Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Zbyszek, nie uważam że lekarz jest kimś lepszym

Lepszym nie, ale lepsze wykształcenie, powinno mieć odzwierciedlenie w PLN.

Profesor i Kopacz dołów, nie powinno stać na równi...

• Like 2
Opublikowano
16 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tia? Popytaj pracowników sklepów co myślą o pracy w niedzielę...I jak im płacą za te przysługę? Uwierz że nie są to takie profity jak ma lekarz czy strażak. A jak ktoś twierdzi że to lekka praca niech się zatrudni 😎

Na zachodzie Europy wszystkie niedziele wolne i soboty do 13⁰⁰ sklepy otwarte i nikt nie narzeka. Tak jest od lat .

Nikt im tam nie każe pracować.

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No i to do pionu nierobów stawia...

Kasa za umiejętności, a nie za minimalną ustalana odgórnie...takie moje zdanie.

Uwierz mi że gdybyś popracował w Sklepie wysokoobrotowym marzył byś o dniu wolnym, nie uważam że są to nieroby. Nieróby to przychodza na dzień dwa do pracy I lecą na zwolnienie...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Ulman napisał:

Każą im pracować więcej jak 40 godzin tygodniowo? 

Jak się tam zatrudnisz to zobaczysz. Powtarzam, w Niemczech i innych sąsiednich krajach ludzie z tym nie mają problemu...

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Grześ znasz kogoś z takiego sklepu?

Za niedzielę inne dni wolne.

Nie narzekali ci co znam.

Pracy nie brakuje ostatnio.

Można gdzie indziej zarabiać.

W kilku sklepach widziałem...szukam pracownika.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Serio myślisz, ze jak będziesz wyzywał to się przejmę tym co piszesz. Ja ci mogę jedynie współczuć agresja bez braku argumentów to przejaw twojej słabości i frustracji.

przecież ja cię nie wyzywam to wasze sztandarowe hasło wiec o co ci kaman ? 

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Widać posłuchali rady Ulmana😆

6 minut temu, Ulman napisał:

Nikt im tam nie każe pracować.

Opublikowano (edytowane)

Jak pracownikowi nie pasuje to zmienia robotę i się szuka kolejnego. Jak sie gamonia wyrzuci to też się szuka kolejnego - nie wiem co cię dziwi. To jest najnormalniejsze na świecie że ludzie zmieniają pracę.

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

Widać posłuchali rady Ulmana😆

Nie sądzę.

Dobry pracownik jest poszukiwany, i dobrze opłacany.

Pracodawca takiego szanuje.

Roszczeniowy tylko odnaleźć się nie potrafią.

Opublikowano
37 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Czemu nie założysz własnego biznesu i nie zapłacisz pracownikowi no no 6 tysięcy na rękę?

Czemu wymagasz chyba ego od innych?

Przykład daj, a nie tylko roszczeniowo .

ja tyle daje za 3 tygodnie pracy 

Opublikowano

Was już się nie da sprowadzić niżej niż poziom pisowca.

Tak normalnych inaczej tak po pisowsku.

,,merytoryczne" argumenty wg huby🤣

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Profesor i Kopacz dołów, nie powinno stać na równi...

to nie ty regulujesz tylko rynek jeśli wszyscy bd się uczyć , a kopać nie bd miał kto to zarobki bd na tym samym poziomie 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Oooo i z lewicową odsieczą Roman przybył🤣

witam pisojebacu 

Opublikowano

Są przypadki że pracownicy są wykorzystywani z powodu braku odwagi i wiary w siebie. Ile to ja czasu namawiałem jednego pracownika żeby rzucił robotę w cholerę i znajdzie gdzie indziej. I zawsze słyszałem "tobie to łatwo powiedzieć a jak nie znajdę pracy to z czego będę żyć" pracowała dziewczyna za najniższą krajową 6 dni w tygodniu.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Nie sądzę.

A ja sądzę, naczytali się cennych porad Ulmana i popierdolili handel teraz niema komu w tygodniu handlować a nie dopiero w niedzielę😆

• Haha 1
Opublikowano

teraz wam pokaże jak wygląda polityka zagraniczna Tuska zakpili sobie z niego 

Mariusz Paszko, portal Fronda.pl: Platforma Obywatelska wystosowała na stanowisko wiceprezesa Europejskiej Partii Ludowej, Andrzeja Halickiego. Jednak Manfred Weber zignorował jego kandydaturę i wysunął jako własną Ewy Kopacz, która wezwała Webera do respektowania decyzji krajowej ws. Halickiego i stwierdziła, że nie ma zamiaru kandydować na wspomniane stanowisko. Jak by to Pan Poseł skomentował?

W oczywisty sposób Weber zakpił z Tuska. To jest to kolejny dowód na to, że Niemcy traktują nas jako państwo drugiej kategorii i jako teren do ich gospodarczej i mentalnej ekspansji. W tej chwili im niepotrzebne są czołgi - wystarczy Europarlament.

https://www.fronda.pl/a/Pawel-Kukiz-dla-Frondy-Weber-zakpil-z-Tuska,231480.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1Fr9CWG14Y9RLnpCEsZ9KL0Sjpkt7vADsbUSSEeLxlOpEC2mm1lzNLiXk_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

to nie ty regulujesz tylko rynek jeśli wszyscy bd się uczyć , a kopać nie bd miał kto to zarobki bd na tym samym poziomie 

W sumie to się zgadzam z tym co napisałeś 

Jednak moim zdaniem ci uczeni powinni lepiej zarobić ... na bo po po co się by było ...łuczyć.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Są przypadki że pracownicy są wykorzystywani z powodu braku odwagi i wiary w siebie. Ile to ja czasu namawiałem jednego pracownika żeby rzucił robotę w cholerę i znajdzie gdzie indziej. I zawsze słyszałem "tobie to łatwo powiedzieć a jak nie znajdę pracy to z czego będę żyć" pracowała dziewczyna za najniższą krajową 6 dni w tygodniu.

tu masz racje znam takich , przeważnie starsze pokolenie ... gada sie im a oni gadają wszędzie dobrze gdzie nas niema 

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Grześ znasz kogoś z takiego sklepu?

Za niedzielę inne dni wolne.

Nie narzekali ci co znam.

Pracy nie brakuje ostatnio.

Można gdzie indziej zarabiać.

Znam, sam dorabialem...pogadamy kiedyś o tym. Nie jest tak wszędzie kolorowo. Teraz w każdym sklepie szukają ludzi, jak ktoś  przyjdzie to jest jak piszesz albo nieroby albo roszczeniowi.  Albo zaraz na zwolnienie. Długi temat...lecę coś pooglądać 🙋‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

A ja sądzę, naczytali się cennych porad Ulmana i popierdolili handel teraz niema komu w tygodniu handlować a nie dopiero w niedzielę😆

Tiaaaa, pewnie mieli sią dać szantażować i ciągle ich kasą pompować żeby się nie daj Bóg nikt nie odszedł. Nie będą ci to będą inni 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v