Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Agrest napisał:

Tłucze wszystko po drodze.

Podlał, nie tłukło. Widać modlitwy prostego ludu wysłuchane być mogą.

2 godziny temu, dysydent napisał:

a gdzieżeś to człowieku jakąkolwiek cywilizację zobaczył? i Czarnek i Biedroń to skrajne wobec siebie tylko dewiacje a nie żadne cywilizacje;

Czarnka to ja nadal rozgryźć, albo zaszufladkować nie mogę. Ten facet czasami wydaje się być w zasadzie normalny. Ale czasem wyłazi z niego taka buta i knurostwo, że strach. Ludzie co znają go bliżej mówią iż to nawet taki zatwardziały PiSowiec nie jest. Nie wiem, może gdzie przy jakiej wódce by go bardziej wybadał?

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Podlał, nie tłukło. Widać modlitwy prostego ludu wysłuchane być mogą.

Czarnka to ja nadal rozgryźć, albo zaszufladkować nie mogę. Ten facet czasami wydaje się być w zasadzie normalny. Ale czasem wyłazi z niego taka buta i knurostwo, że strach. Ludzie co znają go bliżej mówią iż to nawet taki zatwardziały PiSowiec nie jest. Nie wiem, może gdzie przy jakiej wódce by go bardziej wybadał?

Powiat Opolski zniszczony doszczętnie przez grad no nie cały ale tam gdzie stłukło to nie ma nic upraw . 

Czarnek z mojego rejonu wyborczego ma prawicowe poglądy , wierzący , przeciwieństwo lewaka Trzaskowskiego , broni krzyża , broni prawdy którą zakłamuje lewica i PO że np . dzieci LGBT były za PIS zaszczuwane czy coś tam podobne i tyle . Młody wykształcony były wojewoda lubelski , pracował na KUL.

3 godziny temu, witejus napisał:

Media TVN i neo publiczne grzeją temat Budy i Czarnka za mówienie niewygodnej dla lewaków prawdy . Że Śmiszek ma męża to jest prawda czy fałsz ?

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Taaaaa zwalaj na ludzi żeby wybronić KK. Ludzie wtedy nie mieli absolutnie nic do powiedzenia a za wszystkie sznurki pociągał Kościół. Chcieli mieć monopol na wszelka wiedzę i na jedną jedyną słuszną prawdę. 

Motłoch miał się ich bać i być posłuszny. Ktokolwiek był myślący i jakkolwiek ambitniejszy to albo sie im podporządkował  albo go ukatrupili oskarżając o czary i herezje. Herezją było wszystko co nie mieściło się w kanonach KK. 

Kościół ma na sumieniu tyle istnień i cierpień co najbardziej zbrodnicze systemy w historii świata. To że idziesz w zaparte jak ostatni zaprzaniec świadczy tylko twoim nieuctwie i nieznajomości historii.

Mamy właśnie piękne Zielone Święta , wczoraj msze św. dzisiaj są 3 msze w kościele , idź chociaż na chwilę .

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Chodzę regularnie ale wiara a wiedza czym jest KK jako światowa organizacja i jaka jest historia, to dwie różne sprawy.

Cieszy mnie to a co do KK to jest modny teraz trend ile to zła kościół narobił . Są komunie , chrzciny , śluby sakramenty przyciągają nadal tłumy . Komu nie po drodze z KK niech przyjmie apostazję i nie judaszy , przykład piosenkarz Podsiadło .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Co tam w świecie?

Mosad przyznał się do zorganizowania zamachu?

A sory, oni się nie przyznają...

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
36 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Czy po śmierci prezydenta Iranu kraj ten otworzy się na świat

Yyyyyy w sensie wysłania wiekszej ilości dronów w swojej okolicy?:lanie2:

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Cieszy mnie to a co do KK to jest modny teraz trend ile to zła kościół narobił . Są komunie , chrzciny , śluby sakramenty przyciągają nadal tłumy . Komu nie po drodze z KK niech przyjmie apostazję i nie judaszy , przykład piosenkarz Podsiadło .

O czym ty tak w sumie piszesz? Traktujesz KK jako całość i utożsamiasz z Bogiem a to bardzo poważny błąd. Bóg i wiara to jedno a korporacja jaką jest KK to zupełnie inna sprawa. Ta organizacja ma na sumieniu być może nawet miliony istnień i to pomordowanych bestialsko ponad wszelkie normy.  KK nie przy pomocy nauki, miłości bliźniego i 10 przykazań wprowadzał chrześcijaństwo ale poprzez grabieże i brutalne mordy. Rozzuchwalało ich to że działają w imię Boga i nie mieli żadnych hamulców. 

To że się o tym nie mówi jest defektem kulturowym którego jesteś przykładem. Jak ktoś przedstawia historyczne działania KK to znaczy że krytykuje, a jak krytykuje to pewnie nie wierzący, a skoro tak to niech nie wchodzi do kościoła.  Bzdura. 

Opublikowano
Agrest napisał:

Co tam w świecie?

Mosad przyznał się do zorganizowania zamachu?

A sory, oni się nie przyznają...

A to nie rosjanie są specami od ostrego cienia mgły?

mirro napisał:

Ale czasem wyłazi z niego taka buta i knurostwo

Yyyy... życie mnie nauczyło iż łatwiej udawać spokojnego człowieka niż buca. Choćby dlatego iż wystarczy aby buc się nie odzywał to wygląda całkiem normalnie. To wiesz..

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak ktoś przedstawia historyczne działania KK to znaczy że krytykuje, a jak krytykuje to pewnie nie wierzący, a skoro tak to niech nie wchodzi do kościoła.  Bzdura. 

Krytyka - krytyce nie równa , bo akurat w ostatnim czasie przybrała ona charakter destrukcyjny . Nie jest prawdą ,że katolicy nie znają historii Kościoła, ale jeżeli ktoś walczy z Kościołem  to wybiera same krytyczne informacje i je ciągle " mieli " w opinii publicznej, aby wykreować maksymalnie negatywny obraz w sobie obranym celu . np " opiłowania Katolików ......" . Akurat w Polsce istnieje raczej pozytywny obraz Kościoła , ale nie wszystkim to odpowiada .

Edytowane przez andrzej78
  • Thanks 1
Opublikowano

Ochrona uczuć religijnych w wybranych państwach Europy. Analiza prawnoporównawcza z uwzględnieniem orzecznictwa Europejskiego Trybunału Praw Człowieka

W Polsce jest dno bagno .

https://ordoiuris.pl/wolnosc-sumienia/ochrona-uczuc-religijnych-w-wybranych-panstwach-europy-analiza-prawnoporownawcza-z

Wyrwane dla przykładu .

3.2. Hiszpania

W hiszpańskim Kodeksie karnym z 1995 r.[95] obraza uczuć religijnych penalizowana jest w art. 525 ust. 1, który stanowi:

„1. Karę grzywny w wysokości [równowartości wynagrodzenia za okres] od ośmiu do dwunastu miesięcy ponosić będzie ten, kto, dla obrażenia uczuć członków wyznania religijnego publicznie, ustnie, pisemnie lub za pomocą jakiegokolwiek rodzaju dokumentu szydzi z ich dogmatów, wierzeń, rytuałów lub ceremonii, jak również złośliwie przeszkadza, również publicznie, tym którzy wyznają lub praktykują [swoją religię].

2. Tę samą karę poniesie ten, kto publicznie szydzi słowem lub pisemnie z osób niepraktykujących żadnej religii lub w ogóle.

Opublikowano
14 minut temu, andrzej78 napisał:

Krytyka - krytyce nie równa , bo akurat w ostatnim czasie przybrała ona charakter destrukcyjny . Nie jest prawdą ,że katolicy nie znają historii Kościoła, ale jeżeli ktoś walczy z Kościołem  to wybiera same krytyczne informacje i je ciągle " mieli " w opinii publicznej, aby wykreować maksymalnie negatywny obraz w sobie obranym celu . np " opiłowania Katolików ......" . Akurat w Polsce istnieje raczej pozytywny obraz Kościoła , ale nie wszystkim to odpowiada .

To nie tylko kwestia przekazu ale też odbioru. Zatwardziałe katolstwo nie powie złego słowa nawet jak ich proboszcz to pijak i ma dzieciaka z gosposią. Największy problem jest z tym że lud jest ciemny, nie wykształcony i nie ma żadnych ambicji poznawczych. Nikt ich nigdy nie uczył o wstydliwych praktykach KK i teraz historyczną prawdę traktują jako pomówienia i atak na KK

5 minut temu, galan99 napisał:

To że w Polsce jest bydło i niema za to żadnej kary .

A jaka powinna być kara i za co?

Opublikowano

W Polsce byle kto wtargnie do kościoła i nie ma za to kary .

Sąd umorzył sprawę zakłócenia mszy przez Joannę Scheuring-Wielgus

Sąd rejonowy w Toruniu uznał, że posłanka Lewicy Joanna Scheuring-Wielgus nie obraziła uczuć religijnych uczestników mszy. 

Co to jest nie b,,,o

Jaka jest kara za zabicie krowy w Indiach?

Uchwalona właśnie ustawa znacznie zaostrza kary – dożywotnie więzienie za ubój, a za handel wołowiną – od 7 do 10 lat za kratkami. Podobną karą jest zagrożone przywiezienie krów do rzeźni. W Indiach ponad 80% ludności wyznaje hinduizm, religię, która zakazuje krzywdzenia istot żyjących i nakazuje weganizm.2 mar 2021

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

W Polsce byle kto wtargnie do kościoła i nie ma za to kary .

Sąd umorzył sprawę zakłócenia mszy przez Joannę Scheuring-Wielgus

Sąd rejonowy w Toruniu uznał, że posłanka Lewicy Joanna Scheuring-Wielgus nie obraziła uczuć religijnych uczestników mszy. 

Co to jest nie b,,,o

Jaka jest kara za zabicie krowy w Indiach?

Uchwalona właśnie ustawa znacznie zaostrza kary – dożywotnie więzienie za ubój, a za handel wołowiną – od 7 do 10 lat za kratkami. Podobną karą jest zagrożone przywiezienie krów do rzeźni. W Indiach ponad 80% ludności wyznaje hinduizm, religię, która zakazuje krzywdzenia istot żyjących i nakazuje weganizm.2 mar 2021

ch*j tam z Indiami , kogo obchodzą hinduskie krowy?

W jaki sposób ta Wielgus obraziła uczucia religijne? Co takiego zrobiła? 

Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

To nie tylko kwestia przekazu ale też odbioru. Zatwardziałe katolstwo nie powie złego słowa nawet jak ich proboszcz to pijak i ma dzieciaka z gosposią. 

To co powinni w takim przypadku zrobić ...? 

Nawiązując do mojej wcześniejszej wypowiedzi , na Onecie sprawa " córki księdza " już wisi drugi tydzień , gdzie na ogół inne informacje znikają następnego dnia .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v