Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Jak jechałem na Golan, to byłem "ciulem ze znajomościami", jak do Jugosławii "to pewnie jedzie po dolary", jak do Iraku to znowu "amerykańskim najemnikiem i sługusem". pojechałem na powódź to kobita lała mnie po gębie i wyzywała, bo niby wysadziłem wał powodziowy. I co? Mam reagować? Co mam powiedzieć? List otwarty napisać? Żalić się na swój los? Widocznie obelgi wpisane w tę robotę. Mogę zgłosić przełożonym . Co z tym zrobią?  Akcję "murem za mundurem"? Trza łyknąć po służbie stakana, odespać problem i rano znowu robić swoje. Nowy dzień, nowe problemy.

Dokładnie tak samo mają policjanci czy strażacy, jeden pochwali, tysiąc przeklnie. Takie życie.

Opublikowano
7 godzin temu, witejus napisał:

,,merytoryczna🤓" odpowiedź, ty wiesz co to jest merytoryczna odpowiedź?

Co to jest odpowiedź merytoryczna?

Chodzi o skupienie się na sednie sprawy. W merytorycznej komunikacji liczy się konkretna, rzeczowa treść, nie zaś puste frazy czy ozdobniki.( cytat)
No właśnie, konkretna odpowiedź na zadane pytanie, a nie pieprzenie o d*pie Maryni.
Pytam jeszcze raz gdzie był twój skowyt gdy opluwano żołnierzy, SG ZA RZĄDÓW PISU, DLACZEGO NIE SKOWYTAŁEŚ MIMO ŻE WIEDZIAŁEŚ ŻE ŻOŁNIERZE SĄ ARESZTOWANI I ZAKUWANI W KAJDANY? Może napisane wielkimi literami pytanie dojrzysz i odpowiesz ,, merytorycznie"

Wystarczy, ze ty skowytasz i będziesz skowytał. Wtedy skowytałeś i dalej skowyczesz. W dodatku kompromitując się. Ty skowytałeś za pisu jak za pisu ŻW skuwała żołnierzy. To po co teraz skowytasz.. Wasza taktyka legła w gruzach okazało się, że za pisu ŻW robiła dokładnie to samo. Teraz to ci już tylko nerwy zostały co widać w twoich tekstach.

3 godziny temu, nie napisał:

każdy, nie trzeba być żołnierzem, może użyć obrony (broni), gdy ktoś zagraża jego życiu

żołnierze delegowani do ochrony granicy mają takie same prawa jak straż graniczna

tylko dowódcy chyba o tym nie wiedzą i tu jest problem

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

dopiero pis wprowadził przepis, że osoba zaatakowana w swoim domu i broniąca się, nawet gdy, przekracza granice obrony koniecznej nie podlega karze (patrząc na wyniki głosowania, przepis ten, nie spodobał się wielu wyborcom po) 

To po co za pisu zamykali żołnierzy za dokładnie takie same sytuacje jak ta ostatnia o której tu tak się rozpisujecie. Za pisu ŻW robiła dokładnie tak samo jak ostatnio za ko. Pis atakuje Tuska i rząd za to, że ŻW zakuła dwóch żołnierzy ale jak na gamoni z pisu przystało nie sprawdza czy za ich rządów to niemiało miejsca. Za to sprawdza to obecny rząd i okazuje się że miało. Pis atakuje więc obecny rząd za to co sam robił. I koniec tematu.

Wynikiem tego znowu zrobiono głupków z wyborców pisu co można zauważyć nawet po zachowaniu niektórych tutaj.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 12.06.2024 o 05:17, mirro napisał:

https://www.radio.bialystok.pl/wiadomosci/index/id/229634

"Szef MON Mariusz Błaszczak podjął decyzję o stworzeniu wojskowego zgrupowania zadaniowego w pobliżu granicy z Białorusią. Celem operacji są głównie szkolenia żołnierzy WP, ale zgrupowanie będzie też stanowić odwody w przypadku pogorszenia sytuacji na wschodniej granicy."

A jeżeli jest tak jak myślę, to wcale się nie dziwię że umocowanie prawne żołnierzy na granicy jest żadne i są kłopoty, jakie obecnie występują. 

Pan Błaszczak wpie.rdolił mundurowych w bagno od samego początku a teraz rwie szaty że nikt nic z tym nie robi.

miruś to było rok temu ... gdy twoja partia atakowała wszystkich żołnierzy ... łącznie z baśką która  ryja darła ale nie za darmo za posadę w tvp  ...  no i żaden wojskowy nie zginął 

tu masz miruś https://filmiki.tv/zolnierz-wot-nagral-film-to-nagranie-jest-nielegalne-nie-mam-pozwolenia_49547

tak rządy nie rządu 

Może być zdjęciem przedstawiającym ‎1 osoba i ‎tekst „‎Gutab 100 ن @BatugWojciech KGHM wycofuje się z technologii małych reaktorów jądrowych SMR. Oficjalnie: jest za droga. Wpisanie się W trend zapaści CPK, Orlenu, zatrzymania rozwoju portów i Odrzańskiego Szlaku Wodnego, Izery, spowolnienia atomu, degradacji instytucji narodowych... Pandemia degradacji Polski. 17:57 12 cze 24 16,2K Wyświetlenia‎”‎‎

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Zygfryd Czaban @CDzwoni Prąd będziemy brali tylko z niemieckich elektrowni na węgiel brunatny. #Brunatnyład #NieBędzieNic TYOOENIR Tygodnik Solidarność @Tysol 18 18g. g. Koniec programu małych reaktorów jądrowych KGHM tysol.pl/a123179-kone... 8:12• 13 cze 24 4.1742 742 Wyświetlenia”

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Zatrzymanie rozwoju...........Izery? Jaja se Romek robisz. Że tez pisowcy mają czelność pisać o Izerze. To w ogóle za pisu był jakiś jej rozwój, że jest teraz jego zatrzymanie? Propaganda durni dla durni. Romek wytrzeźwiej jak auto stoi nie da się już go drugi raz zatrzymać.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Romek ale ruscy nie głosowali w polskich wyborach tylko Polacy tam przebywający. Dlatego Polacy przebywający na BY czy RU często prześladowani nie chcieli głosować na pis sojusznika rządów które ich tam prześladują.

Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał:

@hubertuss, ty taki światły....

Co sądzisz o nagłośnieniu u już byłego ministra ...obrony?

Skoro nagłośnienie zawiodło, to czemu odszedł?

Ja ciągle tego pojąć nie mogę...

Nic nie sądzę. Nie wnikam czy nagłośnieni czy wypił sobie. Jeśli wypił nie pierwszy on i nie ostatni. To się zdarza wszystkim jak pamiętam ponad podziałami.

16 minut temu, Roman176 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Milena Skarbek @Utkanazesnow PO W opozycji: -Skandal! W Polsce jest za mało lekarzy. -PiS otwiera kilkanaście kierunków lekarskich. PO jak rządzi: -Zamyka 9 z nich. ← interia WYDARZENIA Może dojść do likwidacji dziewięciu kierunków lekarskich. Rekrutacje wstrzymano Oprac.: Agnieszka Kasprzyk Matura 2024 Środa, 5 czerwca (10:26) 11:18• 12 cze 24 51,8K Wyświetlenia”

To może te kierunki u Rydzxyka gdzie lekarzy ma się uczyć jedynie z książek bez jakiej kolwiek praktyki. Bo uczelnia nie dogadała się z jakim kolwiek szpitalem.

Opublikowano
37 minut temu, hubertuss napisał:

Zatrzymanie rozwoju...........Izery? Jaja se Romek robisz. Że tez pisowcy mają czelność pisać o Izerze. To w ogóle za pisu był jakiś jej rozwój, że jest teraz jego zatrzymanie? Propaganda durni dla durni. Romek wytrzeźwiej jak auto stoi nie da się już go drugi raz zatrzymać.

mozna jeszcze go halda wegla zasypac-nikt nie kupuje co sie ma marnowac.

24 minuty temu, Roman176 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Milena Skarbek @Utkanazesnow PO W opozycji: -Skandal! W Polsce jest za mało lekarzy. -PiS otwiera kilkanaście kierunków lekarskich. PO jak rządzi: -Zamyka 9 z nich. ← interia WYDARZENIA Może dojść do likwidacji dziewięciu kierunków lekarskich. Rekrutacje wstrzymano Oprac.: Agnieszka Kasprzyk Matura 2024 Środa, 5 czerwca (10:26) 11:18• 12 cze 24 51,8K Wyświetlenia”

a w kolegium humanum tez byl taki kierunek ??

Opublikowano (edytowane)

Nie przynosi podobnie jak nie przynosiło Lechowi Kaczyńskiemu Aleksandrowi Kwaśniewskiemu i całemu szeregowi innych. O ile Kierwiński był pijany bo się jakoś tym nie zajmowałem i nie śledziłem. Aż dziwne, ze ludzie jeszcze do tego wracają. Duda niby trzeźwy a czasami jak powie to jak po pijaku. 

Opublikowano (edytowane)

NO ale on jeszcze pijany nie występował to może nie pijak. Tygrysek cudem na to stanowisko nie jest. Ale lepszy niż osżoło0m Macierewicz czy Błaszczak z deficytem intelektualnym jak go nazywał Dorn.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v