Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

niczym, historycy spierają się czy to było prawdą  

Historycy spierają się na ten temat. źródło newsweek

w onecie można poczytać najliczniejsze tematy 

Rachunek sumienia" | 

Prof. Marcin Matczak: ludzie mdleją grupowo, kiedy Mata śpiewa tę piosenkę

— Jest taka moda na wyśmiewanie religii. Jeśli ktoś jest inteligentny i dobrze wykształcony, to musi pogardzać religią, bo to jest coś dla babć, które chodzą do kościoła — mówi prof. Marcin Matczak.

rozmowie z prowadzącymi podcast "Rachunek sumienia" Magdaleną Rigamonti z Onetu i Tomaszem Sekielskim z "Newsweeka" przyznaje, że jest osobą wierzącą i praktykującą.

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, telefon i tekst „23:23 YMAGA GY NIEWYMAGALI." 1920-2 122 心 Lubię to! Komentarze:9 udostępnienie Dodaj komentarz Wyślij Udostępnij Onet 5godz. Memy z Janem Pawłem od lat podbijają sieć Papieskie i +1CRATISE kobieta.onet.pl Kiedyś go wielbiono, dzisiaj Jan Paweł |jest memem. "Upadek autorytetu" 386 心 Lubię to! Komentarze: 650 .Udostępniono razy Dodaj komentarz Wyś›lij Udostępnij”

Opublikowano

Może jacyś zatwardziali katole . Historie z Watykanu są znane od wieków na całym świecie i taki fakt trzeba zaakceptować. Kiedyś KK mordował, grabił i pobierał haracze masowo i przez wieki. Każdy kto zna choć trochę historię europy doskonale o tym wie 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Pochwalasz to co Trzaskowski nakazuje pracownikom w urzędach ? jako katolik chyba nie . Młody , wykształcony a znalazł sobie figurkę do bicia , przecież to nie pojęte .

Tak, pochwalam. Urząd państwowy to nie urząd kościelny. Tak powinno być już dawno we wszystkich instytucjach państwowych.

Odpowiedz na poprzednie pytania: gdzie jest disco w kościele? Kto tobie jako obywatelowi zabrania paradowania z krzyżem?

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Przed robotą to ja nie pije. Urszulanki szkołę dla dziewcząt prowadziły..

na dyskotece a nie robocie 

1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

Tak, pochwalam. Urząd państwowy to nie urząd kościelny. Tak powinno być już dawno we wszystkich instytucjach państwowych.

Odpowiedz na poprzednie pytania: gdzie jest disco w kościele? Kto tobie jako obywatelowi zabrania paradowania z krzyżem?

w instytucjach itp radni i reszta przysięga na boga od strażaka po ratownika 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Może jacyś zatwardziali katole . Historie z Watykanu są znane od wieków na całym świecie i taki fakt trzeba zaakceptować. Kiedyś KK mordował, grabił i pobierał haracze masowo i przez wieki. Każdy kto zna choć trochę historię europy doskonale o tym wie 

a przed katolikami składali dzieci w ofiarach dziewice itp ....... przed katolikami w Europie jest opowieść jak wyłapywali dzieci  z wiosek itp wrzucili do stalowej konstrukcji z byka i podpalili fajnie co ? 

mieli być pieczeni żywcem, rozniecając ogień pod bykiem. Krzyk ofiar miał być zniekształcany podczas przechodzenia przez przemyślnie skonstruowany modulator umieszczony w głowie byka i słyszany na zewnątrz jako ryk zwierzęcia.

Opublikowano
17 minut temu, Roman176 napisał:

na dyskotece a nie robocie 

w instytucjach itp radni i reszta przysięga na boga od strażaka po ratownika 

a przed katolikami składali dzieci w ofiarach dziewice itp ....... przed katolikami w Europie jest opowieść jak wyłapywali dzieci  z wiosek itp wrzucili do stalowej konstrukcji z byka i podpalili fajnie co ? 

mieli być pieczeni żywcem, rozniecając ogień pod bykiem. Krzyk ofiar miał być zniekształcany podczas przechodzenia przez przemyślnie skonstruowany modulator umieszczony w głowie byka i słyszany na zewnątrz jako ryk zwierzęcia.

A o czarownicach na stosach co powiesz?

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Się modli jeden o takie coś...

Tam nie dojdzie.

Ode mnie widać bylo tylko błyski. 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Mam siano, ale czekam na deszcz 

kiedyś przyszła nam nawałnica i całe siano porwało  skulane do prasowania 

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Ważne kto skazywał na tortury i śmierć.

nie ważne kto palcem pokazał to jak by ciebie nie winić ze rudego wybrałeś co sprzedaje Polskę 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał:

nie ważne kto palcem pokazał to jak by ciebie nie winić ze rudego wybrałeś co sprzedaje Polskę

Pokrętna logika.

Jak Polacy Żydów wydawali to Niemcy nie winni holokaustu?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

W sumie to ciągle przekładają opady w moich stronach.

Szkoda. Niewesoło jest.

Ta chmurka w lubelskim, to ta którą już wstawiałem i pisałem że się rozpłynęła.  Nie doceniłem jej.

Zdjęcie gdy prawdopodobnie nad Annopolem była

20240519_194259.jpg

Opublikowano (edytowane)

Pokrętna logika.

Jak Polacy Żydów wydawali to Niemcy nie winni holokaustu?

a gdyby ktoś pod pretekstem śmierci kazał , twojej rodziny ? winni bo wyła wojna  a kogo bd obwiniał żołnierza co słucha rozkazów 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
Agrest napisał:

W sumie to ciągle przekładają opady w moich stronach.

Szkoda. Niewesoło jest.

Ta chmurka w lubelskim, to ta którą już wstawiałem i pisałem że się rozpłynęła.  Nie doceniłem jej.

Zdjęcie gdy prawdopodobnie nad Annopolem była

20240519_194259.jpg

Kutwa z mojej górki dziś ze trzy gotowe już widziałem i co? I posmyrało jedynie że kurzu narobiło..

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

ta a to ludzie donosili tak czy nie ? 

Taaaaa zwalaj na ludzi żeby wybronić KK. Ludzie wtedy nie mieli absolutnie nic do powiedzenia a za wszystkie sznurki pociągał Kościół. Chcieli mieć monopol na wszelka wiedzę i na jedną jedyną słuszną prawdę. 

Motłoch miał się ich bać i być posłuszny. Ktokolwiek był myślący i jakkolwiek ambitniejszy to albo sie im podporządkował  albo go ukatrupili oskarżając o czary i herezje. Herezją było wszystko co nie mieściło się w kanonach KK. 

Kościół ma na sumieniu tyle istnień i cierpień co najbardziej zbrodnicze systemy w historii świata. To że idziesz w zaparte jak ostatni zaprzaniec świadczy tylko twoim nieuctwie i nieznajomości historii.

• Like 1
Opublikowano

gdzie dwu głupków się zejdzie tam trzeci na jeszcze większego wychodzi
https://www.tvp.info/77610736/premier-tusk-o-slowach-czarnka-i-budy-to-nie-spor-wyborczy-to-wojna-cywilizacji

a gdzieżeś to człowieku jakąkolwiek cywilizację zobaczył? i Czarnek i Biedroń to skrajne wobec siebie tylko dewiacje a nie żadne cywilizacje; dewiacje w obrębie jednej cywilizacji wcale nie nadzwyczajne ani unikatowe. Ot skrajne szumowiny nic obie nie mające z sensem , cywilizacją ani rozumem wspólnego i do jednego wora obydwu, wora z dewiantami a nie stawać po któregokolwiek stronie. ot i nastał czas debili

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v