Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

akkolwiek ten PiS by nie był skundlony, to KO nie zasługiwało i dalej nie zasługuje na władzę, bo dla polaków liczy się "biedny i obdarty, ale w ostrogach"

Już nie. 

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

noż ile razy pisałem że trudno ustalić czy Polska jest bliżej mongolsko kacapskiej Azji czy postłacińskiego zachodu

gdzieś w rozkroku, zresztą okazje się, że w w tym "postłacińskim zachodzie" też nie ma żadnej mądrości

Przed chwilą, mirro napisał:

Już nie. 

dla sporej części społeczeństwa, gdzieś tak koło 40% jednak tak,  około 30% kładzie lachę na wszytsko, a reszta jest zarażona bakcylem "multi kulti" i "polskość to nienormalność"

Opublikowano (edytowane)

gołą małpę i jej ytwory można oceniać tylko w kategoriach ilości głupoty
no zachód ma jej mniej bo chociaż zachował jakieś namiastki selekcji wielopoziomowej gdy wschód to kult jednostki czy dowolnego byle czego; jeszcze z poziomu bałwochwalstwa nie wyrosł.
Zachód jest w stanie nieco szybciej się samousprawniać, wschód potrafi jedynie kraść, WYMUSZAĆ w najlepszym wypadku małpować choć niektórzy to nazywają - "się uczyć" ale tylko od innych sam niezdolny coś stworzyć. Niewielka różnica a wystarczyła dla jakich różnic

za trudny na tutaj temat i porzucam go czymprędzej....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

a reszta jest zarażona bakcylem "multi kulti" i "polskość to nienormalność"

To nie takie proste. W zasadzie poprzednia władza odmówiła im prawa istnienia. W klasie córki ( bo to jednak szkołą artystyczna- plastyk) to same takie indywidualności i jakbyś ich zobaczył, to powiedziałbyś że to do niczego się nie nadaje. Ale tak nie jest. 

2 minuty temu, dysydent napisał:

no zachód ma jej mniej bo chociaż zachował jakieś namistki selekcji wielopoziomowej gdy wschód to kult jednostki czy dowolnego byle czego; jeszcze z poziomu bałwochwalstwa nie wyrosł.

No i znowu to robisz?:lol: 

Opublikowano

chce wam sie tak od rana ?? bo ja na sniadanie ide i pare minut wolnego mam.

22 minuty temu, dysydent napisał:

noż ile razy pisałem że trudno ustalić czy Polska jest bliżej mongolsko kacapskiej Azji czy postłacińskiego zachodu

jaki problem widzisz w rozgraniczeniu ? wyborcy pis-u i po to dwa rozne swiaty-co nietrudno zauwazyc na af. 

Opublikowano (edytowane)

zacznijmy od tego że nie ma czegoś takiego w precyzyjnej definicji jak

28 minut temu, jahooo napisał:

polskość

niemieckość , ruskość ...itd, itp

nie ma precyzyjnych kryteriów po których można naukowo analitycznie jednoznacznie określić co oznaczają te terminy zatem są fałszywe i błędne bo to że ktoś mieszka gdzieś - może się przenieść, mówi językiem - może się nauczyć kilku, pochodzi skądkolwiek - genetycznie ilość przodków wstecz pokoleniowo przyrasta w tempie geometrycznym, zatem i ...

itd

kolejny za trudny temat przynajmniej jak dla mnie i jak na dzisiaj, może gdzie na zimę, jesienne szarugi itp

5 minut temu, jacus napisał:

chce wam sie tak od rana ?? bo ja na sniadanie ide i pare minut wolnego mam.

jaki problem widzisz w rozgraniczeniu ? wyborcy pis-u i po to dwa rozne swiaty-co nietrudno zauwazyc na af. 

no już dwa razy wspomniałem że za trudne tematy jak na teraz

a różnicy nie widzę między worcami tych dwu klik bo w funkcji czasu wielu to jedni i ci sami; choćby dlatego
a więcej dlaczego? no sam piszesz - nie chce mi się więcej tak od razu i to jeszcze z rana kiedy i mi już się młode kartofelki ugotowały i też mogę już do śniadania...

btw
smacznego na cokolwiek tam idziesz w tym śniadaniu podane

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

widzisz, takie zdanie jak twoje to kwintesencja, podstawa do likwidacji państw narodowych i stworzenia "federacji unijnej" czyli jak dla mnie IV Rzeszy

państwa opierają się na odczuciach, których nie można w pełni zdefiniować naukowo, ale one istnieją od setek lat

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

państwa opierają się na odczuciach, których nie można w pełni zdefiniować naukowo, ale one istnieją od setek lat

Tak, owszem też. Jednak podstawą jest umowa i poczucie iż chcesz brać w niej udział. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jahooo napisał:

widzisz, takie zdanie jak twoje to kwintesencja, podstawa do likwidacji państw narodowych i stworzenia "federacji unijnej" czyli jak dla mnie IV Rzeszy

państwa da się zdefiniować naukowo i nie mylmy państwowości z narodowością
chociaż my nie mylmy mimo iż przeważająca większość w tym bzdura zwana prawem myli przez sam fakt że rozróżnia i używa samego słowa - narodowość

to abstrakcyjne określenie i niewiele więcej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Tak, owszem też. Jednak podstawą jest umowa i poczucie iż chcesz brać w niej udział. 

i tu wchodzi propaganda obcych państw, że poczucie "polskości" to coś gorszego , nienormalnego, że trzeba się tego wstydzić

i część społeczeństwa sie na ten lep łapie, pluje na własny kraj i kulturę

tymczasem ogromne grono turystów , którzy do nas przyjeżdżają, jest bardzo pozytywnie zaskoczonych, że nie widac u nas tłumów bezdomnych i innej patologii, jaka jest w "oświeconych" krajach UE czy w USA

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

i tu wchodzi propaganda obcych państw, że poczucie "polskości" to coś gorszego , nienormalnego, że trzeba się tego wstydzić

Jak ktoś ma takie poczucie, albo jakakolwiek propaganda jest w nim w stanie je wzbudzić, to może albo wyjechać z tego kraju, albo wyleczyć się z tego poczucia. Tylko leczenie nie polega na darciu ryja i ogłaszaniu wszem i wobec a zwykłym stanięciu przed lustrem i powiedzeniu sobie że nie widzę tu nic nienormalnego. 

• Thanks 1
Opublikowano

co zrobia ?? przegotuja sie czy wyskipia ??

trzeba kawke wypic.. ciasteczko zjesc.

49 minut temu, dysydent napisał:

zacznijmy od tego że nie ma czegoś takiego w precyzyjnej definicji jak

niemieckość , ruskość ...itd, itp

nie ma precyzyjnych kryteriów po których można naukowo analitycznie jednoznacznie określić co oznaczają te terminy zatem są fałszywe i błędne bo to że ktoś mieszka gdzieś - może się przenieść, mówi językiem - może się nauczyć kilku, pochodzi skądkolwiek - genetycznie ilość przodków wstecz pokoleniowo przyrasta w tempie geometrycznym, zatem i ...

itd

kolejny za trudny temat przynajmniej jak dla mnie i jak na dzisiaj, może gdzie na zimę, jesienne szarugi itp

no już dwa razy wspomniałem że za trudne tematy jak na teraz

a różnicy nie widzę między worcami tych dwu klik bo w funkcji czasu wielu to jedni i ci sami; choćby dlatego
a więcej dlaczego? no sam piszesz - nie chce mi się więcej tak od razu i to jeszcze z rana kiedy i mi już się młode kartofelki ugotowały i też mogę już do śniadania...

btw
smacznego na cokolwiek tam idziesz w tym śniadaniu podane

sa ludzie bez wlasciwosci-taki homo zasilkus-co raz glosujana tych raz na tych ale reszta to juz roznica kulturowa..mentala.

na snaidanie,parowki,dzem,szynka,ser bialy i zolty- co dzien inne menu.

42 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Kanapki się skoczyły?😆

tym razem wzialem zapiekanki-ucze sie od mistrza podrozy.

37 minut temu, jahooo napisał:

i część społeczeństwa sie na ten lep łapie, pluje na własny kraj i kulturę

tymczasem ogromne grono turystów , którzy do nas przyjeżdżają, jest bardzo pozytywnie zaskoczonych, że nie widac u nas tłumów bezdomnych i innej patologii, jaka jest w "oświeconych" krajach UE czy w USA

wychodza z dworca   i nie widza spiacych meneli na lawkach...

2 tysiace to juz tlum czy nie ?? tylu jest w krakowie..

32 minuty temu, marulekk napisał:

No weź na takiej wycieczce exclusive kanapki, tam pewnie na śniadanie kawior podają 

a ty musisz sie w gnoju paprac i jedyny kawior ktory jesz to ten gdy krowa ma sraczke.

kawior to dla takich jak ty. mi nie smakuje..

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

wychodza z dworca   i nie widza spiacych meneli na lawkach...

2 tysiace to juz tlum czy nie ?? tylu jest w krakowie..

Kraków to nie miasteczko 5 tysięcy mieszkańców, byłes kiedyś w USA ? widziałeś całe osiedla namiotów i domków kempingowych ?? Tam więcej bezdomnych mieszka niż ludzi w Krakowie

Opublikowano (edytowane)

jedz do darlowka

ogolnie to wiecej mieszka niz w calej polsce..

jest taki pseudo-dokumentalny serial homelees czy jakos tak..

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, jacus napisał:

sa ludzie bez wlasciwosci-taki homo zasilkus-co raz glosujana tych raz na tych ale reszta to juz roznica kulturowa..mentala.

na snaidanie,parowki,dzem,szynka,ser bialy i zolty- co dzien inne menu.

no poważniej to "któregoś dnia" można by rozłożyć na części termin "kultura"; co to takiego jest i czym różni się od snobizmu o ile czymkolwiek

druga sprawa - jeśli życzę smacznego to nie od razu znaczy że pytam do czego i zdaje się nawet to zastrzegłem

... co ja to chciałem jeszcze?... dwa odnośnie szpanu było,
acha; "homo zasiłkus" nno skoro łacinizacja fonetyki to nie polonizacja zaimka i homo parasitus jest w/g mnie w sam raz skoro jak wyżej piszą

1 godzinę temu, mirro napisał:

....

No i znowu to robisz?:lol: 

to niech będzie i ciąg dalszy

i jeszcze raz pobocznie szpanu to kawior można nazywać też - całkiem z resztą trafnie - zbuki rybne xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, dysydent napisał:

mógł by jakiś mądrzejszy od reszty w tych rządach rozegnać tę bandę darmozjadów spamerów od alertów RCB?

Proszę proszalny-emotikon.jpg?s=612x612&w=0&k=20&c=vmM6B4FY68sEGYQngIwNfqE5G9432HhqMbgDJjeVEH4=

Związki partnerskie - poprą będzie biorca i dawca .

uBfk9lGaHR0cHM6Ly9vY2RuLmV1L3B1bHNjbXMvTURBXy84YTk3MTgzOC04OGM2LTRkYWItYmZjMS05M2U4NDNhOTdhOWYuanBlZ5OVA1vNArTNEDvNCSiTBc0E2M0CNJUH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzI3NGMxZDY0NjcwODJjM2U2ZGZlOWQwOWY0YTZkZjZiLnBuZwDCAN4AAqEwB6ExBA

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v