Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Galan.

Takie pytanie mam...

Jak się buduje potęgę kraju?

Tak budowano Polskę po wojnie w ramionach , Onucy zapomniał nie bywałe .

Nasz onuca chce tej Potęgi i ty razem z nim .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Tak budowano Polskę po wojnie w ramionach , Onucy zapomniał nie bywałe .

Nasz onuca chce tej Potęgi i ty razem z nim .

A wes tak jaśniej?

Tęsknisz za komuną, a twierdzisz że wtedy coś nie tak?

Dobrze rozumiem?

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Drukować łatwo.

Tylko żeby to puste papierki nie były.....

Taka drobna ważna rzecz...

....no i dodam...

No czyżby?

dodam bo wykasowało - czyżby nie kasą respekt się buduje

ruskie ruble poważniej od dolara traktujesz?

patrz jaki respekt jankesi mają że kacapy okładają Ukrainę czym kiedy i gdzie chcą mimo iż jankesi dali słowo że gwarantują iż to nie nastąpi i co?

powiedzieć że ruskiego rubla jankesi się boją iż pozwolili kacapom jankeskie słowo w gów.o obrócić to co najwyżej dowcip i to mizerny wyjdzie

o pustych papierkach czy niepustych nie raz pisałem i ew retrospekcje analityczne w osobnym wątku

43 minuty temu, Ulman napisał:

Nie wyśmiewaj się z kolegi. To nieładnie

pytanie dopuszcza dowolność odpowiedzi jak również brak jakiejkolwiek
"cwana bestia" wybrał tę drugą opcję tak że i tak mi się nie udało to co się czepiasz? ;) xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

żabojady jak nic zmierzają prostą drogą do wojny domowej

Trzeba na nich wziąć poprawkę. To tak samo jak kto postronny jest przy tym jak polacy rozmawiają - jemu się wydaje że się kłócą. A jak jeden drugiemu co opowiada... Tak samo jest z francuzami oni się naparzają zgodnie z tradycją miesiąc do dwóch i to na ograniczonym terytorium. Potem latami produkują rozmaite piśmidła.

Opublikowano (edytowane)

jak tam komuchy n prawdę zaczną rządzić to szybko im nawet posnych kartofli do żarcia zabraknie i o ostatnie worki "dyskusja" na pewno nie będzie na łamach piśmideł :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Dnia 7.07.2024 o 22:10, tomek222 napisał:

twierdzisz ze to pis ? a cowid a wojna ? mam rozumieć ze jeździmy do Niemiec na zakupy bo taniej ? 

Opublikowano
hubertuss napisał:

2 godziny temu, nie napisał:

wg. po-łgłówków powinien mieć pół pasa startowego i powinna dojeżdżać do niego kolej wąskotorowa :D 

Lepiej mieć pół jak wcale. Tobie to już tylko wyzwiska zostały. Co wpis to wyzwiska a to już widać frustracja.

Aaa nie lepiej mieć ostatecznie Modlin gdzie z 66 operacji można wykonywać przez całą dobę, Okęcie po rozbudowie gdzie można dociągnąć metro? No i modernizuje się za kasidło z UE a buduje za swoje a w przypadku Baranowa za pożyczone...

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

1.Polska wyprzedziła Chiny pod względem importu z Niemiec. Według informacji niemieckiego urzędu statystycznego przytoczonych przez Business Insider, w maju 2024 roku eksport z Niemiec spadł o 1,6 proc. w ujęciu rocznym i 3,6 proc. w porównaniu z kwietniem, osiągając wartość 132 mld euro.

2.Szykują się wywłaszczenia pod budowę bunkrów? Nowy pomysł .

3.W Polsce powstanie legion ukraiński.

Neurotyczny bełkot usunąłem a co do pozostalego

1.  Jaki wniosek z tego wyciągnąłeś? 

2. Temat od dawna znany. Są już nawet znane przybliżone warunki wykupu.

3. Nie powstanie. Nie po to uciekali żeby się teraz na ochotnika zgłaszać. 

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Aaa nie lepiej mieć ostatecznie Modlin gdzie z 66 operacji można wykonywać przez całą dobę, Okęcie po rozbudowie gdzie można dociągnąć metro? No i modernizuje się za kasidło z UE a buduje za swoje a w przypadku Baranowa za pożyczone...

Dodajmy, że Austriacy chcą, aby lotnisko Schwechat w Wiedniu było największym centrum przesiadkowym w tej części Europy. Inwestycja zakończy się w 2027 roku, czyli wówczas, gdy według najambitniejszych planów miał ruszyć CPK. Wiedeń “wykorzystuje czas dyskusji nad programem inwestycyjnym w CPK i po prostu buduje swoje” – podkreślała Rzeczpospolita.

Opublikowano
Roman176 napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał:

Dodajmy, że Austriacy chcą, aby lotnisko Schwechat w Wiedniu było największym centrum przesiadkowym w tej części Europy. Inwestycja zakończy się w 2027 roku, czyli wówczas, gdy według najambitniejszych planów miał ruszyć CPK. Wiedeń “wykorzystuje czas dyskusji nad programem inwestycyjnym w CPK i po prostu buduje swoje” – podkreślała Rzeczpospolita.

Rozbudowa Okęcia może odnieść podobny skutek bo będzie tak samo krótka. Wybudowanie CPK i odpalenie wszelkich funkcjonalności do 2027 od dziś? Poważny jesteś? Może gdyby wzięli się za robotę zamiast za przewalanie kasy jak był na to czas to mogło to się udać. To pierwszy warunek. Drugi jest taki że musialy by być pieniądze na szybkie wykupy gruntów czyli ludzie musieli by dostać tyle żeby wygasły sentymenty. Tej kasy nie było bo krążyła w bardziej widowiskowych programach a towarzystwo od CPK miało akurat tyle żeby chciało się im przy tym być i pyska nie otwierać.

Opublikowano
Ulman napisał:

za 3 dni rocznica krwawej niedzieli na Wołyniu. Żeleński podczas dzisiejszej wizyty uznał za stosowne żeby o tym wspomnieć? 

Ale co miał powiedzieć?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

A wes tak jaśniej?

Tęsknisz za komuną, a twierdzisz że wtedy coś nie tak?

Dobrze rozumiem?

Że co powiada . 

Ja tęsknię za komuną , za onucą nigdy .

W tedy onuca budowała potęgę i onuca nadal ma zapędy .

Nasz onuca za tym tęskni i ty z nim .

Nigdy więcej  onucy w Polsce .

6 godzin temu, Ulman napisał:

za 3 dni rocznica krwawej niedzieli na Wołyniu. Żeleński podczas dzisiejszej wizyty uznał za stosowne żeby o tym wspomnieć? 

Po co ,to rozdrapywać .

Za 2 pokolenia nikt o tym nie będzie wiedział .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, galan99 napisał:

Za 2 pokolenia nikt o tym nie będzie wiedział

w czasach odkrywania Historii i to tej sprzed tysięcy lat, w czasach technologicznych możliwości archiwizacji na skale jakich nigdy cywilizacja człowieka nie znała?
Rzeź wołyńska jest nazbyt ciekawym historycznym wydarzeniem aby zanikła o tym wiedza i za tysiące lat jeśli ludzie będą ... o ile będą

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Ulman napisał:

Najlepiej że są bandytami i złodziejami ale gdyby choć "wyraził ubolewanie" to by nie zawadziło. 

Dobrze wiesz, że nic by to nie zmieniło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v