Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

A Tusk przyjaciel niemiec nic nie P0prawi

To powiedz mi Rysiu za czyjej okupacji Polakom się żyło?

Opublikowano (edytowane)

@PRIMO Ja tych czasów nie pamiętam, ale prababcia rocznik 1910 źle okupacji niemieckiej nie wspominała, najgorzej wg niej było w latach 1945-1955. A najgorzej to o Piłsudskim opowiadała i jaka wtedy bieda na wsi była ...

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Najlepiebyło od 2015 do covida

Nierobom i leniom na pewno ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Osoby, które pamiętały lata 1915-1918 spodziewały się po niemcach przyzwoitego traktowania i przestrzegania prawa - i srogo się zawiodły juz w październiku 1939 roku, chociaż to akurat bardzo zalezało, jakie jednostki operowały lub stacjonowały na danym terenie

Opublikowano

Małgorzata Tracz: W I połowie roku złożę projekt ustawy o likwidacji ferm futrzarskich

W pierwszej połowie tego roku zamierzam złożyć w Sejmie projekt ustawy zakładającej likwidację ferm futrzarskich - powiedziała Małgorzata Tracz, posłanka KO (Zieloni), przewodnicząca parlamentarnego zespołu na rzecz zakazu hodowli zwierząt na futro.

https://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/inne-hodowle/malgorzata-tracz-w-i-polowie-roku-zloze-projekt-ustawy-o-likwidacji-ferm-futrzarskich,140412.html

Opublikowano (edytowane)

Jak to się powiada dziś futrzaki , jutro krowy za nimi kury i będzie 5 Rudego z większością .

A jak PSL będzie przeciw ?? Wtedy głos Jarka się przyda

PSL WSZYSTKO POPIERA JEDNA KOALICJA .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

Co ma do tego opozycja ?.

Rządzi rudy i jego koalicja , on stanowi prawo , jakie dali mu obywatele zwanej rewolucją z 15 paź .

Wyborcy teraz co mają , Hodowlę niech , krzyczą do obecnej władzy i pokażą siłę .

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A ty razem z Witkiem macie namieszane w głowach przez stare TVP ...Jak Rysiek kochał PiSde bo dostał suszowe to było dobrze ?? xD

Na PiSde kiedyś głosowałem, na Tuska i PO nigdy, ale ja kocham Tuska xD

Co się dziwisz. 

Jaracie się tu działaniami Tuska I spółki  to i takie zdanie owas mają🤷 zresztą to działa w obie strony.

Macie coś że 100dnu rządów wielbiciela tak wielu z tu obecnych . Poklepcie po ramieniu go...

https://www.facebook.com/share/v/9bqSf1cDvg2hXttp/

Opublikowano
54 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

O to Kaczyński poprze...

52 minuty temu, galan99 napisał:

Nie musi przecie mają i tak większość .

jak to swojej piątki dla zwierząt nie poprze?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, GRZES1545 napisał:

Co się dziwisz. 

Jaracie się tu działaniami Tuska I spółki  to i takie zdanie owas mają🤷 zresztą to działa w obie strony.

Macie coś że 100dnu rządów wielbiciela tak wielu z tu obecnych . Poklepcie po ramieniu go...

https://www.facebook.com/share/v/9bqSf1cDvg2hXttp/

Taki port w Świnoujściu trzeba przeanalizować żeby nie wyszło jak z Ostrołęką ... Port Kontenerowy, fajnie, tylko sieć dróg to Świnoujścia trochę słaba, Gdańsk/Gdynia pewnie by lepiej wyszły pod tym względem. Sam jak budujesz oborę czy chlewnie to się powinieneś zastanowić czy się to opłaca, czy to potrzebne, tak samo magazyn na zboże.

Tak samo jak lotnisko towarowe pod Warszawą gdy większość przemysłu mamy w okolicach Śląska ... Może lepiej lotnisko pasażerskie pod Warszawą, a towarowe na Śląsku ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
28 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tak samo jak lotnisko towarowe pod Warszawą gdy większość przemysłu mamy w okolicach Śląska ... Może lepiej lotnisko pasażerskie pod Warszawą, a towarowe na Śląsku ??

Panie dyrektorze, ale jezioro...

Jezioro się przesunie

• Haha 1
Opublikowano
21 godzin temu, v11 napisał:

tak jak PIS- PO też kiedyś straci władzę i wtedy ci inni też ich rozliczać będą w taki sam sposób stąd pomysł aby wybudować więzienie na 460 osób plus kilka izolatek dla ministrów i premiera i co 4 lata rotacyjna wymiana tak jak w Rumuni prawie każdy były  premier idzie na urlop 

I o to właśnie chodzi. Tu powinni wszyscy się cieszyć bo w końcu złamano takie nie pisane porozumienie między wszystkimi politykami, ze kłócimy się dla wyborców gdzie się da ale krzywdy sobie nie robimy. Bardzo dobrze. niech rozliczają. Niech ci od Tuska mają teraz z tyłu głowy, że jak kiedyś przyjdą jacyś inni może częściowo ci z piu to się z nimi cackać nie będą. jestem zadowolony.

Jak tu pisowców nie nazwać nieudacznikami. Oni co nie zrobią to wychodzi na odwrót jak chcieli. Tak jak Wojciechowski chciał dopłaty podnieść a obniżył. Cymbały oddając sprawę Glapy do TK obniżyli mu tylko liczbę posłów potrzebnych do postawienia go przed TS. Normalnie idioci.

Nie tak miało być. Fatalny błąd PiS ws. szefa NBP (msn.com)

Wyrok Trybunału Julii Przyłębskiej zawiera trzy punkty, z których najistotniejszy jest punkt 2., który "wyrzuca" z ustawy o Trybunale Stanu normę określającą większość potrzebną do postawienia prezesa NBP przed TS. Do tej pory była do tego potrzebna tzw. bezwzględna większość głosów (głosów za musi być więcej niż przeciw i wstrzymujących się) w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów. I tutaj zaczyna się problem, który TK w pośpiechu mógł przeoczyć.

Jak mówi w rozmowie z money.pl dr Marcin Krzemiński, konstytucjonalista z Katedry Prawa Konstytucyjnego Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie, w sytuacji braku określenia tych wymogów w ustawie, znajduje zastosowanie ogólna norma art. 120 Konstytucji, zgodnie z którą jeżeli ustawa lub uchwała Sejmu nie stanowi inaczej, Sejm podejmuje uchwały zwykłą większością głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów.

To oznacza, że skutkiem wyroku TK jest obniżenie wymogów dla koalicji pod kątem pociągnięcia prof. Glapińskiego do odpowiedzialności.

- Zdaję sobie sprawę z tego, że jeśli uznać to rozstrzygnięcie za prawnie wiążące, to jego skutki są absurdalne, bo obniżyły rygory dla postawienia prezesa NBP przed TS do najniższych z możliwych. To konsekwencja szybkiego procedowania zamówień politycznych przez osoby o wątpliwych przymiotach - przekonuje dr Krzemiński.

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

I o to właśnie chodzi. Tu powinni wszyscy się cieszyć bo w końcu złamano takie nie pisane porozumienie między wszystkimi politykami, 

Ogólnie powinni rozliczyć od starych komuchów ubeków po brukselskie  dupowłazy  każdy głosujący na szkodę PL powinien za to odpowiedzieć tak aby wiedzieli kto ich wybrał .Niema drugiego tak skurwiałego państwa na świecie żeby dla własnych celów szkodzić społeczeństwu (niech po głosowaniach w brukseli tłuką się szrachetami ,widłami obojętne ale nie szkodzić zasranej PL .Mam pecha że śląsk przyłączyli po ii wojnie i przyszło mi tu żyć - szkoda gadać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v