Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

A czego się spodziewałeś po tym draństwie stepowym? Upaińcom się wszystko należy a wdzięczności żadnej nigdy się nie doczekasz. To jest wrogie nam plemię.

3 godziny temu, mirro napisał:

O joj. Polska też kiedyś miała tego właśnie sojusznika. I ten właśnie sojusznik nawet naszych żołnierzy nie wpuścił na defiladę po zwycięskiej wojnie, żeby ruskich nie drażnić. 

Co żeście się tak tych ukraińców czepili przecież niemcy więcej Polaków wymordowali .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Mówił że tylko on może załatwić reparacje, a teraz że zaletą tego spotkania jest to, że Niemiec nic nie da.    :P No i załatwił na cacy.  xD

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
Ulman napisał:

A czego się spodziewałeś po tym draństwie stepowym? Upaińcom się wszystko należy a wdzięczności żadnej nigdy się nie doczekasz. To jest wrogie nam plemię.

Toć są dźwięczni tylko nam mniej.

mirro napisał:

23 minuty temu, nie napisał:

Z badań European Council on Foreign Relations (ECFR) wynika, że Ukraińcy najbardziej cenią sobie pomoc Wielkiej Brytanii. 84 proc. ankietowanych wskazało właśnie na Londyn, jako na najbardziej niezawodnego sojusznika

O joj. Polska też kiedyś miała tego właśnie sojusznika. I ten właśnie sojusznik nawet naszych żołnierzy nie wpuścił na defiladę po zwycięskiej wojnie, żeby ruskich nie drażnić. 

Wojska ekspedycyjne jednak były i nawet niemce ich pod Dunkierką zaczęli liczyć. Znów francuzy w '39 byli gotowi niemców raczej jedynie zadeptać. Trzeba pamiętać, że Brytole byli po wojnie wyjebitnie zadłużone i takie niedrażnienie ruska, któremu niemiec odwalil 20 tys. marnych czołgów a on na stanie nadal miał 20 tys. dzięki kowbojom zamykało to kółko.

Takeda napisał:

2. Redukcja wydatków MON i wypieranie tego kolejne gówno rządzących półgłówków

Toć ja już niemam prawie nic monowskiego a system jest taki że gdybym chciał mieć nawet za własne pieniądze to we WOGu nie zamówię. W każdym razie równo rok temu minął resurs szmat i powinny mi zostać wymienione. Nic takiego się nie wydarzyło do dziś. Zeszłego roku też wprowadzono ustawą iż mundur mam mieć nie na trzy lata jeden jak do tej pory a na sześć. To któż rozpoczął te oszczędności?

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

dzisiaj widzialem w swinoujsciu niemiecki radiowoz kolo przejscia granicznego w gartz- zaden pis-o-wschodnio-polski przyglup tam nie pojechal pilnowac ???

nagrody zwożą  do pisjoebancuw  

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Co żeście się tak tych ukraińców czepili przecież niemcy więcej Polaków wymordowali .

ale gdy porównasz Niemca do upa to k**wy i rzeźnicy dzieci kroili żywcem umierali okropnych bulach główki dzieci nabijali na sztachety ............ byłem słyszałem jednego pana co udało mu się przeżyć ........ rzeźnik przy nich to nic    

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Opublikowano (edytowane)

kolega co serwisuje mi kombajn dzisiaj gadał mi ze jego taty chcą zwolnić 2 lata do emerytury , przyczyna kryzysu nie stawiają ogóle w przetargach w tym roku na rzecz ukraińskiego przewoźnika 

https://www.rp.pl/transport/art39724691-zbliza-sie-koniec-monopolu-pkp-intercity-bedzie-miec-konkurencje

@12Pafnucy  jeszcze ciebie ozusować wprowadzić niedziele handlowe a jak bd pracował przywieść ci pod dom inżynierów żeby twoja się nie nudziła

5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tego...

Błąd zrobiłeś...się osmiele zauważyć...

specjalnie żeby gwiazdek nie było  i nie myślał kto ze pisze ********

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

jeszcze ciebie ozusować wprowadzić niedziele handlowe a jak bd pracował przywieść ci pod dom inżynierów żeby twoja się nie nudziła

Niedziele to sam ustalam, a to o inżynierach, to dość obleśne, nawet na takiego jak ty.

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Tiaaa.

Dałeś tego przykład...

ok 100tyś ludzi w pl straciło prace , w 6 miesięcy .........   dlaczego mają mieć sie gorzej od ciebie ?  

Opublikowano

Znów byłby blackout gdyby nie wegiel i prąd z gniazdka.

449601418_878193777670995_7855275657075345252_n.jpg?stp=dst-jpg_p403x403&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=btLm8kAGw3oQ7kNvgEPIYES&_nc_ht=scontent-waw2-2.xx&oh=00_AYCGAIB5OjqDY7941pw443vE_kvL2KlFuvRlME6iEOwrYQ&oe=668CDF79

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Jakie zmiany.

Nic się nie zmienia.

Zrozum...

To jedna i ta sama klika...

Te same osoby u władzy ciągle od wielu lat.

rekordowy deficyt 

wszystkie inwestycje przerwane 

nfz od maja nie daje kasy szpitalom te się zadłużają   kredytami 

ciapatych się zwozi 

atomu nie buduje 

i setki innych a co z konkretami ? 🤣 

i setki rzeczy innych 

do rolników sie strzela do imigrantów nawet ostrzegawczych strzałów nie można 

mieszkasz w szałasie gdzieś na drzewie 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

mieszkasz w szałasie gdzieś na drzewie 

Ale czy ja chwałę to co obecnie?

Jedni gorsi od drugich...

Gdyby w pisie tych podstarzałych dziadów nie trzymano u władzy, Tusk nie miał by szans.

• Like 1
Opublikowano
Dnia 1.07.2024 o 23:06, dysydent napisał:

a kto każe kontrole robić wszystkich i ruch blokować jak te niemieckie świnie zrobiły zjazd nawet z autostrady świadomie generując korki?
wystarczy transport ciężarowy, kolejowy podejrzany o zwożenie niemieckich śmieci do Polski wyłapywać i stosowne kary tudzież do szkoplandu zwracać i stosowną akcję propagandowo informacyjną nakręcić. ruska czy niemiecka świnia jak nie dostanie po ryju to będzie się pchać tym więcej im więcej się jej pozwoli.

przecież powszechnie wiadomo w tym i w kręgach władz o co chodzi z tymi pożarami śmieciowisk w Polsce
to już jesteśmy aż takie łajzy aby pozwolić obcym s.ać i to niemal dosłownie w naszym kraju a my nic? oczywiście nie tylko niemieckie śmieci płoną po tych składowiskach le większość tego przez Niemcy wjeżdża. i nie ma znaczenia że to polskie dziadtransy to ściągają, winien i ten kto ściąga ale bardziej ten kto wysyła i płaci

Wyłapywać? Jak gdzie u nas u Niemca? Przy niedoborze pracowników straży granicznej i służby celnej. Kim? Ostatnio znajomy relacjonował mi pewne spotkanie w tej sprawie gdzie padła propozycja taka jak twoja. SG natychmiast powiedziana, ze nie mają kim. Jak chcesz wyłapywać tiry jadące do PL na autostradzie do kontroli? Na radiu będziesz ich wołał na parking? I pewnie przyjadą co? Ok można łapać te tiry na polskich drogach. Ale kto ma to robić? W Policji SG niedobór etatów a wiesz ile tysięcy tirów jedzie dziennie przez Świecko? Możesz se łapać te tiry gdzieś po Polsce ale dla Niemca to już nie bezie żadna dolegliwość. Korek na autostradzie też nie bezie dla Niemca dolegliwością bo z DE do PL mało Niemców jeździ. Wystarczy zimą pojechać z Berlina do Świecka A 12 i po stanie utrzymania zimowego zobaczyć, zę dla Niemca to droga donikąd.

Oczywiście transport odpadów należy tępić ale to akurat za pisu zrobił się z tego gigantyczny proceder i interes milionowy jeśli nie miliardowy.

19 godzin temu, nie napisał:

B7-k9lBaHR0cHM6Ly9vY2RuLmV1L3B1bHNjbXMvTURBXy83ZjUzZTFhYTJhYWRlODRjZjkxMTU5MjAzMDBhZDYzNC5qcGeSlQPNAV1IzQROzQJtkwXNAljNAVDeAAKhMAehMQQ

jacy politycy? :D 

kiedyś pis robił zamach na wolne media a teraz robią politycy :D 

takie to są te media wolne i niezależne, ........ z nimi

Nie rozumiesz w czym jest problem. Tu nie chodzi o to, ze polski rząd prześladuje jakieś media. I nie chodzi tu o jakiś zamach na jakie kolwiek media w PL.

16 godzin temu, nie napisał:

Z badań European Council on Foreign Relations (ECFR) wynika, że Ukraińcy najbardziej cenią sobie pomoc Wielkiej Brytanii. 84 proc. ankietowanych wskazało właśnie na Londyn, jako na najbardziej niezawodnego sojusznika. Na drugim miejscu znalazła się z kolei Litwa z wynikiem 77 proc.

Polskę wyprzedzają jeszcze USA, Niemcy, Francja i UE (jako całość). Gorszy wynik niż nasz kraj miały jedynie Włochy i Rumunia.

Polskę jako niezawodnego sojusznika postrzega 60 proc. Ukraińców, z czego jedynie 15 proc. zaznaczyło opcję "bardzo". Natomiast aż 35 proc. badanych stwierdziło, że Polska w ogóle nie jest "niezawodnym sojusznikiem".

za dużo i za łatwo dostają, dlatego nie potrafią docenić, należało by im śrubkę przykręcić

-----------------------------------

praworządność

Co się dziwisz Duda jeździł i prawie klękał przed Zalenskym. Pis ich tak rozpuścił. A teraz już są dla was bee. Bracia Ukraińcy tak ich nazywaliście teraz już nie są braćmi co?

Opublikowano
10 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Gdyby w pisie tych podstarzałych dziadów nie trzymano u władzy, Tusk nie miał by szans.

A gdyby te dziady miały choć trochę oleju w baniakach, to Tusk też nie miałby szans a i dla Polski byłoby to z korzyścią. A tak dziady się starzeją, rozumu im nie przybywa więc i Tusk musiał wrócić.:lol:

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

A gdyby te dziady miały choć trochę oleju w baniakach, to Tusk też nie miałby szans a i dla Polski byłoby to z korzyścią. A tak dziady się starzeją, rozumu im nie przybywa więc i Tusk musiał wrócić.:lol:

ten malopolski cyrk pokazal ze ciezko sie ucza rozumu.

https://www.onet.pl/informacje/onetkrakow/przelom-w-malopolsce-prawo-i-sprawiedliwosc-wybralo-marszalka/mpsdn8p,79cfc278

prezes przegral z ludzkom przyzwoitoscia- kmita to byl kawal w-uja a i tak go popieral.. ciekawe czemu ?? 🤣.mlodzi chlopcy u prezesa powazanie maja ..

ten drugi to nasz chlopak z sasiedniej gminy. czesto na imprezy zagladal.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v