Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale burdel na komisji afery kopertowej ............ zgasił ich Morawiecki wyciągnął listę ze cała komisja ko głosowała za wyborami kopertowymi 

wyborca KO czekający na rozliczenie pisu 

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „CIEKAWE CZY MOJE SERDUSZKO TEŻ TERAZ O MNIE MYŚLI... O TAK! OTAK!TAA! TAAK!”

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, jahooo napisał:

To jest stara zasada Sun Tzu - jesli uda się cel osiągnąć za pomocą dyplomacji, o co sięgać po tak drogie narzędzie jak wojna ? W dodatku nieprzewidywalne.

Pod warunkiem że wszyscy czytali to co gościu wymyślił.:lol:

Opublikowano

Ale też miszczu ów określił zasady prowadzenia wojny. To, że w dążeniu do celu bitew można unikać nie przesądza o głównym przesłaniu bo gościu był jednak żołnierzem. Taka nadinterpretacja jako iż wojny są ostatnie w kolejności to najgorszy błąd zachodu wobec laputitatina bo faktycznie - dwie strony muszą się kierować tą samą logiką.

Roman176 napisał:

https://wiadomosci.wp.pl/nie-zyje-zastepca-naczelnika-wydzialu-cbsp-cialo-znaleziono-pod-wroclawiem-7027787678484992a

zaczyna się zemsta poeło 

W Kobierzycach pod Wrocławiem znaleziono zwłoki mężczyzny. To ciało zastępcy naczelnika wydziału ds. zwalczania zorganizowanej przestępczości ekonomicznej Centralnego Biura Śledczego Policji we Wrocławiu.

Jaki Ty durny... Weź i to przeczytaj.

Roman176 napisał:

zgasił ich Morawiecki wyciągnął listę ze cała komisja ko głosowała za wyborami kopertowymi 

I co z tego, że głosowała za? Wietrzysz konflikt interesów? Kogo miał tym zgasić? Jest zadanie rozliczyć temat kasy to wykonują.

Opublikowano
17 minut temu, DTaras napisał:

Jaki Ty durny... Weź i to przeczytaj.

naprawdę ? durny w to wierzy leper też na klamce sie powiesił 

18 minut temu, DTaras napisał:

I co z tego, że głosowała za? Wietrzysz konflikt interesów? Kogo miał tym zgasić? Jest zadanie rozliczyć temat kasy to wykonują

70 mln to nic co wypłacanie mld tvp i jest dobrze 

Opublikowano
4 godziny temu, Roman176 napisał:

uważam ze największy ciemno grud jest elektorat PO , a gdyby tak zablokowali i niebyło by płotu dzisiaj .... ? 

Znowu żeś się popisał pisowski anal-fabeto socjalistyczno prawicowy😂 Naucz się chociaż tych kilka obelg pisać poprawnie bo nieuk wyzywający innych od ciemnogrodu wygląda śmiesznie. Ty żeś tą maturę chyba w szkole specjalnej zdawał.😆

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, DTaras napisał:

Rosja kieruje się jeno własną logiką.

jeśli rosja, to nie logika :D 

---------------------------

Rząd zrezygnował z niemal 140 mln euro z Krajowego Planu Odbudowy, które miały być przeznaczone na wsparcie produkcji substancji krytycznych dla bezpieczeństwa lekowego.
Jak informuje w odpowiedzi na pytania DGP Ministerstwo Rozwoju i Technologii, rząd wycofał się z opracowania listy leków krytycznych, której przedstawienie było warunkiem otrzymania 139,5 mln euro z KPO. Środki te miały być przeznaczone na rozwój infrastruktury służącej do wytwarzania w Polsce aktywnych substancji farmaceutycznych (API), niezbędnych do produkcji leków, oraz na zachęty dla firm farmaceutycznych do otwierania linii produkcyjnych w kraju.

Jak twierdzi resort, decyzja o rezygnacji ze środków z KPO jest podyktowana zbyt krótkimi terminami na ich rozliczenie oraz niezadowoleniem branży ze wskazanej w KPO formy pomocy, tzn. pożyczek zamiast grantów. Problem w tym, że producenci są zaskoczeni rezygnacją z unijnego wsparcia, a decyzję rządu oceniają jako zaprzepaszczenie szansy na zapewnienie Polakom bezpieczeństwa lekowego. Zastanawiająca jest też nagła zmiana stanowiska MRiT, które jeszcze 26 kwietnia w odpowiedzi na interpelację posła Dariusza Mateckiego zapewniało, że pracuje nad uzyskaniem środków z KPO na produkcję krytycznych API w Polsce.

--------------

Przemek Blazejewski BST Brokers

Zły czas dla budowy terminali w Polskich Portach. Najpierw unieważniony przetarg na Terminal BTZ w Gdyni, dziś odwołany przetarg na głębokowodny Agroterminal w Gdańsku.

zadowoleni?? niemiecki sługus wypełnia rozkazy

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Trzaskowski zabrania stawiania figurek z krzyżem św . lub Matki Boskiej we wszystkich urzędach

Najwyższy czas. Tak powinno być wszędzie. Już dawno.

Podobnie z klauzulą sumienia lekarzy. Niech ją stosują w swoich prywatnych gabinetach, a nie w szpitalach państwowych.

Edytowane przez jacek1296
  • Haha 2
Opublikowano
9 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Trzaskowski zabrania stawiania figurek z krzyżem św . lub Matki Boskiej we wszystkich urzędach w Warszawie , Boże chroń nas aby nie został prezydentem , niektóre media piszą że Gawryluk z Polsatu może wystartować w wyborach , dobrze by było bo z PIS nie ma kandydata który by wygrał z tym zniekształconym społecznie trzaskowskim .

Ale żydowskie świeczki pozwoli stawiać 😉

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, mirro napisał:

Raczej PiS zaciera ślady.:gent:

nie wykluczone 

58 minut temu, galan99 napisał:

Rozbudowy portu Gdańskiego  nie będzie .

Tak bawi radosna Polska .

Na poprawę humoru....jutro piąteczek .

https://www.facebook.com/reel/3434291683554760

gdzie baby oni tylko w towarzystwie męskim się bawią ? 

tak sie bawili jak wygrało peło 

59 minut temu, jacek1296 napisał:

Najwyższy czas. Tak powinno być wszędzie. Już dawno.

Podobnie z klauzulą sumienia lekarzy. Niech ją stosują w swoich prywatnych gabinetach, a nie w szpitalach państwowych.

jebnij się t tą głupią łeb gdy ktoś ma małe dzieci ma robić aborcje nie może powiedzieć nie typowy lewak ................... najlepiej jak sie sami abortujecie  to bd największe pożytek do państwa  !!

widziałem dokument o pani lekarz z warszawy co dokonywała aborcji były głośnie czasy ... wiesz co z pani lekarz się stało , urodziła dziecko i dostała do głowy przypominały jej sie ile dzieci zabiła 

wiedz jak każdy lewak niech myśli przed a nie Po  

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
1 godzinę temu, nie napisał:

Zły czas dla budowy terminali w Polskich Portach. Najpierw unieważniony przetarg na Terminal BTZ w Gdyni, dziś odwołany przetarg na głębokowodny Agroterminal w Gdańsku.

zadowoleni?? niemiecki sługus wypełnia rozkazy

a ty zdziwiony ? bo ja wiem co rudy potrafi idiota największy historii polski 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

jak to "aportujecie"?  O co ci chodzi? Jaka "pastwa"?  Znowu wóda była?

jak zauważyłeś nie widzi polskich znaków 

3 minuty temu, Ulman napisał:

Na czym ta komuna polega?

jak nie wiesz komuna polegała nie na prywatnej własności tylko własność publiczna ... czyli jak burak nie rozumie po co nam lotnisko jak jest w Berlinie po co nam port jak jest w Niemczech   ......... taki głupi jesteś ?     

Opublikowano
25 minut temu, Roman176 napisał:

nie wykluczone 

gdzie baby oni tylko w towarzystwie męskim się bawią

tak sie bawili jak wygrało peło 

jebnij się t tą głupią łeb gdy ktoś ma małe dzieci ma robić aborcje nie może powiedzieć nie typowy lewak ................... najlepiej jak sie sami aportujecie to bd największe pożytek do pastwa  !!

widziałem dokument o pani lekarz z warszawy co dokonywała aborcji były głośnie czasy ... wiesz co z pani lekarz się stało , urodziła dziecko i dostała do głowy przypominały jej sie ile dzieci zabiła 

wiedz jak każdy lewak niech myśli przed a nie Po  

Polskie znaki widzi więc wóda była jak nic.🤣

Jak będziesz tyle walił w czaszkę to ci tak dekiel zryje jak galanowi.

Opublikowano
nie napisał:

jeśli rosja, to nie logika   ---------------------------

To z naszego punktu widzenia. Z ich strony to jest logika, taka autorska albo bardziej autystyczna.

Opublikowano
Roman176 napisał:

Film Wegi widziałeś majster.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v