Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Teraz będziesz sam żył złudzeniami .

Brutalna prawda jest taka, że rynkiem żywności rządzą międzynarodowe sieci handlowe. To od nich zależy, kto sprzedaje i za ile, a więc pośrednio również kto produkuje. A polityka sieci handlowych jest taka sama, jak innych międzynarodowych koncernów – gdy produkcja w danym kraju staje się za droga, przenosi się zakłady do innego, tańszego państwa.

To wcale nie jest absurd – gospodarstw nie da się przenieść, ale produkcję żywności owszem. Jeśli ktoś jeszcze myśli, że Polska została przyjęta do Unii Europejskiej, bo Zachód zrozumiał, że nam się to po prostu należy, to jest skończenie naiwny. Polska była tania i skłonna do pracy 24 na dobę za śmiesznie małe pieniądze

Ale nie o tym była dyskusja. Co ty wklejasz? Trzeźwy jesteś?

Opublikowano
Roman176 napisał:

jest inna zasada Świnna co najgłośniej krzyczy najgłośniej spada  wiem ze jesteś zwolennikiem partii PO  

Nic w takim razie nie wiesz.

mirro napisał:

Nie ma suszy

Mnie też nie suszy.

A ja bym się napił. Ale tylko trochę. A w ziemi? Woda jeszcze jest ale spiernicza poza zasięg korzeni.

Opublikowano
27 minut temu, mirro napisał:

To niech spróbują pozbyć się amerykańskich, Wtedy pokarzą że są mocni,

jakich ? 

1 minutę temu, DTaras napisał:

A jak ze stali?

tak ze stali 

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, galan99 napisał:

Truskawki nie problem podlać .

Tiaaaa?

Konewka czy czym?

Pojedź nad jakąś rzekę i otwórz oczy.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano

Nie ma sz nawadniania i masz truskawki ?.

Wiesz ile to kosztuje?

No i to nijak do suszy się ma.

Nawadnianie sztuczne jest.

Ruskie tak jezioro skasowali..i dali sucho.

Opublikowano
4 godziny temu, Roman176 napisał:

Nie zachowuj się jak byś był głupszy niż jesteś. Zobacz dane na przestrzeni tygodnia , miesiąca lub dłużej.  Trzeba być na prawdę durniem by nie miec minimum dociekliwości.

3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Fico postrzelony , trzeba wzmocnić ochronę osobistą byłego premiera Jarosława Kaczyńskiego . Widząc co środowiska TVN czy GW propagują czyli mowę nienawiści , hejt i nawoływanie do zabicia JK powinien wystąpić o większą ochronę .

Bbbbuuuuuchhhaaaaachhhaaaaaaaaa !🤣🤣🤣

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Mariusz , ale dodaj że popierany przez PiS...ten Orban.

Popierany do póki nie powiedział upaińcy won!

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

Czechy Węgry Litwa Łotwa i teraz Słowacja pozbyły się niemieckich mediów żeby nie kłamali i nie wychowywali takich jak ty  

W jaki sposób się pozbyli?

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ale nie o tym była dyskusja. Co ty wklejasz? Trzeźwy jesteś?

Trzeźwy jest ale to wariat.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

W Zamojskim nie ma jeszcze suszy .

Kto ci tak nakłamał? Kiedy ostatni raz na polu byłeś? Miesiąc temu? 

Opublikowano
binek napisał:

Taaa w TVŁenie mówili że pozłacany był, teraz POmyleńcy będą wycinać i sprzedawać po kawałku 🤣

Tylkooo, że ameliniowy mógłby być lepszy. Co nie zmienia faktu, że to tylko opóźnienie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v