raport-mariusz-kaminski-maciej-wasik/news-lepper-idzie-na-noze-z-szefem-samoobrony-rp-chodzi-o-wasika-,nId,7273070#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Dziwnym trafem rozpoczęły się protesty społeczne z prośbą do tuska o ponowną analizę lokalizacji. Ten nie może nie posłuchać głosu obywatelskiego🤣

a później Niemcy zrobią sprzeciw 

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

protesty społeczne z prośbą do tuska o ponowną analizę lokalizacji. 

Bo miała być budowana na działkach Obajtka, a teraz będzie na działkach Bieńkowskiej, czego nie rozumiesz ?? xD

Opublikowano

Świat ani myśli rezygnować z węgla. Rynek coraz bardziej stabilny .

Rynek węgla przeżył ostatnio kilka burzliwych lat, naznaczonych szokiem związanym z pandemią Covid-19 w 2020 roku, znaczącym odbiciem po pandemii w 2021 roku i wstrząsami wywołanymi inwazją Rosji na Ukrainę w 2022 roku.

Tak samo gospodarka rolna miała zachwianie .

Teraz wszystko wraca do normy i normalności .

Opublikowano

Sprawa Kamińskiego i Wąsika. Syn Andrzeja Leppera zabrał głos

Politycy Prawa i Sprawiedliwości zostali skazani za bezprawne działania prowadzone w sprawie tzw. afery gruntowej. CBA, na którego czele stał wtedy właśnie Kamiński, podejrzewało, że do korupcyjnego procederu dochodzi w Ministerstwie Rolnictwa, którego szefem był wówczas Andrzej Lepper

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-michal-kolodziejczak-spotkal-sie-z-synem-leppera-apel-do-pre,nId,7270423#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Bo miała być budowana na działkach Obajtka, a teraz będzie na działkach Bieńkowskiej, czego nie rozumiesz ?? xD

Nic nie jest tak łatwo wydawać jak publiczne pieniądze, na setne analizy i opinię. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Leszy napisał:

Nic nie jest tak łatwo wydawać jak publiczne pieniądze, na setne analizy i opinię. 

Mnie tam akurat te setne analizy cieszą, mieli mi budować S50 150m za podwórkiem, ale 15 grudnia zmienili zdanie i mają dobudować dwa pasy przy obecnej DK50, ja tam jestem za xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v